Vekový rozdiel 22 mesiacov

20. okt 2024

Akú máte skúsenosť s takýmto vekovým rozdielom medzi deťmi? Ako ste to zvládali ? Dáke rady alebo typi?

deti95060810
20. okt 2024

takých tu nájdeš....
my máme medzi poslednými dvoma dcérami rozdiel 18 m.... zvládnuť sme to museli....
ideál ak ti má kto pomôcť - manžel, mama, sestra, ..... 😉

qwer2019
20. okt 2024

Medzi mojimi deťmi je rozdiel 13 mesiacov. A dalo sa to zvládnuť. Treba si len nastaviť denný program. Držím palce.

bolarazjedna
20. okt 2024

My máme rozdiel 20mesiacov. Pre mňa najväčšia pomoc bola, že manžel ostal na MD ten prvý polrok spolu so mnou. Lebo hlavne zo začiatku, nevieš ako náročné bude s bábätkom.

ukgirls
20. okt 2024

2 rocny rozdiel medzi detmi je uplne bezny .. a 2 roky znie lepsie a menej scary ako 22 mesiacov ,..

autor
20. okt 2024

@ukgirls tak vidím ako napr 2 mesiace robia celkom dosť u detí skrz zmýšľanie komunikáciu atď. Tak som chcela vedieť osobne skúsenosti iných ľudí.

fifina75
20. okt 2024

Ahoj, ja mám rozdiel 22mes. Prvy mesiac som mala pocit že celý deň len uspavam. Bolo to náročné. Po cca 3-och mes. sa už rysovla ako taký režim dňa. Najhoršie bolo obdobie keď mladšie prešlo na 2 spánky (doobeda a poobede) a staršie potrebovalo spať na obed čiže akurát medzi tými dvoma spánkami mladšieho dieťaťa.
Prvy rok je náročný, ale ubehne ako voda a už sa to potom len a len zlepšuje 😀

bolarazjedna
20. okt 2024

2 mesiace síce robia veľa (aj keď co ja viem, okolo 2 rokov už az tajy rozdiel to nie je....), ale podľa mňa je to závislé hlavne od toho daného dieťaťa. Tvoje dieťa môže byť v 22mesiacoch niekde úplne inde ako moje ci susedine. Takže vzhľadom na toto sa ťažko radí. Napr môj syn začal chodiť v 12mesiacoch, ako 2 ročný už hovoril v krátkych vetách, teraz ma 2roky aj 3 mesiace a rozpráva v súvetiach v 2 jazykoch. Sestrin syn začal chodiť v 18mesiacoch a v 2rokoch ešte nič nerozprával. Môj syn ešte odplienkovany stále nie je, pritom sú deti, ktoré už sú bez plienky pred 2.narodeninami. Alebo jedenie - môj syn začal jest sám asi pred 2 mesiacmi, čo dosť pomôže co sa týka časového faktora, teraz keď už potrebujem kŕmiť menšieho.

A taktiež celá závidí od povahy druhého dieťatka - ja som pri druhom synovi prvé 3 mesiace ani nevedela, že je - iba papal a spinkal a zaspal hocikde a sám.... Pri prvom som nevedela, kde mi hlava stoji, prvé týždne som iba kojila a odsavala, minimum spánku, nedá sa to porovnať.

Takže univerzálna rada neexistuje. Ale jedna dobrá rada - nestresuj dopredu, sústred sa na prítomnosť, všetky problémy (výzvy) budeš riešiť, keď budu aktuálne, možno tvoje obavy ani nenastanú. A prajem ti príjemné tehulkovanie ☺️

evickuska
21. okt 2024

pridám sa, my budeme mať 20 🫣

dominika1234567891
21. okt 2024

Dcéra je júl 2016, syn máj 2018, bola našťastie veľmi dobre a kľudne dieťa počas celého môjho tehotenstva, keď sa syn narodil tak začala mať obdobie vzdoru, ale dalo sa to zvládnuť, nastavili sme si režim, ako na jedenie, chodenie von a spánok..samozrejme to nešlo hneď, nebudem klamať, prvý rok bol náročnejší, ale nie nezvladnuteľný.. ďalšie leto bolo už super, keď deti vstali už som mala aspoň polievku uvarenú, celé doobedie sme boli vonku, prišli, zjedli polievku a išli spinkať, ja som varila druhé jedlo a upratovala, ešte som aj oddych stihla a poobede zase von, užila som si materskú aj s dvomi malými deťmi ❤️

evickuska
21. okt 2024

@dominika1234567891 verim, ze prvy rok bude narocny 🙈