Veľký vekový rozdiel pri súrodencoch

anna883
29. aug 2021

Ahojte,.. neviem ako si pomôcť. Proste neviem prečo to prišlo, ale neviem vystáť svoju mladšiu sestru,.. je o 13 rokov mladšia,.. ešte mám staršiu sestru a brata...
Keď sa narodila, tak som bola šťastná,.. starala som sa o ňu, hrala sa s ňou, mala s ňou perfektný vzťah,.. no teraz, keď ma pomaly 8 rokov,.. tak ju neviem vystáť,.. proste ja potrebujem svoj kľud, lebo nie som na Tom psychicky dobre,.. a neviem, čo sa také u mňa stalo, že si neviem nájsť ku nej dobrú cestu a veľmi ma to mrzí,.. aj sa s ňou hrám niekedy, zoberiem ju niekam na výlet, hocičo..,.. ale proste neviem sa nejako s ňou už zblížiť. Nechcem byť na ňu zlá, veď nemám na to dôvod, ale proste neviem, čo robiť.

pribinak
29. aug 2021

@anna883 si dospela, že? Odsťahuj sa a budeš mat svoj kľud

luccija
29. aug 2021

@anna883 asi preto, že nie si na tom psychicky dobre.Co Ti je?

0silvia0
29. aug 2021

@anna883 je vas asi doma celkom dost, a asi potrebujes svoj priestor. Skus si zacat pomaly budovat svoj zivot.

anna883
autor
29. aug 2021

@0silvia0 áno, je nás doma dosť,.. lenže ani neviem, čo od života chcem,.. ešte chodím na vysokú školu,.. a presťahovať sa len tak, aby som mala kľud mi nepríde správne.. bojím sa, že to nebude správne rozhodnutie .

anna883
autor
29. aug 2021

@luccija trpím úzkosťami už dva roky, chodím ku psychologičke,.. ale toto, že proste s ňou nevychádzam mám tak posledné dva mesiace,.. a myslím, že to je asi aj tým, že je stále doma cez prázdniny so mnou,.. a že ju toho na mňa veľa

emalka
29. aug 2021

@anna883 tiez trpim uzkostami, ale ak beries tabletky tak by si to mala mat ako-tak pod kontrolou. Medzi vami je velky vekovy rozdiel, je jasne ze si k sebe tazsie hladate cestu hlavne teraz, ked sa vsse zaujmy a priority snad najviac rozslisuju. Medzi mnou a mojim bratom je len 5 rokov a mali sme "krizu" ked zacal pubertu. Najviac sme si zacali rozumiet po jeho 20tke, kedy nabral skusenosti a opat sme mali rovnake temy.

Ako to je z pohladu tvojej sestry, snazi sa ale tebe to vadi?

anjelicek26
30. aug 2021

Ale toto nebude vina sestry, ale tvoja... musis na sebe popracovat, poriadne nech ti nastavia lieky, porozpravaj sa s rodicmi, ze sestra mohla (uz je to teraz jedno, prazdniny koncia) - ist aj do tabora a nemusela tebe visiet na krku ako lacny babysitting...ty si si na druhej strane tiez mohla rozplanovat prazdniny tak, aby si doma nebola, pfu na vyske si kludne mohla s batohom cez prazdniny obijst pol Europy, keby sa ti chce... to je cas najvacsej volnosti a ani financie na to nie su boh vie ako potreba...

pininka1
30. aug 2021

No dieta v puberte nieje nic moc. A ty uz mas ine zaujmy. Ja to dobre poznam, medzi mnou a sestrou bol rozdiel 8 rokov. Ja som bola mladsia. A tiez som nechapala urcite veci,ktore som pochopila az ked som bola v jej veku a starsia.

silviaeli
23. sep 2021

@anna883 kolko rokov majú rodičia??mozno ta az veľmi zapájajú do starostlivosti o sestru a si vnútorne nervózna aj z toho ..