Vekový rozdiel 3 roky

10. mar 2024

zeny otazka. ked ma starsie 4roky a mladsie rok zacne to byt lahsie jednoduchsie? alebo kedy je to trosku lahsie jednoduchsie? ja mam zafixovane ze ked starsia bola este len jedna. amalancca 15esiacov a 1 denny spanok a chodila rozpravala tak uz to bol otake lahsie bola taka partacka. je to takto s dvoma? hashtag mladsia ma 8mesiacov takmer a miestami som vyflusnuta

wishes
10. mar 2024

neviem kolkokrat to musim precitat, aby som tomu rozumela…..

janaceh
10. mar 2024

Ja mam trojročný rozdiel teraz majú 7 a 4 ale to obdobie pre mňa bolo super. Ja mam pocit, že teraz je to horšie aj ked sa vedia pohrať pekne ale vedia sa aj hadat a biť teda. Mam dievčatko a chlapčeka. Ale je pravda, že moje deti boli spachtosi aj cez deň vedeli pospať ako babetka 3 - 5 hod a v noci sa zobudili raz. A staršia vtedy ako 3 ročná bola moja pomocnica 😊 Ale určite bude lepšie ked mladší už bude chodiť sa aj vyhrajú spolu.

nikpa
10. mar 2024

My máme 6 a 3 a je to hrozné. V kuse sa bijú, hádajú a hučia. Zatiaľ je to najhoršie obdobie. No možno na neho ešte budem spomínať, že ako dobre bolo kedysi 😀😅

deti95060810
10. mar 2024

máme deti väčšie -najml v puberte takže viem porovnať kedy bolo to naj...takže za mňa jednoznačne vek mš... potom keď nastane vek zš tam sú úlohy, učenie.... puberta tiež nie je žiadna výhra...

nikha2809
10. mar 2024

@nikpa ja mám 7 a 4 a mám to rovnaké ako ty len čo ráno otvoria oči už sú v sebe, ja už som z toho na prášky.

slavomira236
10. mar 2024

Jaam 3rocny rozdiel jak boli male deti vsetko super teraz 10 a 7je to des

blumie
10. mar 2024

Ja mam 5 a 1,5r cize rozdiel je 3r a 9m a presne ako sa vyssie spomina nonstop hadky a vresk. 🤯 Ja tiez cakam kedy tu niekto napise kedy to bude lepsie. 😃

beata_k
10. mar 2024

Mam 3 rocny rozdiel. Lepsie bolo ked zacal maly 4-nozkovat a starsieho zacal "nahanat". Teraz ma mladsi 2 roky a uz sa vedia aj spolu zahrat. Ale rozumiem ti. Este rok dozadu som nechapala mojmu rozhodnutiu mat druhe. 🙈 Neboj, bude lepsie 😉

janaceh
10. mar 2024

@nikha2809 no to mame aj my doma a hadaju sa kto kde bude prvý, kto otvorí dvere na výťahu susedia z nás ráno musia mať radosť niekedy taky krik spravia, že koniec. Ale majú aj svetle chvíľky hlavne keď staršia ustúpi. 🤷‍♀️

autor
10. mar 2024

@beata_k ok ty jedina mi davas nadej. akoze podla mna aj hucanie hadanie vresky prezijem ak budem vyspata. mam otrasne spacky obe.... takze asi aj preto mi je tak tazko

beata_k
11. mar 2024

Ta unava z nedostatku spanku je srasna. Ja ked mam zlu noc, tak boh ochranuj toho kto sa mi postavi do cesty. Je to tazke, ale ono to prejde. Urcite uz vies, ze vsetko je len obdobie. Drz sa. O chvilu sa zahraju.

dzejsik
11. mar 2024

nasi maju 5 a 2 a su skvely partaci, jasne, ze obcas si capnu, ale gro sa spolu pekne a radi hraju … rozdiel maju dva a tristvrte a ked sme na ihrisku, tak toho nasho drobca prijali aj starsieho kamarati, vobec im nevadi, ak za nimi beha

a co sa spanku tyka, hned ako sa mladsi prestal v noci kojit, ze sa iba zabaval, cca v 10mesiacoch, odisli sme od neho na tyzden do obyvacky a za par dni sa naucil prespat celu noc, stacilo ze ma nevidel a uz nic nepotreboval, v posteli som mu len nechala svietiacu flasu s vodou, ak chcel napil sa

thoughtfulweirdo
11. mar 2024

Moji majú 6 a takmer 3 a jednoduchšie zatiaľ neprišlo 😜 akurát lepšie spíme, ale dni sú psychiatria 😅

petka1402
11. mar 2024

Bože baby až ste ma rozplakali, my máme 7 ročnú a 3,5rocneho a tie dni sú od rána na slučku, takže nie len u nás... predbiehanie, ja prvý ja prvá, moje tvoje, večne sú v sebe... No a o chvíľu sa narodí tretie, čiže budú traja s 3,5rocnym rozdielom
Tak mi bože pomáhaj 🙈😂

nikha2809
11. mar 2024

Autorka neboj noc, ja som síce písala že naši su stále v sebe, prieky, hádky ale iba keď sme doma.Ked sme vonku sú parťáci.Takze vždy keď sa dá šup s nimi von a je klud 😃

autor
11. mar 2024

@beata_k v akom veku deti si sa uz troskulepsie vyspala?

autor
11. mar 2024

@dzejsik prosim taon sa sam prestal v noci kojit alebo ako to bolo? a tie prve noci oreplakal ci,? ako ste to riesili? spal dovtedy na prse? mna spi 8mesacna na prse. zial. ale inak nespi no

autor
11. mar 2024
beata_k
11. mar 2024

Starsi prespal celu noc v 2,5. Mladsi ma teraz 2 a budi sa 3-4x na dojcenie. Zobudi sa, nadojci a spime dalej. No planujem uz skocit, tak som zvedava co z toho bude.

dzejsik
11. mar 2024

dovtedy sa napil a spal dalej, ale ako zacal cez den jest prikrmy, tak v noci uz nechcel jest, iba sa zo zvyku prebral na kojenie a iba podudal - no nepil … ked ma videl pri nom a nevstala som, zacal plakat, ale ked ma nevidel, tak bol ticho a zase zaspal … vyhoda bola, ze uz bol zvyknuty aj na vodu cez den po troske

a teda zaspavanie sme mali od narodenia, ze som nakojila, dala do postielky, isla prec a zaspal, snazila som sa ho nenaucit na rukach/sebe, tak v noci kym sa kojil sa pen napil a spal dalej

mohlo by sa to aj u vas zlepsit ked sa teraz rozpapate, akurat ma svagrina 8mes syna a tiez si vsimla, ze ako maju prikrmy a malemu riadne chuti, tak nevyzaduje tolko mlieka