Slováci v Taliansku - Rím

badimeria
28. máj 2024

Ahojte chcela by som veľmi poprosiť o radu.Byvame asi skoro v centre Hotel sweet home v Ríme.Chceli by sme ísť do Vatikánu ale tak aby sme nestali v rade kde kúpiť lístky prosím ukazuje mi že vypredané tie čo sa da preskočiť poradie.
Ideme v termíne od 2.6.-5.6.
Tak isto chceme vidieť kolesom fontánóu.
Poprosím každú užitočnú radu pripadne dobre jedlo nie za veľa peňazí alebo sprievodca sa da objednať ?
Doprava z Letiska Leonardo da vinci ako najlacnejšie sa prepraviť na ubytovanie?
Pripadne z letiska na peknú pláž v blízkosti ?
Ďakujem

lin_a
28. máj 2024

hotel mate pomerne blizko centra a hlavne velmi blizko hlavnej stanice Roma Termini, z letiska sa dostanete bud vlakom (Leonardo Express) za 16eur alebo busom za 8eur, listky kupite priamo na letisku
zo stanice Termini ste na hoteli peso za 5 min,
z Termini to ku Koloseu trva peso cca 20 min, a potom je to uz krasna prechadzka popri Forum Romanum k pamatniku Vittoriano a do centra ku vsetkym vyznamnym pamiatkam. Centrum Rima je kompaktne, vsetko blizko, vystacite si aj pesi. Sprievodcu vam netreba, pouzivajte google a citajte vela blogov a clankov o pamiatkach :D pripadne si zajdite kupit knizneho sprievodcu, ak vam vadi citanie z mobilu.
Jedlo v restikach je cenovo velmi prijatelne, vyberajte podla hodnoteni na google maps.
A listky do Vatikanu - muzeii - nestihli ste si to kupit dostatocne v predstihu, tak jedine vystat rad. A do baziliky sa dostanete aj bez listka, chram je predsa otvoreny verejnosti zadarmo a mozete si dokupit listky do kupoly.
Plaze pri letisku - Fiumicino, Ostia...nestoja moc za navstevu, to si radsej dlhsie vychutnajte Rim 🙂