Máte alergie? Riešite možnosť vzniku alergie u vášho dieťatka?

miriam_nutrilon
Moderátor
12. júl 2016

Deti alergikov majú vyššie riziko, že u nich samotných alergia prepukne. Viete, ako alergiám predchádzať? A poznáte produkty Nutrilon HA? Urobte si test tu: https://goo.gl/KwPHki a napíšte do komentárov, aký je váš výsledok. Poraďte sa s nami 🙂

lenka_nutrilon
Moderátor
12. júl 2016

Maminky přečtěte si náš článek: "Je možné predchádzať vzniku alergií?" na: https://www.nutriklub.sk/clanok/je-mozne-predch...

sara07
12. júl 2016

no neviem ja som atopik snád odjakživa, manžel alergik - pele, orechy, tráva , obilie a deti nemá ani jedno zatiaľ ani ekzém ani alergiu a jedia všetko, plne kojené do 8-10 mesiaca,

maslenka47
12. júl 2016

Za mna najlepsi recept na prevenciu alergie je neriesit blbosti a netvarit sa, ze dieta je z porcelanu. Opatrnost je na mieste az ked sa vyskytnu problemy, nie ako ich prevencia.

miriam_nutrilon
autorModerátor
13. júl 2016

@sara07 Pekne ranko, pani sara07, to sa tesim s vami, ze drobci su zdravi a bez alergii. Ked su obaja rodicia alergici, neznamena to 100% istotu, ze aj deti budu. Je tu len vyssia pravdepodobnost, medzi 50-90%. Istu cast tvori geneticka predispozicia, ale velku ulohu zohrava aj dojcenie a strava, uz pocas tehotenstva a klucove su prve dva roky zivota dietatka. To, co dieta papa prve dva roky, dokaze velmi pozitivne ovlyvnit vyvoj, resp. to, ze sa neobjavia niektore civilizacne ochorenia. Vola sa to nutricne programovanie. Ak by ste sa o nom chceli dozvediet viac, posielam vam link na jednu velmi zaujimavu odbornu stranku, kde najdete aj sekciu pre rodicov a je to tam velmi pekne vysvetlene: http://www.1000dni.sk/nutricne-programovanie/un.... Prajem vam pekny den!

sara07
13. júl 2016

@miriam_nutrilon ja si myslím stredná normálna cesta stačí.........a ešte máme doma aj dlhosrstého domáceho maznáčika ...........myslím že teraz sa to neskutočné hrotí, riešia blbosti do extrémov, sa divím že sme vôbec prežili doteraz, ja chápem že musíte nejak zaujať prečo zrovna vaše mlieko a vaše výrobky, ale mala by byť určitá hranica už ..............ak niekto nechce kojiť alebo nemôže siahne po UM určite inú volbu nemá, viem že vás tlačia do vyšších a vyššich obratov ale ked nie je viac deti viac nepredáte , ale toto je všade je jedno aké obchodné odvetvie ,,,,,,,dúfam že ma nebloknú teraz 😀 😀 😀 😀 😀 Pozitívny vývoj no skôr mu prospeje trocha voľnosti nie neustála kontrola čo papinká čo pije - naciedzajú sa vkuse dúfam že to polaví trochu lebo aj tie obličky potrebujú oddych - volne nechat pobehat,veriť mu trocha, nekontrolovať to vkuse cez mobil , upiecť doma poctivý koláč nie sladkosti s trvanlivostou pána, viac pohybu , more a v pohode dieta máme čo by dub 😀 😀 😀 😀

mima283
14. júl 2016

Ja mam alergie astmu a priatel seboroicku dermatitidu. O mlieko som prisla asi po mesiaci kojenia a maly je na nutrilone ha. Snad mu to do buducna nieco pomoze. Aj ked pred tou alergiou ho asi neochranim, kedze ju moze "schytat" kedykolvek v priebehu zivota, gufam ze sa aspon nebude musiet mordovat s tou seboreou

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@mima283 Dobry den mima283, ako citam, zazili ste si urcite prvy mesiac tazke chvile, ked ste prichadzali o mliecko. Aj ked ste obaja alergici, neznamena to, ze aj vas drobec bude urcite alergicky. Je tu len vyssia pravdepodobnost. Ale ako som pisala aj sare07, rozvoj alergie sa da do velkej miery ovplyvnit nutricnym programovanim. Skuste si precitat moj prispevok vyssie aj link, ktory som poslala sare07. Prajem malemu, aby bol hlavne zdravy a bez alergii a vam zelam krasny den! 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
15. júl 2016

Milé mamičky, veľmi si vážime vašej priazne a ochoty zdieľať s nami vaše názory a skúsenosti. Veríme, že aj pre Vás boli témy a diskusie v rámci Dni so značkou Nutrilon prínosné. Prajeme vám, nech vám v budúcnosti vaši najmenší robia len radosť!