Kocky ktore mate aj starsie deti,ako zvladate ziarlivostne sceny mladsich?
u Larissi som od zaciatku tohto tyzdna videla zmenene spravanie vztahom k Sienne ale nebrala som to nejak...Myslela som,ze ju to prejde ze ma len svoje obdobie...Ale od dnes je to horsie ako zle,je neznesitelna,place,vrieska,dupe,hadze sa o zem,ked malu krmim robi na mna opice a ked ju uspavam,naschval krici a place..
predtym sa mi toto nestalo,neviem ako to mam riesit,Larissu nezanedbavam,robime to iste co aj pred narodenim malej,akurat ked Siennu kojim,dam Larissu drahemu,ved zase nemam aj ja sto ruk.... som z toho zufala lebo Lari bola doteraz ukazkova sestricka,zapajala som ju do starostlivosti o malu a so vsetkym pomahala..Ked ju poslem hrat sa so starsou ide v pohode a je kludna..Akonahle spomeniem Siennu-dones cumel,deku... Je ako vymenena -cumel nedonesie ale hodi do kosa,Sienninu deku hodi do psieho pelecha atd....neviem co sa mohlo stat,no ako to mam riesit?
@horana - nova registracia, sialene mena a kopa deti... uz tu ma co ja ratam stvrty profil, stale rovnake otazky... zbytocna namaha odpovedat....
@anjelicek26 no mozno aj fakt 😠, mozno aj redakcia ci nejaki ti diskusni brigadnici nahadzuju udicky aby bolo o com diskutovat a frcalo to tu 😉 , uz ma to pravdupovediac neraz napadlo 😕
@horana - ano udiciek som tu videla posledne dni viacero a aj statusy, ktore mali byt stopnute podozrivo bezali napriek nahlaseniu este xy hodin dalej napriek vulgarizmom do aleluja... Asi sa adminom zda, ze je tu moc klidek tabacek a chcu rozprudit krv... inak tie jej dva dalsie nicky su krasne, ze?
? neviem o co vam ide? zaregistrovala som sa tu asi pred dvoma tyzdnami,je to moja !!prva!! registracia na tejto stranke a je to poprvykrat,co som sem pridala diskusiu.(pisem len do skupiny septembrovky 2013)
ako vidim,je to skoda casu,kedze nic o mne neviete a hned ma odsudzujete.zijem s rodinou v innsbrucku a planujeme tu zit aj nadalej,tak neviem ako by na moje deti pozerali v skole s tradicnymi slovenskymi menami.Nemusi mojim detom hned hovorit,ze maju sialene mena,ak sa tebe nepacia.kazdy ma inu predstavu o rodine a ta moja bola,mat velku rodinu.to som si splnila a nazory ostatnych mi su ukradnute.
v kadzom pripade @horana dakujem pekne za odpoved.
ak je to pre vas taky problem,ze sa tu registruju nove mamicky,ktore tu doteraz neboli a idu sa pytat,ospravedlnujem sa a viackrat to uz nespravim,aby som nepadla na podozrenie ze som vlastne nejaky diskusny brigadnik,
@anjelicek asi skoda slov,tieto nicky som v zivote nevidela.
nebudem ta presviedcat o opaku toho co si myslis ty,je to asi skor aj zbytocne.
@alexandra5 - no je to skor zbytocne. Mi nehovor, ze az pri stvrtom dietati zazivas surodenecku ziarlivost 😀 Ved ako myslis no ;) Stastny to clovek...
ano,pri svrtom.sama som z toho prekvapena,ale kazde dieta je ine a preziva iste veci inak.myslela som,ze za opytanie nebiju,ale ako vidim opak je pravdou.
vidim ze to nema zmysel,este raz sa ospravedlnujem za opytanie.
Zosadenie z tronu vnima myslim si kazdy jedinacik, ci len sebaviac sa mu neustale venovalo aby nepocitil rozdiel. Tak jasne ze mama bola dosial len pre nu a teraz uz nie, musi sa delit. Je to nieco ako keby zena mala muza len pre seba a potom si muz vzal druhu zenu do domu 🙂), srandujem, ale nieco na tom je, len pre predstavu ako to moze dieta logicky vnimat. To je skratka nieco co dalsi v poradi surodenec nezazije, lebo nebol nikdy sam. Toto vzdy citit, a kazda individualita to prejavuje po svojom. Mne jeden psycholog povedal ze casto je lepsie ked to dieta da najavo, ze je to prirodzene, tie ziarlivostne sceny, lebo vidno ze spracovava. Su vraj deti ktore navonok necitia ziarlivost, resp. neprejavuju ju navonok, ale ona tam vraj je, zasunuta niekde v pozadi a ze to potom vacsinou niekedy vyplynie alebo zostane ako nejaky blok. Teda su aj vyminky, ktore tym ozaj prejdu lahucko, ale to je uplne minimum deti. Skor sa mozes utesovat scenami ze u inych je to o dost horsie, pamatam si moj bratranec v detstve svojmu malemu bracekovi nohu zlomil nejakou nasadou od metly ho trepol alebo tak daco a riesili to so psychologom a este aj to uzavrel ze vramci normy, samozrejme sa robili opatrenia aby sa neopakovalo, a nakoniec boli o par rokov s bratom nerozlucni...
Tam nic ine len sa nadalej snazit uistovat o laske, slovami aj skutkami, cim viac si vyhradzovat cas len pre starsiu aj akoby na ukor mladsej, ale tak samozrejme treba obcas aj s babom, to uz sa neda nic robit. Ono to ma rozne kolisanie intenzity, zmizne akobym zase prijde v roznych vekoch a situaciach.
To len vydrzat, je to normalna zdrava reakcia.
Ono kazdy prechod v zivote sposobi nieco ako neistotu, nervozitu, aj napr. pri nastupe do skolky si mnohi rodiac povedia ze sa dieta v niecom "pokazilo" pre tym idealna povaha a potom niekde sa vychyli, ale je to prirodzene. Ono to prejde, vrati sa do normalu ale uz na vyssej urovni.