Ahojte, čo hovoríte na vekový rozdiel medzi deťmi 1rok a 3mesiace ? Máte nejaká z vás skúsenosť ? Aké sú plusy a mínusy ?
mám takmer rovnaký rozdiel medzi deťmi a ako je to dcéra a syn, a síce syn bol mladší ale vždy bol ten dominantnejší a keďže v škôlke bol veľmi zlý tak nám ho odporučili dať na raz s dcérou do školy, tak boli spolužiaci a výhoda bola tá, že syn sa často dcéry zastal a aj sa za ňu vedel pobiť, zároveň doma sme takmer stále riešili žabo-myšie vojny medzi nimi a hádky, ale máme ešte staršieho a tam je ten vekový rozdiel poznať, že mal iných kamarátov, iné záujmy a tý mladší mu boli skôr na obtiaž ale teraz keď sú všetci traja dospelí tak tam vidím množstvo výhod ale podľa mňa je jedno aký je ten vekový rozdiel vždy je to o tej výchove si myslím
my 18 mesiacov - ale pri posledných 2 deťoch... pred nimi sú ešte ďalšie dve...
plusy - nie sú samé, vždy sa nájde niekto kto pôjde s tým druhým do kina... ak boli malé tak kopať si loptu, do bazéna, zahrať naháňačky...
keďže sú posledné 3 dievčatá - kúpim staršej drahšiu vec - oblečenie a znosia postupne všetky 3 .... s topánkami nám to vôbec nevychádza. všetko sa zničí a vždy treba nové...
mínusy - viac detí viac upratovania, prania, varenia, ..... všetkého treba veľa
@stvura ja to mám pri deťoch tiež podobne dcéra je medzi synmi akýsi spojovník keďže oni si nejako nerozumejú úplne a obaja skôr s dcérou
Ja mám taký vekový rozdiel a je to náročné kým sú mali,treba veľa trpezlivosti a teraz su ako dvojičky .výškový rozdiel minimálny 🙂
@stvura tak ja už mám veľké deti 31, 24 a 23 ale ako tam bol rozdiel medzi najstarším a dcérou skoro 7 rokov, on bol dovtedy zvyknutý, že je stredobod pozornosti jediné dieťa a zrazu prišla dcéra a o rok aj syn to bolo plaču a áno aj moja dcéra je taká akčná ale aj najstarší je taký, že musí niečo robiť a on je jediný zo všetkých troch úplne poriadkumilovný a najmladší to je len na PC stále
@stvura to príde časom ja to teraz vidím keď sa najstarší oženil a najmladší bol sklamaný, že jeho nepozval na silvestra ale dcéru s priateľom pozval tak to bolo tiež také, že bol na nich nahnevaný najmladší na všetkých ale keď čosi potreboval tak už s dcérou zrazu najlepší brat
@catherine_gun Presne medzi mnou a bratom 🙂 Vyborne si rozumieme. Z pohladu starostlivosti asi tazky rozbeh (ale podla mojej mami moj starsi brat bol velmi kludne babatko aj batola a ja som bola ta narocna, co malo spala)
Mam rozdiel 13m,17m,a coskoro 18m.. :D Vsetko je to velmi variabilne. Od povahy rodica a deti,sposobu vychovy a pod. Aspon to das rychlejsie s detmi a nebudes tolko doma (6r) a mozu byt dobri partaci ale aj nemusia.
Ja mám vekový rozdiel jednu minútu. Má to množstvo plusov aj mínusov. Ako každá iná situácia. Nerieš 🙂