Vekový rozdiel u vašich detičiek

summersunny94
21. dec 2020

Ahojte žienky, viem že je to individuálne a že pre každého je lepšie inak. Ale chcem sa Vás spýtať, že aký je podľa Vás najlepší vekový rozdiel medzi súrodencami. Po koľkých rokoch ste mali druhé dieťatko? 😊 mám totiž polycysticke vaječníky a už dcérka ktorú máme je doslova náš zázrak, kedže šanca na otehotnenie je omnoho nižšia. Ale určite by sme chceli mať ešte jedno dieťatko - surodenca pre našu princeznú. 👧

yanni
21. dec 2020

@summersunny94 To ti nik nepovie. Alebo kazdy bude "vychvalovat" ten svoj model. U nas je aj maly aj väcsi aj velky rozdiel (5 deti) a ani jedno nie je dobre. Vsetko zalezi od povahy deti. S tym nic nenarobis. Naozaj je to jedno, ci dieta po roku alebo po piatich. Ak mas problemy, tak hor sa na to. Inak uz dalsie nemusi byt.

polyana
21. dec 2020

Ja som mala prvé dvojičky. Nad dalším babatkom sme neuvažovali, vzhladom na nie najlepšie sa zotavovanie po pôrode. Ale po 10 rokoch pribudol tretí poklad. A teda teraz si to vychutnávame neskutočne. Chalani už boli rozumní, žiadne žiarlenie ani nič podobné. Už nám aj v mnohom pomahali, ked bolo treba.

basska_b
21. dec 2020

My máme 2 roky. Veľmi pekne sa spolu zahrajú, aj ten prvý rok, ktorý býva najťažší, hodnotím ako celkom zvládnutelný. Na vašom mieste, keď nie sú dobre šance na otehotnenie, by som to asi nechala "na náhodu" (len teda rozdiel 1-1.5 roka je veľký záber)

summersunny94
autor
21. dec 2020

@basska_b dcérka ide mať teraz 20 mesiacov za pár dni

zuzanockamt
21. dec 2020

ja za seba môžem povedať, že určite väčší vekový rozdiel...viac ako 6-7 rokov...my máme 9.5 roka...som veľmi spokojná...a aj staršie dieťa

elenajezova
21. dec 2020

To je naaozaj ťažko povedať. Ale ja mam rozdiel 6,5 roka a je to úplne že super. Syn je starší, ten má teraz už 20 a pol roka. To ešte nebol taký problém otehotnieť. Ale dcérka je tiež môj zázrak. Vždy jej hovorím, že nie že sa podarila, ale že je môj zázrak!!!! Tak preto aj taký veľký vekový rozdiel. Ale nemenila by som za nič na svete. Ferko bol už dosť veľký na nejaké žiarlenie. Ľúbil Stanku od prvého okamihu. Stále bol pri nej, túlil si ju...no zlatučkí boli. Nemám jednu jedinú fotku z toho obdobia, aby neboli spolu pritúlení.. Pomáhal mi s ňou u a pre Stanku to bol jej starší braček, ku ktorému vzhliadala. Teraz má už Stanka 14 rokov. Tak je to už trochu iné. Aj sa občas pochytia. Ale sú v pohode.

elenajezova
21. dec 2020

Majú sa radi a dopĺňajú sa..

diaalex
21. dec 2020

@summersunny94 každá bude tvrdiť to svoje 🤗 medzi mnou a sestrou je 15 rokov, rodičia si užili druhé babo ako keby bolo ich prvé, teraz ja mám dcérku a sestra mi s ňou pomáha ako kedysi ja mamine 🙂 síce je to veľa, ale veľmi super 🥰 kamarátka má medzi chalanmi 13 mesiacov a chváli si to, no keď bola tehotná a nezvládala to, bolo jej zle, tak jej ocko jej chodil pomáhať a vôbec netvrdil, že je to super ... no teraz sú chalani vacsi, tak si to chváli 🤗

janinah
21. dec 2020

Keby som mala dnešný rozum a zas 25r. tak mám 2 deti s min. odstupom ,potom prestávka cca 8 r. a zas dva po sebe,stihla som reálne tri..

andrejka1974
21. dec 2020

Ja mam 27,23,20,12,8

lenka2710
21. dec 2020

@summersunny94 ja mam 5 a pol roka a je to super, dcérka je už rozumná, veľa mi pomôže, aj ho postráži, pohra sa s ním! Pre mňa bol rozdiel medzi detmi rok alebo dva nereálny, asi by som si hodila mašľu 😂 a obdivujem všetky matky co to dajú, ja by som to nedala 🤷‍♀️

summersunny94
autor
21. dec 2020

@janinah a teraz máte aký vekový rozdiel keď píšete že máte 3 detičky?

20erika07
21. dec 2020

Syn 13r a dcerka zachvilu 7r. Mala som velke oci ako bude jej velky brat atd, ale ona mu skor lezie na nervy aj ked neda na nu dopustit ak ma niekto cudzi nieco proti nej. Keby boli vymenene pohlavia tak by to bolo asi lepsie alebo to iste 🙂 ale 2x som potratila pred dcerkou, bol by mensi rozdiel

patys123
21. dec 2020

Medzi mojim je rozdiel 3 roky a pride mi to uz dost. Keby ze mozem vratit cas tak by som ich mala hned po sebe 😆.

annie6
21. dec 2020

u nas rozdiel 2r a 3mesiace a sme spokojni , ze nam tak vyslo 🙂

angelsue712
21. dec 2020

Môj starší ma 13 mesiacov a každým dňom očakávame príchod druhého. Všetci mi hovoria, že to bude super, lebo si budú záujmami blízky, budú si rozumieť, no ja sa bojím toho, že každý z nich ešte potrebuje veľmi mamu, mám veľký rešpekt predtým ako to zvládnem a poviem vám pravdu, že sme druhého neplanovali takto skoro a mám z toho strach, ale verím, že o pár rokov zhodnotím, že to bola dobrá voľba. Ak máte problém s otehotnenim, nepýtajte sa vôbec kedy je vhodný čas... Ak viete, že druhé chcete, choďte do toho a kedy to príde, vtedy to bude, určite to zvládnete 😊

domak2
21. dec 2020

Medzi mojimi bude 9 rokov a teda obdivujem ženy čo majú malý rozdiel, už len kvôli tehotenstvu, ja som tak unavená, všade zaspím, ako keby som mala batola tak si to fakt neviem predstaviť. 😅

maca2017
21. dec 2020

@summersunny94 Ja mám medzi prvým a druhým 9 rokov a medzi druhým a tretím 15 rokov 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
21. dec 2020

@domak2 presne tak, ja si z prvych mesiacov tehu (pri oboch detoch) skoro nic nepamätam, lebo som ho prespala, tak strasne som bola unavena. Bola som na rizikovom. No fakt si neviem predstavit behat v tom case okolo 1-2 rocneho dietata. Preto mam medzi nimi velky vekovy rozdiel.

birika
21. dec 2020

@summersunny94 neviem posudit aky rozdiel je dobry - poznam hlavne ten nas. medzi 1. a 2. dcerkou je 19 mesiacov...a potom po 9 rokoch chlapcek 🙂 dievcatka sme mali ako dvojicky a syn bol potomtaky darcek pre dievcata aj pre nas...🙂

basska_b
21. dec 2020

Mne svokra hovorí že 8 rokov, ako mala ona. No ani za svet. O 8 rokov sa už vidím niekde inde a nie zas v noci vstávať... budem už staršia, unavená budem z toho všetkého ešte viac ako som teraz. Okrem toho, svokrine deti vôbec neboli partaci, starší bral mladšieho skôr otcovsky a stále musel na neho dávať pozor... ani sa nezahrali. A potom ani na dovolenky nešli, lebo bábätko.

lucinka1988
21. dec 2020

@summersunny94 ja budem mat medzi synmi rozdiel necelé 3 roky a považujem to za ideál - teda objektívne to ešte neviem zhodnotiť, bábätko sa narodí o 2 mesiace, ale presne takto som to chcela. Skôr by to bola pre mna otročina a chcela som sa dať poriadne dokopy fyzicky aj psychicky, nech je syn aspoň ako tak samostatný- čo už je, no a neskôr tiež nie, nakoľko synčeka som mala v 29, teraz bábätko sa narodí v 32 rokoch a neskôr chcem riešiť úplne iné veci, ako starosti a radosti okolo bábätka. A celkovo väčší vekový rozdiel už pri deťoch cítiť, nie sú takí partaci, aj keď závisí od povahy, ale proste majú úplne iné záujmy ako menšie deti. Jasne, že každý si obhajuje svoj scenár. Veľmi závisí aj od toho, či je matka na materskej šťastná, akého ma partnera, finančne zázemie a pod. Ja mám úžasného manžela, ktorý mi vo všetkom pomáha. V práci sa realizujem v podstate bez prestávky aj popri MD a RD- pracou z domu a budem sa aj naďalej, flek som si poistila a držia mi ho aj napriek ďalšej MD, príjem mám tiež, financie mame tak isto, takze u mna nie je o čom. Inak by som vravela, ak by som nemala normálneho chlapa pri sebe, príjem a mala by som byt nonstop doma 6 rokov- to by som sa asi potrebovala vrátiť do prace. Takto neplánujem dať ani staršieho ešte do škôlky, lebo myslím, že pri mne napreduje oveľa viac ako by v škôlke, už teraz je oproti rovesnikom úplne inde, takze veľmi závisí od veľa faktorov. A ešte veľmi podstatne je, ako to matka všetko zvláda- sú take, čo ledva zvládajú jedno a potom take, čo popri viac deťoch ešte aj pracujú, aj sa im venujú a aj sú z toho všetkého stále v pohode🤷‍♀️☺️

eriksonka1234
21. dec 2020

@summersunny94 my máme 5,5 roka, syn je starší a má so sestrou veľmi pekný vzťah. Ale ona je úžasné stvorenie, ktoré sa nerado háda a svojho brata zbožňuje.

kubkovamama
21. dec 2020

@summersunny94 prvý má 12r,druhé sa nedarilo,viac MA a rozdiel cez 8r.Teraz tretie,rozdiel 4r od druhej.Vyslo to nečakane zas po 2 MA.V prípade zdravotných problémov vôbec nerieš aký je ideálny rozdiel medzi deťmi,zrejme to aj tak neovplyvnis a budete radi až sa podarí.

andrea78
21. dec 2020

@summersunny94 rozdiel 8 rokov, pre mna ideal. Dcera je uz v dospekom veku, mladsi je v puberte, partaci su od jeho narodenia doteraz. Syn uz v poslednom case viac da na nu ako na mna, co mu povie, to je pre neho svate ( travia spolu viac casu posledny rok, lebo skoly zatvorene, soc. kontakty obmedzene, resp. nulove, su odkazani na seba, ich to este viac zomklo). Cestovanie ani nic problem nikdy nebolo, so synom sme cestovali v podstate od narodenia aj vdaka tomu, ze dcerka uz bola ,,velka,, , pomohla, nevyzadovala opateru a pozornost ako male dieta. Podobne som bola ja s bratom, mne sa pacil a vyhovoval takyto vacsi rozdiel, deti kratsie po sebe som ani nechcela. Ale teda boli sme mladi, mat prve dieta po 30tke urcite premyslam uz uplne inak.

babydesire
21. dec 2020

@summersunny94 my mame 2deti a rozdiel 2roky a 5mesiacov.

summersunny94
autor
21. dec 2020

@babydesire a dá sa to zvládnuť však áno? 😊

bluka2
21. dec 2020

Ja mam rozdiel 4 roky a je to fajn. Také, že ani na maslu prvý rok a stále majú spoločné záujmy. Myslím, že aj rozdiel 3,5 roka už je zvládnuteľny, možno teoreticky aj 3 r, ale menej je na začiatku určite u 95% ľudí a viac na nervy a to podľa mňa nestojí zato. Neskôr to má už výhody, ale podľa mňa to nestojí za nervy v tomto citlivom čase, keď sú deti také malé a všetko nasávajú. Dáš sa do poriadku fyzicky, v pokoji odkojis jedno, potom pauza, hormóny do normálu, oddýchneš si trochu, ale ešte nie moc na to, aby sa ti do toho nechcelo znova.

kamajka
22. dec 2020

Ja mam rozdiel medzi prvymi dvoma detmi 2,5r. Su to najlepsi kamosi odmalicka dievca+ chlapec. Dnes maju 17 a 14r a nic sa medzi nimi nezmenilo. Partaci na zivot a na smrt. Najmladsi ma 10, cize medzi prvym a poslednym rozdiel 7 rokov, medzi strednym a najmladsim rozdiel 4 roky. Keby sa ho mohli nejako legalne zbavit urobili by to bez vahania 😁. Ale napr.suseda ma 21r 18r a 10r a tie baby od malicka sa o najmladsieho staraju ako o princa. To zalezi aj na detoch. Ak mas problemy ako pisu zeny vyssie tak chodte do toho. Nie je na co cakat. Bud to bude fajn alebo to fajn nebude. Ale to nemusi byt ani s inym vekovym rozdielom. Na to je mnoho faktorov.