Je tu prosím niekto, kto sa vracal z IT v najbližších dňoch? Vraciame sa vlastným autom a podľa stránky MZV som v tom, že nemusíme mať pri návrate PCR test. Teraz mi kolegyňa píše, že sa tu máme dať otestovať, lebo nás nemusia pustiť.... čo sa mi zdá blbosť, keďže nastupujeme do 14dňovej karantény ..... má niekto skúsenosť?
Z povinnosti registrácie a preukázania sa potvrdením o splnení aspoň jednej z podmienok „3G“ sú úplne vyňaté nasledovné kategórie osôb:
osobný tranzit cez Rakúsko (vrátane tranzitu na/z letiska Schwechat) pod podmienkou, že bude cesta uskutočnená bez zbytočných zastavení, t.j. musí byť v maximálnej možnej miere minimalizované riziko infekcie,
@loginexistuje to znamená, že ten test nepotrebujeme?
@ingrid56 ak ste tranzit a nebudete stat niekde v rakusku (mimo wc, benzin) tak nie
@loginexistuje my sme isli cez víkend a test alebo očkovanie požadovali. A teda sa nás nikto nepýtal, či tranzit, či dovolenka, či nákup.
@tmshop my vyrážame až v pondelok, ale bratranec mi to zisťoval cez ambasádu, a pokiaľ okrem životne nevyhnutných potrieb ako je pumpa + toaleta neplánujeme nikam zastaviť , tak povieme že sme transit a žiadne testy nepotrebujeme , na SK sme zareg. už v ehranici takže nastupujeme do.karantény
@ingrid56 zle ti pise, zaregistrujete sa, a na 5 den pojdete na pcr test ( plateny) ak bude negativny tak karantena konci