Ako dlho dávate svojmu dieťatku Nutrilon?

miriam_nutrilon
Moderátor
14. júl 2016

A ako dlho plánujete Nutrilon ešte dávať? Mlieko je dôležitým zdrojom, okrem iného, i vápnika v jedálnom lístku dieťaťa. Viete, že mlieka pre batoľatá sú prospešné pre deti viac než mlieko kravské?

martinadoll
14. júl 2016

@miriam_nutrilon Máme.11mesiacov a Nutrilon pijeme od troch mesiacov, plánujem dávať Nutrilon dokiaľ si ho dcérka bude vyžadovať. Chutí jej veľmi a klop-klop neboli sme ešte ani raz choré, určitý podiel má na tom ja mliečko. 🙂

alobalka
14. júl 2016

Kojila som 21 mesiacov, potom sme prešli na modrý Nutrilon, ktorý sme používali do 38 mesiacov a zrovna dnes sme dali rozlúčkovú dávku: ) V septembri ide do škôlky, tak si ideme zvykať na nové 😉

evittam
14. júl 2016

@miriam_nutrilon Dojčila som obe deti do 10.mesiaca, Nutrilon do roka - od roka kravské mlieko a mliečne výrobky. Nie je pravda, že len Nutrilon obsahuje zdroje vápnika a ostatných látok nevyhnutných k výžive dieťaťa - podľa mňa UM stačí do roka aj menej - odkedy je dieťatko prikrmované tak má tieto potrebné látky už z pestrej stravy a je zbytočné "vyhadzovať" peniaze za UM keď sú lacnejšie zdroje uvedených živín. Ale to je môj názor. 😉

petulda333
14. júl 2016

Nutrilon davam uz 5m,a ako dlho este?uprimne-neviem,je to moje prve dieta tak neviem dokedy je to potrebne,necham si poradit od pediatricky,maly ma alergiu na bkm takze kravske nepripada do uvahy!uvidime co bude dalej

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@evittam Dobry den, pani evittam, to ste robili velmi dobre, ze ste oboch drobcov dojcili, materske mlieko je velmi vzacne, obsahuje aj imunitne zlozky, ktore ziadne ine dojcenske mlieko nenahradi. Ak v starsom veku dieta papa pestru stravu, cerstvu zeleninu, ovocie, ryby, strukoviny, vajicka, ovsene vlocky, rozne semieka, oriesky(pomlete), maso, mliecne vyrobky, nic neodmieta, tak zo stravy ziskava vsetky dolezite ziviny a nic by mu nemalo chybat. Avsak, ak nema pestru stravu, tak batolacie mlieko(od 1.roka) je nadalej velmi dolezite, aspon v mnozstve 330ml za den, doplni ziviny, ktore nahodou v strave chybaju. Kravske mlieko obsahuje prilis vela bilekovin a nizky obsah zeleza, vitaminu D a ziadne prebiotika, narozdiel od batolacich mliek (vseobecne). Vysoke mnozstva bielkovin su na stale dozrievajuce detske oblicky velkou zatazou, oblicky dozrievaju priblizne do 18.mesiaca, preto by kravske mlieko malo byt v jedalnicku po 1.roku raz za cas(napr. pridane do varenia), ale urcite nie kazdodenne pitie. Nie je to moj "vymysel" , ale zhodli sa na tom odbornici-pediatri na zaklade vyskumov, blizsie informacie najdete tu: http://www.1000dni.sk/nutricne-programovanie/ma... Prajem vam pekny den! 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@petulda333 Dobyr den pani petulda333, dakujem, ze ste sa podelili o vasu skusenost. Pani doktorka bude vzdy po niekolkych mesiacoch zistovat tzv. expozicnym testom, ci alergia na bkm stale pretrvava. A ak uz prejde, tak budete moct prejst aj na klasicke mlieko Nutrilon pronutra. Alergia na bkm je u dojciat a batoliat nastastie u vacsiny len docasna a do 3 rokov veku deti ustupi asi u 90% z nich. Zelam vam pekny den!

evittam
14. júl 2016

@miriam_nutrilon Určite, dobré ako reklama na Nutrilon-prepáčte ale môj názor. Dieťa ani nemusí piť mlieko aby malo vo vyváženej strave všetko potrebné a už vôbec nepotrebuje nejaké UM. Ale ako hovorím-môj názor. A aj ja vám prajem pekný deň.

hettinka
14. júl 2016

moj syn ho pil o 6 rokov... asi trošku extrém, ale on mal z bežného mlieka zažívacie problémy, takže preto tak dlho

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@evittam Pisala som o batolacich mliekach vseobecne, roznych znaciek, tak ako deklaruju vysledky studii, ktore sa robili na slovenskych detoch. Tieto informacie najdete v linku, ktory som vam poslala. Ale za ten kratky cas ste si ho urcite este nestihli prestudovat... To, co pisete, som vam presne napisala vyssie. Ak ma dieta vyvazenu stravu, mlieko pit nemusi. Ale netreba ho zatazovat ani kravskym mliekom ci tvarohovymi dezertami(denne), ktore maju vela bielkovin. S pozdravom, Miriam.

kittyjuliette
14. júl 2016

@miriam_nutrilon opat raz skvely clanok,za ktory pekne dakujem❤totiz z kazdej strany pocuvam,ako maminky uz od osmeho mesiaca postupne prechadzaju z UM na obycajne,kravske mliecko s tym,ze vsak aj kamoska tak ma odchovane deti a pod...Myslim,ze v tomto clanku je ozaj vsetko krasne popisane

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@kittyjuliette Nemate za co🙂 Som rada, ze sa vam clanok a vsetky informacie v nom pacia a budu pre vas uzitocne. Zelam vam krasny den 🙂

dadka_bb
14. júl 2016

@kittyjuliette presne aj ja som odporca kravskeho mlieka. Moj ocino vypil denne aj liter-dva litre mlieka len tak od smädu, a v 46 rokoch mu zistili rozklad pecene ako keby cely zivot drogoval. Z MLIEKA! na kazdom baleni kravskeho mlieka je napisane ze MOZE byt vhodnym zdrojom vitaminov pri SPRAVNOM uzivani/davkovani. takze urcite by som do malych deti neliala kravske mlieko aj ked ho akokolvek obalia do paradnych obalov, a kraviciek usmiatych a neviem co....... v prvom rade kojit, a potom hladat bezpecne nahrady 🙂

sardinka335
14. júl 2016

Ja dávam Nutrilon od narodenia - pili ho všetky moje deti, kazdemu sadol. Dcera má rok a pije ten Nutrilon pro futura. Ráno a večer pije Nutrilon, niekedy aj počas dna ked vidim ze toho ,,vela nezjedla,,. Snazim sa o pestru stravu, ale proste niekedy má dni kedy to len poprple, vypluva a ked vypije aspon tu ,,stovku,, Nutrilonu tak mam pocit ze aspon niečo ,,zjedla,, čo ma vitaminy. Planujem kupovat Nutrilon do 2 rokov, ale všetko tak situačne...uvidime. Ziadne alergie na potraviny našťastie nemame, ale mam pocit ze bezne kravske mlieko je naozaj o ničom, čo a tyka vyzivovej hodnoty takze pokial to naše finančne moznosti dovoluju tak dame batolacie mlieko.

janalice
14. júl 2016

Tak my dávame tiež Nutrilon dcérke od narodenia, teraz má 2 roky a 3 mesiace a pije stále ráno a večer. Určite budeme dávať minimálne do 3 rokov 🙂

kittyjuliette
14. júl 2016

@dadka_bb a tak ja zase tiez mliecko lubim.Ked som bola tehu,pila som ho na litre,jednak mi strasne chutilo a jednak som umierala na palenie zahy a mlieko ako jedine mi ako tak pomahalo.Aj teraz si rada dam len tak za pohar,ale neviem si nejako predstavit liat to uz teraz do maleho a uz vobec nie ten bordel v krabiciach,co sa na mlieko len hra.8 mesiacov som maleho kojila a teraz automaticky presla na UM,ale u nas v terminovke strasne vela bab zacalo davat krabicove mlieko.Nesudim-kazdeho vec,len ja osobne si to neviem ani predstavit.Podla mna je to hlavne z financneho dovodu

sardinka335
14. júl 2016

ja mlieko nepijem vobec - len do kavy davam a do pečenia, varenia. Nechuti mi, jem skor jogurty, bryndzu, kozi syr...ked uz. Ak mamičky uz davaju bezne mlieko je to skor koli financiám. Krabica Nutrilonu stoji plus minus cca 15 eur...mne vydrží týžden aj to ledva...kupujeme cez internet kde niečo ušetríme, ale aj tak je to dost drahe, takze nečudujem sa, ze proste ak to inak nejde tak sa pije to čo je.

zuska2001
14. júl 2016

čistý biznis...

stepanka274
14. júl 2016

Teraz nedavno som videla v reflexe z coho vsetkeho sa daju urobit mlieka, ovsene, ryzove, za par korun a bezlaktozove, aj specialusti nejaspecialustineoslavuju kravske mlieko, ale ja si myslim ked je to striedmo tak je prospesne

doduska77
14. júl 2016

my papame nutrilon už 21 mesiacov a budem dávať tak do 3 rokov, ved to ma vitamíny

evittam
14. júl 2016

@miriam_nutrilon Prepáč, ale je to len čistý biznis - ako aj super článok o super dojčenských vodách ako je ich potrebné používať a aké sú prospešné.
@doduska77 Vitamíny majú aj iné potraviny, ovocie a zelenina nielen umelé potraviny a mala by si vedieť, že umelé vitamíny väčšinou naše telo nevie prospešne spracovať a väčšinu vylúči.
Ale každého vec čo dáva svojmu dieťaťu a čo jedáva sám, len nemám rada takéto "reklamné ťahy" a hlavne na malé deti a mamičky......

sutiakova
14. júl 2016

Syn má 4 roky a Nutrilon patrí k jeho večernému rituálu. Ak aj zabudnem, sám si ho vypýta. 🙂 Sama som zvedavá, dokedy mu to vydrží...

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@evittam My sme si kedy potykali??? Spravam sa k vam slusne, zdvorilo, vykam vam, blizsie vas nepoznam, tak by som ocakavala od vas to iste. Mam pocit, ze vy pochybujete uplne o vsetkom. Ak si myslite, ze voda z vodovodu je pre novorodenca urcite lepsia ako dojcenska voda, tak to ma ozaj prekvapujete, ale vas nazor vam neberiem. Kazda mamicka robi, co vie a dava to, co si mysli, ze je pre jej dieta najlepsie. Majte sa pekne

chovancova27
14. júl 2016

Ja dojčím a od 8-meho mesiaca prikrmujem večer s rastlinným mliekom. Rovnako som to robila aj pri staršom. nechcem, aby moje deti pili umelé veci ktoré obsahujú anibohneviečo. Ryžové, mandľové, kokosové. Robím z nich aj kaše. Je to o každej znás, čo ponúkne deťom, aký životný štýl.

cmulinko
14. júl 2016

Nasa rodina zije v Irsku.Tu sa predavaju 2 dcerske produkty Nutrilonu ( Aptamil s Cow&Gate).Oba znacky su tu lacnejsie ako Nutrilon na SK a vyjadrujem hlboke uznanie mamickam doma,ktore zvladaju kupu Nutrilonu zo slovenskej materskej.Moja najmensia 1 rocna pije stale Aptamil.Ostatne 3 deti prechadzali na kravske pripadne kozie mlieko cca okolo 18 mesiacov.Tu sa lekari za posledne roky snazia o to,aby mamicky nedavali UM po 1-2 roku dietata.Neradi to pocuju pri vizitach,ze dieta je stale na UM.Tu sa do mlieka pridavaju rozne vitaminy ako A,B12,D,E a zelezo a nemaju 6 mesacnu spotrebu,ale su to naozaj cerstve mlieka z Irskych pastvin a nie od krav z JRD,ktore zelenu travu a pastvinu nikdy nezazili.Ja mam nazor na na kravske mlieko v tetra paku zo 6 mesacnou zarukou a tak isto mam nazor na UM v roznych stadiach vyvoja dietata.UM do 1 roka je niekedy nevyhnutna vec,ktora je obrovskou pomocou matkam,ktore zial z akychkolvek pricin nedojcia svoje deti. UM po 1 roku mozeme chapat ako boost vyvazenej stravy a zivin ale nie je nevyhnutna vec ktora sa neda nahradit v strave. UM po 2 roku zivota podla mojho nazoru uz hranici s tym spominanym biznisom a tahanim penazi od rodicov.Mnoho krat zial UM po 2-3 roku zivota posobi ako placebo na rodicove presvedcenie,ze vdaka tomu nebolo dieta este ani raz .Na zdravi dietata sa podiela omnoho viac ako zazracne UM a ja som nesmierne stastna,ze moje deti su zdrave ako buk a UM s tym nic spolocne nema aj ked ho pili do 18 mesiacov.Su silne telom aj dusou od prirody a vdaka prirode 🙂 a zdravism produktom a nikdy nepili 6 mesacne kravske mlieko z tetra paku a nie su zdrave ani vdaka x ingredienciam v UM.

evittam
14. júl 2016

@miriam_nutrilon Tak sa ospravedlňujem ak sa Vás to dotklo - ale na takýchto fórach je úplne bežné, že si ľudia tykajú. A nikde som sa k Vám nesprávala neslušne - len sa Vám pravdepodobne nepáči môj názor, ktorý je iný od Vášho - ale na to si v bežnom živote budete musieť zvyknúť, že nie každý Vám bude pritakávať. Ale v poriadku. Áno každý máme svoj názor a ja nepochybujem - len akože, prepáčte, a čo je iné na dojčenskej vode ako tej z vodovodu - je to to isté - stočená voda z vodovodu naliata do PET fľiaš, ktoré stoja v kamiónoch nikto nevie ako dlho a pri akých "super" teplotách - a toto je len normálny fakt - nie som chudobná ale ani taká bohatá a hlavne hlúpa aby som platila za to isté 2x. Pekný deň prajem a čoraz viac zákazníkov.

maca2014
14. júl 2016

dcéra má 18 mesiacov a stále pije Nutrilon, neviem dokedy... bez Nutrilonu nezaspí ani na obed ani večer 😀

cmulinko
14. júl 2016

@evittam ani v takej rozvojovej krajine akou je IRL ci UK neexistuje taka luxusna vymozenost ako dojcenecka voda vyrobena na mieru pre dojcata. Na SK taku vodu vyrabaju pod viacerymi znackami ( Lucka,Drobcek,Zlata studna,Rajec...atd. Tu sa musime uspokojit s prevarenou vodou z vodovodu a aj ked mam pochybnosti niekedy o Irskej mentalite ale za to hadam voda,ktoru pili v dojceneckom veku nemoze 😀 ...ale to uz odbocujem od temy a ospravedlnujem sa zakladatelke,ale mala som potrebu reagovat.

evittam
14. júl 2016

@cmulinko No vidíš a tu sa niektoré mamičky nezaobídu bez dojčenskej vody, "stroja" na zohrievanie tejto vody a neviem čoho ešte.....No ale veď ako si kto zariadi tak má. Mne sa len "nožík vo vrecku otvára" keď niekto napíše aká je tá dojčenská voda super, potrebná a že inú ani nepijú pomaly skoro celá rodina a ak napíšeš pravdu - tak si ešte za sprostú. Tiež sa ospravedlňujem za výraz a za odbočenie od témy. Už sa viac k téme vyjadrovať ani nebudem - myslím, že môj názor každý pochopil. 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
14. júl 2016

@evittam Nezdvorilym spravanim som mala na mysli to tykanie, kedze ja som vam doteraz vykala. Viem, ze na tychto forach si mamicky často tykaju, ale je to obojstranne, nie len jednostranne.
Co sa tyka vody z vodovodu, tak ta obsahuje vyssie mnozstva niektorych mineralov, napr. soli vapnika(v niektorych regionoch napr. Galanta je obsah vyssi nez 4x), zeleza a najma dusicnanov. Dospelemu organizmu to minimalne mnozstvo dusicnanov neskodi, dokaze sa s tym vysporiadat, ale male dieta nie. Pri vacsich davkach dusicnanov moze dokonca nastat cyanóza-problem s prenasanim kyslika v organizme. Disbalancia mineralov, najma vapnika a na neho uzko naviazaneho fosforu moze narusovat adsorpciu druheho mineralu, kedze sa vzajomne ovplyvnuju. Dojcenska voda obsahuje primerane mnozstvo mineralov a prisne reguluje obsah dusicnanov. Je tu vela, o com mozeme polemizovat… O vhodnom zlozeni, ci o skladovani PET flias…

qwertxy
14. júl 2016

Ja som dávala Nutrilon synovi asi mesiac - jednu 800g krabicu, popritom som este kojila. Teraz ma 8mesiacov, sme na inom UM.Menila som z finančného hľadiska, finančne by nás to zrujnovalo, hlavne keď viem, že to nie je najsuper mlieko, je rovnako dobre ako iné mlieka - či už Beba, Sunar, Hip, francúzske. Nutrilon je drahší kvôli marketingu a reklamný. Nám sadol Sunar úplne v pohode, pri prechode nebol problen