Co si mam vziať na porodnu sálu? Môžem to dat aj do menšej športovej tašky? Ostatné veci mam v kufri.
asi si myslela celkovo do porodnice ako na salu 😀 ale v pohode ti bude stacit sportova taska i ked z praktickeho hladiska by som bola skor za kufor - radsej potiahnes na kolieskach.
Niekto si berie zvlášť tašku, za mňa je to zbytočnosť. Normálne som si z kufra vybrala čo som potrebovala. Teda možno uterák a šľapky do sprchy.
nic som si nebrala na salu, doslova som tam vosla v nocnej koseli a slapkach... ak si beries viac veci daj si do coho chces... vsak normalka, aj do sportovej..
Malá stačí kde dáš popôrodnú vložku,podložku,mobil,kľúče od skrinky,údaje o sobáši,tehu knižku a pol litrovku z vodou.
A mobil alebo foťák
Ja som mala kabelku väčšiu. Neviem si predstaviť nemať so sebou tašku.
Tam som brala len mobil a potom tu dokumentaciu
Dievčata vo viac pôrodniciach odporúčajú mať bokom veci určené k pôrodu, lepšie im to dať hneď čo im treba - ako sa v kufri hrabať, ešte aj ak máte bolesti, alebo nemáte pri sebe v tom momente partnera, je to aj pre sestričky lepšie a rýchlejšie, ja čo som si poznačila.
Veci k pôrodu dieťa
Podložky na prebalovanie
Plienky pre dieťa
Vlhčené utierky
Bepanten na Zadoček
Veci k pôrodu matka
Stará nočná košela/Tričko
Teplé ponožky
Toaletný papier
Voda so sosáčikom
Hroznový cukor
Snack
Šlapky do sprchy
Starý uterák
Gumička na vlasy
Balzam na pery
Papierové vreckovky
Pôrodné vložky
Podložka podomňa 3x
Jednorázové nohavičky
Samozrejme je to na každej, či si to dá bokom, alebo nie. Každá čo jej vyhovuje 🙂 pre niekoho zbytočnosť, pre niekoho super tip 🙂 Ja som si to dala do takej sieťkovanej tašky, aby sestrička videla a nemusela sa v tom hrabať, čo bude treba nech vezme.
@s_o_n_i_k_e ale ved toto su veci do nemocky, priamo na sale nemozes mat skoro nic, myslim ze vlastne USB s hudbou a mozes mat vodu svoju a nejaky snack ( to uz ako kde je povolene) a mobil. Ci na Slovensku tam niekto berie celu tasku? Ved tam neni miesta nikde z mojho pohladu. Ja som cely cas lezala na svojom telefone, nebol tam ziadny stolik. Iba pristroj na CTG a stolik na sterilne naradie k porodu. Muz mal v taske malej colu pre neho. Ale nesmel odtial von. Mozno zalezi na nemocnici.
@s_o_n_i_k_e no hlavne tam to nebolo skrz to keby ide zena na ARO potom, vies ze to nestratia v tom procese. A teda ten priestor bol maly. Ale tak zalezi aka je porodna sala, ak je to ako obyvacka v palaci, tak to nebude problem. Ja som tam bola aj predtym na ctg a nemala som kde dat kabelku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
čo si chceš brať so sebou na sálu?