Leto, cestovanie a pitný režim bábätka – poraďte sa s nami!

miriam_nutrilon
Moderátor
11. júl 2016

Na teplé letné dni sa všetky z nás tešia, ale veľká horúčava môže byť pre organizmus našich najmenších náročná. Chystáte sa na dovolenku? Ako prežívate horúčavy s vašimi najmenšími? Máte tipy na výlet či dovolenku s deťmi? Opýtajte sa nás, ako dodržiavať pitný režim alebo na čo pri cestovaní nezabúdať!

zuzana2302
11. júl 2016

Dobry den, na dovolenku nikam nejdeme ale chcela by som sa opytat koncom augusta mam termin, ako je to s pitnym rezimom pre take male babätka, niekde v rekacii raz davali ze take male babätka by nemali pit ani cistu vodu ze im staci mliecko co piju ak su kojene je to pravda alebo je potrebne obcas dat aj tu cistu vodicku ked je horuco..
Dakujem za radu
prajem pekny den 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@zuzana2302 Dobry den pani Zuzanka, Ak budete dietatko dojcit, tak naozaj netreba ziadne ine tekutiny. Materske mliecko babatku pokryje prijem stravy aj tekutin. Su len dve vynimky, kedy dietatku podat tekutiny popri mliecku, ked ma vysoke horucky pocas choroby a ked su extremne horucavy nad 30 stupnov, ale to tiez len v max. mnozstve do 50ml za den(po lyzickach), aby dojcenska voda nebola na ukor mliecka. Podobne prajem krasny slnecny den aj vam!🙂

anka2103
11. júl 2016

Krasny dnik. Moj 7 mesacny co je pol na pol na ha/ar pije nax.40ml vody na den co ostatne take aj 500. No ked dam viac tak grcka. Co s tym je to velmi malo?

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@anka2103 Dobry den anka2103. Vas malicky ma diagnostikovany reflux? Je vylucne na HA a AR alebo je ciastocne aj dojceny? Cez den papa aj ovocne a zeleninove prikrmy aj mliecne kase? Ak ano, v akom priblizne mnozstve? Kolko ml mliecka vypije za 24 hodin?

anka2103
11. júl 2016

Papa aj mliecne kase aj vyzivky,zeleninku masko a cca 700ml mliecka za 24h

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@anka2103 Dakujem ,anka, za upresnenie. Este mi napiste kolko chlapcek teraz vazi a ci mu bol diagnostikovany reflux.

anka2103
11. júl 2016

@miriam_nutrilon ano ma reflux a ma cca 9kg

krokodilkajmanka
11. júl 2016

Dobrý deň, chcem sa opýtať, dcéra má 8mes. a 2týž., 7,43kg, je dojčená, len na obed dávam príkrm, večer Nutrilon mliečnu kašu a na noc Nutrilon Good Sleep. Počas dňa vypije cca 1,5-2dcl detského čajíka, je to ok? ďakujem a prajem pekný deň 😉

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@anka2103 Podla toho, co popisujete, vypije cca 700ml mliecka za den, co je v jeho veku optimum, ak k tomu priratame aj mliecnu kasu(cca 150ml), 40ml dojcenskej vody a nejake ovocne prikrmy, ktore su tiez bohate na tekutiny, tak pocas dna prijme okolo 1000ml tekutin. Vzhladom na jeho vahu by to malo byt aspon 1170ml, preto ho skuste ponukat vodou po troskach pocas celeho dna. Tych 170ml si mozete rozdelit do viacerych mensich davok , urcite nie naraz, kedze trpi refluxom. A mozete mu kazdy den pripravit riedku polievocku(cca 150ml), vdaka ktorej tiez navysite mnozstvo prijateych tekutin aj v tejto podobe. Prajem vam pekny den!

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@krokodilkajmanka Dobry den, viete priblizne odhadnut, kolko ml mliecka vam dcerka vypije z prsnikov za 24 hodin?Alebo aspon kolko krat za tych 24 hodin si dcerku prikladate? A na noc vypije kolko ml Nutrilonu good sleep?

krokodilkajmanka
11. júl 2016

@miriam_nutrilon Asi 5x dojčím, tažko povedať, koľko vypije.. Nutrilonu dávame 180ml vody a 6 odmeriek mliečka. 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
11. júl 2016

@krokodilkajmanka Odhadujem, ze z prsnikov si od vas vytiahne cca 100ml mliecka na 1 dojcenie, spolu cca 500ml, plus k tomu 180ml mlieka Nutrilon good sleep, cca 150ml mliecnej kase a 150-200ml detskeho cajiku, spolu to tvori 980ml tekutin. Toto mnozstvo je vzhladom na vahu vasej dcerky akurat 🙂 nemusite sa obavat, je to postacujuce. Majte sa pekne 🙂

anka2103
11. júl 2016

@miriam_nutrilon dakujem za odbornu a milu odpoved 😉 pekny den

krokodilkajmanka
11. júl 2016

@miriam_nutrilon Ďakujem krásne, to som rada 🙂

zuzana2302
12. júl 2016

@miriam_nutrilon Ďakujem pekne za radu 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
12. júl 2016

@anka2103 Prosim🙂 Majte sa pekne

miriam_nutrilon
autorModerátor
12. júl 2016

@krokodilkajmanka Rada som vam pomohla🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
12. júl 2016

@zuzana2302 Nemate za co. Prajem vam pekny slnecny den. 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
13. júl 2016

Mamičky, chystáte sa na dovolenku? Ako prežívate horúčavy s vašimi najmenšími? Máte tipy na výlet či dovolenku s deťmi? 🙂

karolin2
13. júl 2016

Horúčavy prežívame s kiahňami. Najprv väčšia sa vysypala, potom na 15 deň menšia a na 30 deň mamička, t.j. ja. V izbičke máme nafukovací bazénik a tam sa vyhrávajú. Najlepšie by bolo chodiť s nimi hneď z rána vonku, keď ešte nie horúco, ale musíme počkať na ocka, ktorý príde domov až večer, a až vtedy ich bráva vonku. Nikdy však nezabúdam na fľaše s vodičkou, to jednoznačne musí byť. Poprípadne keď chcú čaj, tak len neosladený. Aj keď vonku je horúco, okná máme otvorené, aby nejaký ten vzduch sme mali, nikdy nezatváram okná, rolety stiahnuté. Keď toto sa skončí, chceli by sme na kúpalisko. A podľa môjho názoru Slovensko ponúka krásne možnosti, čo sa týka dovoleniek.

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@karolin2 Dobry den pani Karolin2, tak to ma mrzi, ze vas zastihla choroba. Verim, ze sa to uz zlepsuje a coskoro budete vsetky tri zdrave a budete si moct uzivat leto plnymi duskami a objavovat krasne kuty Slovenska, ktore stoja naozaj za to 🙂

karolin2
14. júl 2016

@miriam_nutrilon ďakujem krásne.

miriam_nutrilon
autorModerátor
15. júl 2016

Milé mamičky, veľmi si vážime vašej priazne a ochoty zdieľať s nami vaše názory a skúsenosti. Veríme, že aj pre Vás boli témy a diskusie v rámci Dni so značkou Nutrilon prínosné. Prajeme vám, nech vám v budúcnosti vaši najmenší robia len radosť! 🙂