Prva otazka: Co by ste si priniesli z Talianska?(Co nedostat v SR)Mam pocit, ze asi vsetko,ci?...🙂
Druha otazka: Bol niekto z Vas teraz v Taliansku jul/august Rim alebo Neapol?...Je pravda ze bus v Rime stoji 1.5e hocijaka trasa?...Metro sa pohybuje v akej cenovej relacii?A vlaky?...
@viera cestoviny nosíme, citronadu a olivový olej. Ale hlavne cestoviny a citronadu. Drahy natrepal auto do plna.
Pistaciovu "nutellu"
Ja som si nakúpila cestoviny, tuhé mydlá a tekutý prací prostriedok - mali sme na ubytovaní práčku tak som jeden prací prostriedok kúpila na pranie tam a celkom fajn bol, tak som si vzala domov väčšie balenie.
@viera Voñavku Yves Saint Laurent Libre…
@viera priniesli sme vino, limoncelo, pesto, parmezan, klobasky, keksiky a susienky, citronovy a pomarancovy dzem, olivovy olej. Ja osobne by som do Rima a neapola nesla v auguste, je tam horuco a davy ludi. Mala som kolagynu ktora mala muza rimana a hovorila ze najlepsi je oktober a maj. Ja som tam bola uz davno v juny a bolo fain. Planujem dalsiu navstevu presne na tie mesiace co povedala kolegyna.
Fragolino, vína,koreniny, cestoviny, olivový olej a u mňa topka ich keksy a sladkosti. Je pravda že veľa veci kúpiš aj u nás no ich ceny sa nedajú zrovnať. A už keď som tam no nekúp to😂.
Džem/lekvár z Cipollo di Tropea Calabria
Prvá otázka: pistáciový likér, cestoviny, kekse.
Druhá otázka: My sme boli v Ríme koncom októbra - krásne slnečné počasie, 25 stupňov. Ľudí bolo stále všade veľa, neviem si teda predstaviť koľko je tam turistov cez leto ☹ V Ríme sme si kúpili tzv, Roma pass. V cene je zadarmo cestovanie po Ríme (metro, mhd) plus vstupy do niektorých pamiatok.
V Neapole sme boli v júli a hádam aj 35-40 stupňov bolo, nikdy viac ☹ V samotný Neapol nie je nič extra, špinavé mesto. My sme behali po okolí Vezuv, Pompeje, Capri.
pistaciovu nutelu, cestoviny, slane keksy take kruzky, a cackymacky😅
@viera olivovy olej, víno, cestoviny si nosím zvyčajne