Vekový rozdiel 4 - 5 rokov medzi deťmi

18. sep 2023

Ahojte, vždy sme chceli s mužom rozdiel medzi deťmi maximálne do 3 rokov, ale keďže nám to zrejme nevyjde, tak musíme skúsiť súrodenca neskôr. Tak ma zaujíma aké bolo fungovanie s deťmi, aký majú deti vzťah a podobne 🙂

rebrambora
18. sep 2023

Toto je veeeelmi individualne.
My mame rozdiel 4 roky a 5 rokov a vsetko funguje super. Deti spolu vyborne vychadzaju, lepsie to ani nemoze byt. Vedia sa spolu zahrat, pomoct si, lubia sa, ked je potreba daju si jeden od druheho pokoj.
Co sa tyka fungovania, neviem co presne mas na mysli.
Ja mam napriklad dve starsie sestry. S jednou o 14 rokov starsou si rozumiem od detsva vynikajuco a s druhou kde je rozdiel 4 roky sme sa nikdy nevedeli zniest. Je to takto doteraz.
Muz ma sestru mladsiu o dva roky a to iste.
Neda sa zovseobecnovat.

nella156
18. sep 2023

No ja mam rozdiel 5 rokov, mam 8 rocne dvojicky a 3 rocneho, vsetko chlapci,,ono kym bol maly babatko bolo to relativne super,,oni sa dvaja medzi sebou hrali, natahovali,, atd,, samozrejme aj pomahali ked som nieco potrebovala podat a tak,, Ale teraz je to dost narocne kedze sme dosli do stadia ze starsi sa uz nechcu hrat s najmladsim,,stale ho vyhanaju, robia mu napriek ,su samozrejme aj pekne chvile kedy sa zahraju ,mojkaju,, ale tych je menej,, Ale tak zavisi aj od deti, ake su,, moji su od malicka dost narocny hlavne ti dvaja starsi,,. Tazko je to takto posudzovat,, moze byt ze tvoje deti budu mat uzasný vztah a moze byt ze nie,,

cookie29
18. sep 2023

to sa neda zovseobecnit, kazde dieta je ine. Za mna do 3 rokov mas bud alebo. Bud si spolu budu rozmiet alebo ziarlivost ako svina. Ja mam 4 rocny rozdiel a u mna super, Az som zirala ako sa starsie pekne postara o mladsie od narodenia. Aj sa zahra aj vsetko, aspon zatial. A mladsie ho obdivuje. Ale napriklad u neterky, kde je ten rozdiel podobny, tak starsie neznasalo mladsie, lebo sa muselo starat a prisposobovat.