Chcela by som ísť pracovať do Švajčiarska Prosím nejaké agentúry kde netreba znalosť (ovládam základy nemčiny)Nemeckého jazyka najlepšie kde sú aj Slováci,Česi,Poliaci
@misickaa4 ??
@cristina7171 pripla som sa, lebo aj mna to zaujima
@cristina7171
ahoj, ja ti trosku pokazim iluzie ale len za ucelom varovania.
So zakladmi nemciny nic moc - jlavne vo Svajciarsku, oni tam maju taku „polazenu“ nemcinu. Cize budes rozumiet nula cela prd.
Tiez som tam odisla za pracou - cez jednejo pana. On tak zhanal slovakov tam na rozne pozicie. Ja som vedela nemcinu super, tak ze skoda na farmu, doviezol ma na jeden penzion (4 izby a restauracia)
Ze hlafaju casnicku. Bola som tam tyzden, stihla mi sefka povedat, ze jej tam chodia majitelia bordelov ale nemusim sa bat 😱No bolo to povzbudzujuce. Po tyzdni som sa vratila. Mala som problem poriadne rozumiet. A to dom nemecky hovorila plynule.
Tym ta nechcem odradit, len varovat. Daj si pozor. A drzim palce aby si nadla dobru pracu 🙂
@cristina7171 ahoj ja som na farme momentálne teraz u Kistlera. Je tu plno poliakov aj nas slovákov aj z iných krajín. Čiže ak ti nejde o jazyk, doporučujem ísť sem pre začiatok. Z iných krajín čo hovoria po nemecky, tak im budeš rozumieť. Ale keď chodím do obchodov nerozumiem predavačkam nič 😀😀
@cristina7171 📌