Vzťah deti chlapcov - súrodencov

18. okt 2021

Ahojte … som mamickou takmer trojročného chlapčeka, je to veľmi milé dieta dieta, ale zároveň extremne živé, behá, skace, rad zdoláva všetky prekážky… naozaj veľmi veľkí živé dieta, momentálne si prechádzame začlenením sa do skolky a s tým spojeným vzdorom… o necelé 3 mesiace čakám druhého synčeka… a teraz otázka hlavne na mamička 2 synov - Aký majú Vaše deti vzťah? Myslím brat- brat? Dá sa to zvládnuť? Veľmi sa bojím že budú obaja taký živý, budú sa bit, naháňať, neposlúchal , ničiť dom… ako to funguje u vás?
Dosť má to zaujíma nakoľko ja mam 2 staršie sestry, čiže skôr má učili maľovať, požičiavala som si oblečenie od nich, nepoznam ani vztah sestra - brat….
Dalujem veľmi pekne za odpovede 🙂

dzejn80
18. okt 2021

Su zivi, biju sa, nahanaju, neposluchaju, nicia dom 🤪 a za chvilu sa zabavaju, hraju, smeju, pomahaju si, ochranuju sa navzajom a lubia sa

miadi
18. okt 2021

Podla mna je to viac o povahach ako o pohlavy. A este o rodicoch ked nerobia rozdieli ( nemaju oblubenca) ked robia rozdieli tak surodenci sa nebudu mat radi. Moja dcera je akcna rychla silna bujna ako chalan. Maly po nej vsetko opakuje. Rad snou robi vsetko. Nahanaju sa hraju sa ( 4.5r rozdiel) maluju spolu peču spolu. Kupu sa spolu .. on bol take fiche babo do 9m ani slzu nevyronil kludas velky no teraz sa naucil od segry ze je sranda pištat a je aj ukecany ( to maju po Mne) kazdy den sa pusinkuju objimaju. Niekedy ho mala rozplace lebo mu berie hracky a skovava. Provokuje. ( to starsia dieta sa zvykne chovat akoby malo menej rokov a to mladsie sa chova vdaka vacsiemu surodencovi akoby bolo uz o pol rok rok starsie) zahraju sa spolu s unicorn 🦄 aj s dinosaur 🦕 autickami aj babikami. Maju sa velmi radi. BFFs . 😍

malapepka
18. okt 2021

Ja mam 2 synov, rozdiel medzi nimi 1,5 roka. Takmer dvojicky.
3/4 casu su kamosi, spolocne hry, zaujmy, zavru sa v izbe a aj hodiny sa tam hraju, na vyletoch su super partaci, ziadnu hanbu mi nerobia. V skole v pohode, ziadne problemy. Miluju lego, s tym sa dlhe hodiny hravaju. Spolocne pozeraju rozpravky. Maju vela vela spolocneho.
1/4 casu sa pobiju, riesim hadky, bitky, oduvacky. Avsak my sme boli 3 sestry a tiez sme sa mlatili 😜 bitky k surodencom patria.

Deti budes mat take, kolko im dovolis, ake hranice nastavis. Mne moji chalosi vyhovuju po kazdej stranke.

ivangeline
19. okt 2021

Podla mna je to uplne normalne spravanie chlapcov co si opisala... :D no aky vztah budu mat..zavisi aj od ineho. ;) Povahy. Vychovy. Casu.. Nie vsetci surodenci maju vrely vztah. Chxu sa splu hrat. Nahahovacky a bitky au zvycajne neskodne (hladaju sa hranice a ucia sa argumentovat a presadit svoje) ale vedia byt aj nicive (nenavist).

marianna_peskova
19. okt 2021

Kiežby som ja mala taký vzťah so sestrou, ako mal môj muž so svojím bratom. Aj keď ja som mala so sestrou vždy dobrý vzťah. Len chlapci sa mi zdajú súdržnejší.

marzuz89
19. okt 2021

@autorka, deti budu z velkej casti take, ake si ich s manzelom vyformujete, ako ich budete viest, ake hranice im urcite, ako ich budete dodrziavat. Snad ich nenechas, aby nicili veci a ublizovali si (mimo beznych surodeneckych tahanic). Zivost, energiu, neposednost, neovplyvnis, ale aj tak spravanie (zdraveho) dietatka je len vysledkom rodicov.

@ivangeline nevedela som, ze nicenie domu, bitky inych, neposluchanie, je normalne spravanie chlapcov. Niekde s manzelom robime chybu 🙄😉

marzuz89
19. okt 2021

@autorka, este ma zaujal ten vzdor pri zaclenovani sa do skolky. Vzdor by tam urcite nemal byt, na co to je reakcia? Ze zrazu musi dodrziavat pravidla? Doma nemusel? To by potom mohlo byt naozaj narocne s dvoma rovnako zivymi detmi bez pravidiel 😉

dievcacitajucelist
19. okt 2021

Ja mam troch synov...15, 11 a necelé 2 roky...a najväčší živel je samozrejme drobec 😁 vzťah medzi staršími synmi bol pred rokom lepší teraz mladší mam pocit začína predbupertu takže rád staršieho provokuje, je tvrdohlavý...viac sa doťahuju, ale v konecnom dôsledku sa majú všetci traja radi...

ivangeline
19. okt 2021

@marzuz89 zavisi aj od ineho. ;) Povahy. Vychovy. Casu..

negymama
19. okt 2021

mam dvoch synov so skoro tri rocnym rozdielom, teray maju 10 a 13 rokov a vychadzaju velmi dobre, obaja su zivy ale dom nenicia, muz je na nich dost prisny, takze na divocenie a sporty maju dvor, ihrisko, pole za ulicou, kde si robia bunkre.

vela robi vplyv rodicov a povaha deti, ja som s muzom nepreferovala neuprednostnovala ziadne z nasich 4 deti, ale ani zase extremne rovnostarstvo bezohladu na potreby. deti medzi sebou ziarlili a superili minimalne, ked uz tak v malom veku. co su starsi tak vobec, drzia spolu, rozdelia sa, sem tam nejaky maly spor ale trva to kratko.

zo synov je ten starsi tolerantnejsi, ustupcivejsi, maly je nervak a tvrdohlavec, jemu stacil maly podnet aby vybuchol, Tak do tych 7-8 rokov mensi vyvolal casto konflikt, alebo sa zdul, ci bral vsetko za vysmech a provokaciu a hned letela past. Takze mladsieho sme museli viac ucit zvladat emocie a konflikty, uz je to teraz ovela lepsie. cim su starsi tym maju viac spolocnych zaujmov a aj cele tydne je vsetko ok medzi nimi.

autor
19. okt 2021

@marzuz89 v škôlke je bezproblémový. Sám papa, hračky po sebe upratuje, nie je s ním žiadny problém ( okrem spania ). Vzdor je skôr preto že tam vôbec musí ísť, ráno vždy protestuje….

euka210
19. okt 2021

Podla povahy, ja mam 3ch s 2r rozdielmi. Len stredny je taky zivy, ze potrebuje pohyb, typicky chlapec, dvaja su introverti, emocionalnejsi, takze sa to da. Ale rivalita je niekedy medzi prvymi dvoma u nas. Raz sa pekne hraju, potom bitka a hadka a potom zase klud.