Ahojte chcela by som ísť na výlet s priateľom do Švédska. Samozrejme v zime. Priateľ o tom nevie ,chcem aby to bolo prekvapenie. Chcela by som tam zažiť polárnu žiaru ,ktorá je tam naozaj krásna . Zažiť taku tu jazdu s psím záprahom alebo aj na snežnom skútri. Zažiť niečo nové. Určite to musí byť krásny zážitok. Chcem sa spýtať či už niekto máte taký výlet za sebou a nejaké skúsenosti. Poprípade či viete odporučiť nejakú cestovnú kanceláriu ktorá robí takéto zájazdy. Ako sa to môže pohybovať cenovo? Ďakujem pekne za odpoveď a prajem pekný deň ❤️
@muchotrafka298 ďakujem pekne za odpoveď ❤️ a ty si bola konkrétne v Nórsku kvôli tomu ? Mrzí ma že sa ti nepošťastilo. Ale je mi jasné že to nieje zaručene ale tak sú obdobia kedy je väčšia pravdepodobnosť. Určite sa na ten zájazd pozriem.
A poprípade by ma zaujímalo aj ak má niekto skúsenosť ísť bez cestovky ,na vlastné náklady letenky a nájsť si ubytovanie nejaké cez booking a tak
Ja som bola v Norsku 3x nie len kvoli tomuto, ale proste som to nevidela. Viem, ze je to prirodny ukaz, ktory zavisi od vela veci a neda sa naplanovat.
Okrem toho je to dost draha zalezitost, ked chces ist organizovane. ja som videla take vylety z Tromso, co je posledne vacsie mesto za polarnym kruhom, ze za cca 500-600 EUR na osobu Ta tam odviezli z mesta na miesto mimo, kde bola najvacsia pravdepodobnost tu polarnu ziaru vidiet, negarantovali to vsak a to sa tam bolo celu noc. Tak som do tohoto nechcela ist.
Pokial nemas skusenosti, tak toto nie je len tak, ze si kupis letenku a ides cez booking. Lebo tam v tych oblastiach uplne ubytovanie nie je, je ho malo a je drahe, vacsinou nejake chatky. Mas to za polarnym kruhom, letenky su drahe, niekolko prestupov. Pozri si na bookingu Lapland alebo Laponsko a uvidis, co je za kolko dostupne.
Podobny zajazd robia aj flyingbanana
https://www.flyingbanana.sk/vylety/laponsko-2/
A suhlasim s muchotrafka, je to prirodny ukaz, nikto ti to negarantuje, moze, ale nemusi to vyjst.
A zrovna do tychto oblasti je vyhodnejsie ist cez CK ako si vsetko zariadovat sam, urcite to vyjde financne vyhodnejsie a zrovna tieto 2 spomenute ck su super, nie su uplne standardne, je to pre mladych ludi a fakt sranda (a to pisem ako niekto, kto poslednych 10 rokov cestuje iba na vlastnu past)
My sme vo Švédsku vyše roka a pol. Za polárnou žiarou sme tu boli 4 krát, nevideli sme ani raz.
dala som manželovi vlani v novembri k 40. narodkám výlet do Laponska 👍 Nádhera! Určite si to dajte. Ale je to drahé no... Len za letenky som dala 20 tisíc Kč (leteli sme z Prahy), ubytovanie v nádhernom zrube pri jazere Innari ďalších 1100 € na 4 noci. Ďalšia útrata tiež nebola zrovna low-cost. Ale každá jedna koruna či euro stálo za to👍 Rozhodne odporúčam a nielen kvôli polárnej žiare, ale aj samotnej prírode, prostrediu. My sme to mali ako z rozprávky
@tiezjedna a ta polárna žiara v Laponsku je vidieť aj voľným okom taka farebná a žiarivá? Alebo tak, ako bolo teraz na Slovensku, že odfotená cez mobil na nočnom režime doslova žiarila? Ale inak bolo najprv také akoby do červená obloha a po polnoci také pásy bolo vidno, akoby žiarili reflektory. To by ma veľmi zaujímalo.
@elenajezova takáto bola, keď sme vyšli von, len ešte výraznejšia v tých farbách. Fotka to tak dobre nezachytí.
@tiezjedna ďakujem. Tak presne naopak ako na Slovensku mi to vychádza. 🤣🤣🤣 Tu to mobil zachytil úžasne!!! Bol to krásny zážitok.
Tak ja som videla polárnu žiaru zelenej farby vo Finsku, bolo to v lete pred pár rokmi a vobec to nebol sever Fínska. Podľa sprievodkyne to bola vtedy úplne náhoda, lebo v lete polárne žiary vraj nie su. Bol to poznávací zájazd s ubytovaním v stanoch, takze sme ležali pred stanom a pozerali.
Skandinavia je sama o sebe draha, ci je to Svedsko alebo Norsko. Takze si priprav niekolko tisic EUR.
Organizovane zajazdy samozrejme su, ale co sa tyka polarnej ziary, tak nikto nezaruci, ze ju skutocne uvidis. Kedze je to prirodny ukaz, nemusis ju vidiet vobec pocas pobytu a moze sa Ti postastit aj kazdy den. Takze len kvoli tomu by som tam nesla.
Ja som bola viackrat v Norsku a nikdy sa mi ju nepodarilo vidiet.
Na to, aby si isla na psie zaprahy a podobne atrakcie musis ist na sever do Laponska.
Cestoviek co to robia nie je vela, ale napriklad mas tu:
https://www.maracuya.sk/zajazd/laponsko/