Ahojte. Mám 24 rokov, nebývam s mojou mamou od 18 keďže máme medzi sebou zle vzťahy. Moja mama ma partnera s ktorým žije a s mojou sestrou. Ona má 10 rokov. Z dôvodu zlých vzťahov medzi mnou a matkou moja matka hucka sestru proti mne a zakázala sa mi s ňou stýkať. Sestra je jediné čo mám. Prosím vás dá sa to riešiť cez políciu alebo nejak inak ? Mám nejaké právo vidieť sestru ?
Neporadím keďže neviem, ale "pripnem" sa sem keďže ma celkom zaujíma odpoveď. Stretla som sa s tým, že si starý rodičia súdne vymohli kontakt s vnucatom, zaujímalo by ma ci je to mozne aj v tvojom prípade 🤔
Každopádne je to od rodičov velmi sebecké a nesprávne voči vám obom
Zákon upravuje aj styk maloletých s osobami blízkými, takže súdna cesta je možnosť.
Neviem Ti poradiť, ale je to veľmi smutné a je mi to ľúto. V dnešnej ,,modernej" dobe je to veľmi rozšírený jav..rozpad vsetkých druhov vzťahov. Ludia sú hnevliví az na smrť, nenavidia druhých, sú urazliví a vyhrotia to do cistej straty ludskosti. Rodiny, surodenci sa nerozpravaju, ignoruju aj v rodine, ziju vedla seba bez slov, alebo sa potupujú, syn tresta mamu len z jeho urazenosti a neukaze babke svoje deti cele detstvo, hoci mama mu dala vzdelanie a starala sa, otec viac lasky dá psovi ako dcérke, o vadných matkach ani nehovoriac a to robia takéto veci aj ludia co chodia do kostola a Krista by z kriza zvesili a nohy mu bozkavali. Mozes asi len počkať..dať sestre vedieť, ze ju lubiš a chces byt s nou, ale zatial sa to nedá, mozes prist tajne za nou po skole ked bude starsia, alebo telefonovat si s nou a pockat kym dospeje a matka nebude mat nad nou moc.
@dagmarovita viem že počkať do jej 18tky by bolo ideálne ale bojim sa že sa nám pokazia vzťahy dovtedy, že si nebudeme rozumieť a že bude už bude pod vplyvom maminych paranoidnych názorov
Choď sa poradiť za psychologičkov na sociálku. Poskodzuje vývin dietata. A ked podrastie chod za nou, ked nebude s matkou, alebo uvidis co povedia na socialke. Ja by som isla. Ved sestra sama vie, ze nieco na mame neni v poriadku a za pár rokov to pochopí. Lebo to neni normalne co Tvoja mama robí. :(
ja by som to cez policiu a sud neriesila.. popudis matku este viac a sice ty s nou nezijes, ale tvoja sestra ano a ona to s nou asi potom nebude mat moc ruzove.. skor by som riesila kontakt neosobny - mozete si pisat, chatovat - snad ju matka tak nekontroluje, aby ste si ani mail nemohli napisat a osobne stetnutie obcas, ked sa bude dat, tak, aby o tom matka nevedela - ved sestra je uz velka, snad chodi obcas von aj sama, nie? za kamoskami, alebo cestou zo skoly ju mozes odprevadit, aby ste pokecali, ak sa vam to da zladit, ja myslim, ze prilezitost sa najde, ak by sa chcelo.. ak ti teda skutocne ide hlavne o vztah so sestrou a nie dokazovanie niecoho matke.. pises, ze ste mali perfektne vztahy, desatrocne dievca uz ma dost svojho rozumu, aby sa nedalo uplne zmanipulovat nejakym huckanim.. ale fakt mysli aj na nu a ze ona to doma tiez moze mat problematicke, aby si nehladela len na to, ze 'ona je jedine, co mas', tak si to vybojujes za kazdu cenu, aj keby ona z toho mohla mat problemy
Urcite necakaj do 18stky,uplne stratite vazby na seba a uz si nenajdete k sebe cestu. Sudnou cestou ziadaj o styk so sestrou.
Skus sa opytat aj tu: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pravna-...
Odpoveda tam advokatka a rodinna mediatorka, tak mozno nieco vhodne poradi.
Áno, môžeš žiadať matku o styk so sestrou a keď ti to neumožní,tak podať návrh na súd.
Matka si ma zablokovala všade kde sa dá, nemôžem ju ani kontaktovať a dvere mi neotvára keď tam prídem . So sestrou sme mali perfektne vzťahy a strašne mi chýba...