Na úvod mám 2 deti. Dievčatko ma 5 chlapec tri a posledné týždne to je na nevydržanie 🤦 furt len riešim že sa hádajú, nepodelia sa o hračky. Furt jeden druhého strka atď.
Keď bol syn maly malá bola v pohode odkedy je však väčší je to na porazenie. Samozrejme malu provokuje a potom sa cítim ako policajt. A všade pozerám že aké krásne vzťahy majú súrodenci. Ako dcéra kŕmi sestričku a mna ide šľak trafiť 🤦
Sú prázdniny, predpokladám, že su väčšinu času spolu, asi ich chytá ponorka😃 keď začnú povinnosti sa to zlepší, ešte par dni a je tu september.
No moja, nepotesim ta. Moji maju , dcera 11 a syn coskoro 10 a je to masaker. Robia si stale, ze stale zle. Minule ju kopol do nosa, az jej sla krv. Ona zase provokuje a chce pozornost a vzdy, VZDY to skonci placom. Nevedia pomaly ani dychat vzduch v tej istej miestnosti ( nadnesene ). Syn ani po takom vyvadzani neslubi, ze uz to neurobi lebo vie, ze to nesplni. Takze je stale pevne verim a dufam, ze si robia zle, pretoze sa tak velmi maju radi 🙂 a hlavne, ze v dospelosti sa budu mat radi. Zatial je to boj :-/
Naša dcéra má 11, syn bude mať 7 a viac sa vadia, ako vychádzajú. Keď je treba, vedia sa silno zomknúť a aj si chýbajú. Ale dcéra puberťáčka je výbušná, hádavá, netrpezlivá a väčšinou hádku vyprovokuje. Syn je zas dosť vzťahovačný, tak to nenechá len tak. A čo mám kamarátky, väčšina súrodencov je na tom podobne, či sú rovnakého pohlavia alebo nie. 😀 Tak sa tešíme zo vzácnych chvíľ súhry a kľudu.
Naši majú 3 a 6 a buď sa idu zjesť od lásky alebo od jedu. Normálka 😂 su lepšie aj horšie dni. Malá väčšinou provokuje a nedá si povedať ale občas je to aj naopak. Inak to nie je až také zle.
Ale prosím ťa, moja 10 ročná sa naťahuje so 4 ročnou, tiež sa provokujú. Keď bola menšia, tak staršia ju aj kŕmila, aj prebaľovala😀Nehovorím aj teraz sa pohrajú pekne, ale už je to iné.
Ja by som do tejto temy rada vstúpila a opýtala sa už dospelákov v tejto kominácia sestra brat...ci máte dobre vzťahy.... mne o nic iné nejde len aby ked budu veľkí spolu dobre vychádzali a pomáhali si....
ja mam len sestry a teda sme jedna ruka, ozaj si vychádzame......
Bude to do puberty...a potom sa bud budu ignorovat,mat radi alebo nenavidiet. xD Surodenci nie su vzdy priatelia. A male deti maju rozne obdobia.
U nas byva tiez veselo 1, 5ročná rype do 9 rocnej a naopak 🤣🤣🤣🤣 ale zatial si viac vychadzaju ako provokuju
my sme sa s bratom bili koľko dalo. Neznášala som ho, pretože ja som bola staršia, odo mňa sa očakávalo, že budem mať "viac rozumu". Keď sme dospeli, mali sme dobrý vzťah, kým si nenašiel manželku. Nieže by sme mali teraz zlý vzťah ale švagrina robí všetko preto aby sme sa stretávali čo najmenej. Mňa to veľmi mrzí, ale brat povedal, že aby mal pokoj v rodine, tak sa jej neprieči ☹
No naši žalujú jeden na druhého 😀 a riešia ešte aj to že prečo malý má viac naložené jedlo ako ona, alebo on sa chce hrať s toh hračkou čo má malá práve v tom moment. Skúšali sme aj tolerantnu výchovu či ako sa to volá ale jednoducho niekedy áno 🤯🤯🤯 a kričím potom sa sama na seba hnevám že deti to vidia. Asi naozaj vypnem IG 🤦😀
😅😅😅🤣😅😅😅😅🤣 pobavil ma zaver..prepac ale tie fb a instagramove foto a kratke momentky to zazivas a zazijes aj so svojimi, ty bozkavajuci a krmiaci surodenci si 99%cadu skrbu vlasy a hracky...never vsetkemu co vidis ani bezchybnym mamickam o bezchybnych vztahoch a dokonalych detoch... nasi (6rocny a 4rocna) su tiez nerozlucny a to v dobrom aj vzlom doslova,,isli sme na 2noci na vikdend sa okupat,,dosla som vycerpana a splacom,pohadany,, staci ti ?! Milujeme ich, ale nervy mi trhaju dennodenne a pritom placu ak v skolke niesu spolu v triede, on jej vskolke so vsetkym pomaha tak ze ucitelky sa rozplyvaju ze toto este nevideli, bola som svedkom ako ju vlastnym telom branil pred ich sesternicou,ktora jej chcela chytat vlasy a on sa bal ze ju chce sticovat (on mal 4 a baby 2roky), ziadna ziarlivost ked sa narodila, kreslia si vzajomne obrazky v skolke ked je jeden znich chory doma...ale to su vzacne momenty ktore ti viem opisat prave preto,ze su vzacne..inak sa stale biju,hadaju,robia si napriek a ja som unavena z nich,, pouzivsm niekolkokrat denne vetu "beztevod seba" chyba mi uz len mikrofon vysiaci zo stropu, len ten rozhodca v ringu ma po fajronte pokoj ja fajront mam aspon takto vnoci ked spia
Boj o hracky, o to kto bude vnoci spat vedla mna, kto bude sediet vktorej autosedacke, o lyzicku,pohar,tanierik,o jedlo, pozornost, o to kto uprace, kto koho nahneval,udrel atd...tych prilezitosti na boj je desiatky denne !! A to su cez tyzden v skolke..to este bude divocina ked on bude mat uz skolske povinnosti,kym ona si bude este dva roky v skolke
@babydesire vieš že si to začínam aj uvedomovať pomaly 🤔
Poradiť ti neviem, ale povedala by som, že rôznosťou pohlaví to nie je. Mám sestru a ako deti sme sa išli pozabíjať.
My mame s bratom rozdiel 2,2rokov, vztahy sa zlepsili az v dospelosti 🤣 teraz moje deti medzi nimi 5,5roka rozdiel syn/dcera lubia sa jak kone od narodenia su to partaci 🤷♀️
Dcéra 8 a syn 3. Nonstop v sebe. Presne ako pises som policajt. Ale každé ráno sa mladsi zobudi a pýta sa mami kde je sofinka ? Staršia bol na pár dni s babkou preč a mladsi za ňou plakal každé jedno ráno. Keď mladsi plače staršia ratuje. Sú dvojka. Biju sa škriepia ale majú sa radi.
Syn 12 r., dcéra 7 r. a nonstop sú v sebe. Jeden neboj sa, druhý nedaj sa. Ale fotky máme pekné 🤣.
ubezpečujem ťa, že nie je problém len vzťah chlapec - dievča, ale aj dievča - dievča, tiež mám dvojročný rozdiel, a teda 7-5, a vyskytnú sa občas situácie, z ktorých mi vstávajú vlasy dupkom, takže pevné nervy, priprav sa na to, že to môže byť (samozrejme, že aj nemusí) horšie.
Možno musis viac vybuchovat a kričať aby sa museli spojiť proti tebe a začať spolupracovať 😅
Medzi mnou a mojím bratom je rozdiel 5 rokov, čo je dosť veľa. Naša "súrodenecká rivalita" ustála až v dospelosti. V detstve sme boli teda na zabitie, večne sme sa naťahovali, často to vyzeralo, že sa neznášame. Chúďa naša mamka, niekedy bola naozaj na prášky 😄😄 no dnes sme si vzácni a máme úplne normálny vzťah 🙂 prichádza to vekom.
Hlavne sa neobzeraj po ostatnych. Vsetci su vzdy radi, ze nekrici v danom momente ich dieta, ale tvoje. Deti mam v podobnom veku, dievca ma 6, a chlapec 4 roky. Velmie sa lubia, vidim, ze syn by pre sestru urobil cokolvek, co ona chce. Ona mu diktuje, co ma hovorit, ked sa hraju.ked ideme okolo obchodu s bizuteriou, ci sperkami, tak mi vzdy hovori,ze vsetko to Tanicke kupi. Ano, krasne momenty, situacie, hodiny hrania, laskaveho objimania, ci bozkavania. Ale nie vzdy. Vedia sa aj pohnevat, dokonca pobit. Pri hadke zasahujem iba vtedy, ked to ma ist do fyzickeho utoku, dovtedy nie. Proste sa musia naucit riesit konflikty. Tahanice o hracky? Nech su, nech vedia, co to znamena,ze teraz ju mam ja, pockaj chvilu,ale aj to, ze vsetko ma svoje dosledky. Ze nabuduce mozno ja tebe nepoziciam hned, co chces. Ale viac je momento, ako si pomahaju, stiskaju sa, ci lutuju jeden druheho, ked sa nieco stane, a ochranuju sa.ale rovnako sa aj pobiju. A vela zalezi aj od povahy deti
Dievčatá, som rada že v tom nie som sama a naozaj asi ten IG je úplná hlúposť. Skúšali sme aj profil jednej mamičky tuším mamy mimo davu ale u nás nič nefunguje. Teda nie stále.
Aj oni sa ľúbia hlavne na hlúposti, neraz dcéra vzala na seba že spravila hoc to spravil malý, koľkokrát ich nájdem spať spolu v posteli ale niekedy sa cítim ako krotitel šeliem 😀😀😀
Napr raz sme skúsili to s vlasmi. Malá má síce 5 ale česanie je u nás boj 😀 tak že reku nech si vyberie že kedy prosím Vás ona ich mala tak domotane že som mala chuť jej ich ostrihať. Samozrejme chúďa plakala, že nech jej ich nestrihám ale zasa účel ako taký to malo a to ten že sa bez hundrania dá učesať hoc niekedy ešte 😀
Ja musim krpatej dame kazde rano chystat kopky, lebo NIKDY si neoblecie nic co jej vyberiem, dam jej kopky oblecenia (vzdy je tam to co ja schvalim, neponukam jej veci ktore su nevhodne do skolky ci pocasia) a ona si vyberie co si oblecie,,, toto je takto uz vyse roka...vlasy ? Nemozem jej spravit drdol,zopnut stipcami, len cop,sponky,celenku..som neraz sklamana, ale voli si sama. Minule sme sa pohadali o to ktoru kefu na vlasy si vezme do skolky... a jej brat ? To je kapitola sama o sebe... a oni spolu su fakt dvojka
Nie všade je to tak, aj tu ti kopec mamičiek napíše, že to doma nemajú ideálne. Tí mladší súrodenci sú niekedy také potvorky a toho staršieho už nebaví byť stále ten ,,rozumnejší", ktorý musí ustúpiť.