Cesta autom do Švajčiarska

6. dec 2024

Zvazujeme, ze pojdeme za rodinou cez sviatky do Svajciarska. Trochu mam ale obavy z cesty a snehu. Chodieva niekto pravidelne v zime a vie mi povedat, ci to zvykne byt zle? Ideme zo stredneho Slovenska. Je lepsie ist cez Rakusko? Dakujem

tundra
6. dec 2024

Idem zajtra😉.Ked mas respekt,chod autovlakom
Wien-Feldkirchen.
https://shop.oebbtickets.at/de/ticket/person/20...

lalenka33
6. dec 2024

Môj chodí cez Rakúsko a cesty OK. Slovenské poznáš, v zahraničí nikdy žiadny problém nemali.

sovica
7. dec 2024

My cestujeme pravidelne z Nemecka a späť (cez Rakúsko) a cesty bývajú väčšinou v pohode. Od nás do Zürichu je to asi 200km. Boli sme tam raz pred Vianocami a cesty boli dobré. Ak však vychytáte nejakú snehovú nádielku (rozumej, že bude v kuse snežiť), tak vtedy aj po diaľnici idete slimačím tempom. Počítaj s tým, že diaľnice budú plné. Pár dní pred Vianocami je to masaker, oplatí sa ísť skôr na noc, kedy sú cesty prázdne. Medzi sviatkami predpokladám, že bude tiež dosť áut, keďže lyžovačky, dovolenky a návšteva príbuzných. Ale ak ste zdatní šoféri, zvládnete to.
Ináč, ten autovlak, čo poradil @tundra, nie je vôbec zlý nápad👍
https://www.modrykonik.sk/blog/tundra/article/recenzia-autovlak-feldkirch-vieden-f1ujl3/

autor
7. dec 2024

@sovica isli by sme 22ho skoro rano, cize cesta cez den, s detmi. Manzel je zvyknuty soferovat, tak hadam to da.

juliet86
7. dec 2024

ak nebude prave snehova apokalypsa tak to date v pohode. majte v aute zasoby jedla a vody keby apokalypsa bola a uviazli ste

tundra
7. dec 2024

@autorka jazdim roky Wien,Linz,Braunau,Mnichov,Lindau,hr.prechod Mäder-Kriessern.
Presne v polovici mojej cesty je Gasthof Engelwirt.Je to kusok od hlavnej trasy a maju skvelu kuchynu.
http://englwirt.at/
Nezabudni kupit a hlavne nalepit AT znamku a tiez vo Švajciarsku.Ja som stvrtok kupil,nenalepil hned,isli sme autovlakom,tak cakam pozdrav 120€🙈.Vo Švajciarsku pozor na rychlost.
Cez hranice len 1kg mäsa na osobu a 1l alkoholu,5l vina alebo piva,karton cigariet.Ked mas viac,urcite to nahlaste na colnici,vyhnes sa pokute.
Clo za 1kg mäsa je 18fr.Prajem stastnu cestu.

sovica
7. dec 2024

@autorka Fu, tak to je taký dátum, že sa pripravte na preplnené diaľnice. Ale vlastne, pred Vianocami a vždy pred prázdninami je to o držku. Tak prajem šťastnú cestu, pevné nervy a čo najmenej zápchy (aj keď nejakej sa určite nevyhnete).

sense
7. dec 2024

Chodíme cez Mníchov, čo sa týka ciest je to ok ale....nikdy nevieš aké počasie vychytala....už sme šli aj úplne bez problémov a už sme šli aj takmer 24hod. Dobrá alternatíva je aj autovlak, aj keď teda neviem ako je to momentálne z lístkami keďže pred sviatkami vedia byť lístky vypredané.
A inak šťastnú cestu a nezabudnite na diaľničné známky

nelka93
7. dec 2024

Chodievame z BA cez nemecko a úplne pohode cesty všade.

tundra
7. dec 2024

Dnesna cesta v pohode,o jednej sme vyrazili a sme v polovici cesty.Gasthof Engelwirt plny,ale obsluzili nas pri barovom pulte👍.Môzme pokracovat v ceste😉

tundra
7. dec 2024

Od Mnichova prsalo,ale cesta bez problemov.

6mia6
7. dec 2024

@tundra prosím ťa kde sa tie auta nakladajú? Vo Viedni na stanici som nikdy nebola ale tiež idem zrovna so fledkirchu pred vianocami a vlak ma zaujal keďže idem sama.

tundra
8. dec 2024

@6mia6 paci sa 😉

tundra
8. dec 2024

@6mia6 tu je nakladka Feldkirch

6mia6
9. dec 2024

@tundra áno mapky som našla skôr som myslela realitu lebo Viedeň vôbec nepoznám a v noci tam blúdiť nechcem 😌

tundra
9. dec 2024

@6mia6 ja som isiel podla googl map...