Svadba na pláži v Bibione

zubrienka222
19. júl 2023

Ahojte, už nejaký ten čas s partnerom uvažujeme o svadbe. Nedávno som zaregistrovala, ze je možné osobasit sa aj na plazí v bibione. Chcela by som sa opýtať ci tu je niekto, kto s tým má skúsenosti. Poplatky za sobáš predstavujú asi 1000 eur, ale nikdy som nevygooglila, koľko môže stať svadobná hostina. Ci je vôbec možné ju v bibione zorganizovať alebo ci tam vôbec je nejaká slovenska reštaurácia. Jednalo by sa asi o 50 ľudí. Debata je informačná. Ďakujem

melanta
19. júl 2023

Prečo by mala byť v Bibione slovenská reštaurácia? Myslíš, že ak má niekto svadbu na Maledivách, že tam je slovenská reštaurácia? Reštaurácií je tam množstvo, pozri na google, oslov tie, ktoré sa ti páčia, že máš záujem vedieť, koľko by vyšla rezervácia reštaurácie na svadbu, menu a zábava pre 50 ľudí. Konkrétnu cenu nevygoogliš nikde, pretože ceny za svadbu každá reštaurácia stanovuje individuálne, podľa menu a podľa toho, či ti oni budú zabezpečovať aj servis okolo (výzdoba, DJ, fotograf, atď). Zároveň mysli na to, že ak chceš mať svadbu mimo SR, tak hostí, ktorých pozývaš, im zaplatíš cestu aj ubytovanie a to nielen na tú jednu noc. Ďalej, predpokladám, že máš zistené, aký je potom postup, aby bol sobáš uznaný na Slovensku, že čo a kde je potrebné vybaviť a aké doklady z Talianska k tomu budeš potrebovať. Ďalej, rozumiem záujmu mať svadbu na pláži. Avšak Bibione? Svadba pod slnečníkom 458? Pretože Bibione "dizajnovo" rozhodne nie je pláž na tento účel.

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2023

Na plazi v Bibione? Bola si tam niekedy? To je taka preplnena plaz a absolutne sa na tento ucel (ak si niekto predstavuje romanticku svadbu) nehodi.

blunka
19. júl 2023

Poradiť ti neviem, takže z mojej strany asi zbytočný komentár, ale FAKT BIBIONE ?
Ako chystám sa tam (2 malé deti, plytké more), ale na svadbu to naozaj nie je pekná dizajnovo pláž.

11miska07
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zubrienka222
autor
19. júl 2023

@melanta pretože nie všetci hostia sú zvyknutí na morské plody takže budem potrebovať aj slovenske jedlo a určite nie pri slnečníku 458. V bibione sú vyhradené miesta kde sa konajú svadbu, hádam si nemyslite ze s 400 turistami za chrbtom by sme sa brali

luccija
19. júl 2023

@zubrienka222 Slovenska reštaurácia tam určite nie je.Posedenie a jedlo Ti spravia kdekoľvek podľa tvojich požiadaviek.kolko stojí posedenie ani nevygooglis veď oslov 5 reštaurácii napíš predstavu, osoby a nacenia Ti to
V dnešných časoch, keď je Google mapa a vieš si pozrieť fotky, menu, aké reštaurácie su v okolí nemáš problém s ničím.Ale to radšej na Poľane na lúke ako v Bibione nič v zlom🙂
Myslíš, že Taliani nemajú kurací a hovädzí steak?

luccija
19. júl 2023

@zubrienka222 ale vyjde Ta strava a ubytovanie, doprava pre ludi toľko, že môžeš ísť na luxusnú dovolenku a tam sa zobrať a doma spraviť posedenie.Ludia pôjdu na otočku?kto ich tam bude "živit" viac dní?

zubrienka222
autor
19. júl 2023

@luccija som primitívna a nenapadlo mi ze majú kurací steak, lebo som zaostala. Ani mi nenapadlo osloviť reštaurácie, preto sa pýtam na modrom koníkovi. Keby som chcela čakať na odpoveď z reštaurácie urobila by som to, keby som chcela kurací a hovädzí steak tak by som sa to tu nepýtala. Chcela som vedieť, koľko by ma to približne vyšlo a ci to už niekto skúšal. Ale samozrejme som sa dočkala len výsmechu ze na preplnenej škaredé plazi a pod poľnou. Načo sem píšete takéto primitívne komentáre? Ja som tam bola a presne viem kde by sa to uskutočnilo. Pýtala som sa priemerné na ceny reštaurácii a ci náhodou niekto nepozná slovenského kuchára alebo reštauráciu. Neviem co tu kolegyňa vypisuje správy typu myslíš si že na Maledivách je tiež Slovenský kuchár? Nemyslím moja, ja som bola aj tam a viem ze nie je. Ale nebudem si chorých rodičov napríklad ťahať po 12 hodinových a iných letoch, keď bibione je za rohom. Takže ak nemáte čo povedať k tomu načo som sa pýtala tak si tu neriešte vaše komplexy.

januska12323
19. júl 2023

50 ľudí tam chceš trepať? A budú si to platiť sami alebo máš toľko peňazí? Svadba mimo domova je čarovná práve v tom, že tam ste dvaja alebo úplne najbližšia rodina.

zubrienka222
autor
19. júl 2023

@januska12323 co je teba do toho koľko tam chcem vziať ľudí?

melanta
19. júl 2023

@zubrienka222 predstav si, že v každom meste pri mori, či je to mesto v Taliansku alebo v Austrálii, majú v ponuke aj iné jedlá ako ryby a morské plody. A v každej reštaurácii, kde zorganizujú svadbu, urobia menu presne podľa požiadaviek zadávateľa, bez ohľadu na to, na akú kuchyňu je reštaurácia zametaná. Samozrejme, ak budeš chcieť čisto slovenské menu, na to v zahraničí zabudni, keďže neiktoré potraviny typické pre Slovensku sú iba na Slovensku. A áno, miesta vyhradené na sobáše tam síce sú, ale povedzme si, že pekné to nie je ani náhodou, proste toto nie je stredisko na peknú plážovú svadbu. Nehovoriac o tom, že potrebuješ zafinancovať 50-tim ľuďom dopravu a ubytovanie. A prepáč, ale komplexy tu máš zrejme iba ty. Dostala si odpovede, ktoré sa ti nepáčia, tak prskáš. Rixos Premium hotel Dubrovnik, boli sme tam viac krát a zažili sme tam svadbu viac krát. Let trvá hodinu a štvrť, hotel vie hosťa vyzdvihnú na letisku aj ho odviezť na letisko pri odchode. Krásne prostredie na svadbu, krásne to vedia vyzdobiť, úžasná kuchyňa (niekoľko reštaurácií).

melanta
19. júl 2023

@zubrienka222 a tvoj nastávajúci vie, ako nechutne vieš prskať, ak sa ti nepáči odpoveď? Na každú jednu odpoveď reaguješ povýšenecky a frustrovane zároveň. Fuj, ide z teba nepríjemno.

januska12323
19. júl 2023

@zubrienka222 pýtala si sa koľko by ta to vyšlo tak sa pýtam či chceš platiť aj dopravu a ubytovanie. Ale keď máš takto vyskakovať nepíš radšej nič.

luccija
19. júl 2023

Tak, keď všetko vieš aj kde by sa to uskutočnilo neviem čo sa pýtaš?priemerná cena jedla bude úplne iná, keď zatvoria reštauráciu, spravia výzdobu atď...tak pýtaš sa na Slovensku reštauráciu a hostia nechcú morské plody, keď viem čo chcem nepíšem hlúposti.
Veď cena bude úplne iná, keď im v hoteli zabezpečís ubytovanie, oslavu hneváš sa úplne neprávom.

bolarazjedna
19. júl 2023

Autorka, nemám s tým skúsenosti, ale podľa mňa tiež sú krajšie pláže ako Bibione. My sme sa teraz vrátili odtiaľ, neviem, kedy si tam bola ty, ale napr nápoje sú dosť drahé, pol litra minerálky 3-4,5eur, pol litra Sprite 5-6eur. A jedlo tak 20-30eur jeden chod, je rozdiel ci chceš rybu, či hovädzí steak....

Inak nechápem, prečo by mala autorka platiť každému ubytovanie a cestu, myslím si, že je to na jej rozhodnutí, a hostia sa tiež rozhodnú, či prídu na svadbu ci nie. Kamarátka bola pred mesiacom na Kube na bratrancovej svadbe, keď už tak išli na 2 týždne, možno im hradil bratranec ubytko na par nocí aké určite nie 2 týždne a ani cestu nie...

jaroe
19. júl 2023

@bolarazjedna preco platiť hosťom cestu a ubytko,? To vážne? Veď keď ich tam chce mať, tak im hádam zaplatí. Pre mňa úplná samozrejmosť. Porovnanie s tvojou kamarátkou na Kube je tu absolútne od veci. Keby na tú dovolenku ísť nechcela, tak určite nepôjde na otočku na svadbu. Fakt si toto neviem predstaviť. Rodicia, starí rodičia, tety, sesternice a bratranci s rodinami si len tak vyrazia do Talianska na svadbu a zaplatia si všetky náklady okrem hostiny... Ale tak samozrejme nevieme, aké osadenstvo chce autorka pozvať...

akiana
19. júl 2023

@zubrienka222 Slovenska restauracia v Bibione 🤣🤣 Ti spravia bryndzove halusky rovno v beach bare 🤣🤣

jasminkaj
19. júl 2023

@zubrienka222 choďte sa so snúbencom pozrieť do Bibione a myslím, že si destináciu rozmyslíte 😉 Ak už svadba na pláži, tak kľudne radšej nejaké pekné miesto v Chorvátsku mimo sezóny alebo potom exotika iba so svedkami 🙂

melanta
19. júl 2023

Používateľka zubrienka222 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

To ma dosť prekvapuje, lebo ja som pozrela ten profil keď prišla prvá prskajúca odpoveď. A marí sa mi, že to bol niekoľkoročný profil. Tak kvôli tomuto zrušiť profil, zvláštne.

zuzinka888
19. júl 2023

Obrat sa na svadobnu agenturu, ktora robi svadby aj v zahranuci- napises poziadavky,pocet hosti.....a urobia ti cenovu ponuku. Samozrejne aj ponuka - navrh nieco stoji ale kedze planujes zahranicie 200- 300 € za vypracovanie ponuky je potom malickost. A za tie nervy vyvolavacky a cas to urcite nestohi. Takze googli agenturu a otazky smeruj jej. Prajem peknu svadbu podla predstav - a je nedno ci tu al.v zahranici.😀