Ahojte, je tu niekto, kto si vie predstaviť výchovu 3 deti vo veku 0,5 roka, 1,5 roka a 4,5 roka? Sme v procese adopcie 0,5 ročného bábätka a s manželom riešime, že keby nám ponúkli aj jeho starších súrodencov, či ísť do toho. Mne to príde náročne už teraz a neviem si to predstaviť. Manžel je však iného názoru.
Hm manžel doma na materskej s deťmi zrejme nebude. Čiže toto si treba vydiskutovať. Ja osobne si to prestaviť neviem. Ale záleží od povahy deti. Lenže je zas iné rodičia a adoptívni rodičia predovšetkým už vo veku toho 4,5 roka aj keď zrejme podľa mna to bude najťažšie s tým 1,5 ročným. No keby ste vedeli dať domov súrodencom, tak je to úplne úžasne. No podľa mna 3 takéto malé deti mat, o tom musíte byt presvedčení obaja s predovšetkým ten, kto sa bude starať najviac čo zrejme budeš ty.
Držím ti palce v správnom rozhodovaní
Ja osobne by som do toho nešla.
Ja si to veľmi neviem predstaviť, ale zas si ani neviem predstaviť adoptovať si 1 z 3 súrodencov, keď sú všetci voľní. Takže u mňa by to bolo buď všetkých alebo žiadneho...
To sa asi nedá, nie naraz z nuly na tri cudzie. Známi mali súrodencov dvoch a až keď to zvládli, pribrali adaptovane tretie, najmenšie. Ak ich ich mama dala do domova, zrejme to nezvládala v prvom rade ona
@palculienka21 nešla by som do toho,ale zároveň by mi bolo ľúto žeby boli súrodenci tak rozhádzaný.
@palculienka21 my mame na ulici rodinu, ktorá si brala novorodenca, keď malo dieťa necelý rok pribudol do rodiny 2 ročný súrodenec a tieto 2 deti mali doma spolu asi 3 mesiace a pribudol další novorodenec
Ona bola na rodicaku a on na materskej. To najstaršie šli potom do MS a má doma len 2 deti
A takých mamičiek je kopec
Ale to je už na tebe
Uff z 0 detí rovno na 3 s takýmto malým rozdielom? To je zabijak.
@tulipanicek Súhlasím, že by to bolo krásne gesto. Sa bojím, že by som sa tomu 4,5 veľmi nevenovala. Bola by som tak zahltena domácimi prácami a starostlivosťou o tých menších.... A práve s nim si vytvoriť vzťah by trvalo najdlhšie, keďže časť detstva strávilo v bio rodine a časť v profi rodine.
@monika_xixi Na materskej by som bola len ja.
@bluka2 Ono sa to v praxi stáva, že sa rozdelia niekedy.
@basska_b No hej, je to v krátkom období.
@palculienka21 to verím a ani nemám skúsenosť ani nič, ale je to pre mňa smutné. Iba mám kamošku, čo si adoptovala 2 súrodencov a tých poznám, sú to veľmi parťáci... Myslím, že by o dosť prišli, keby boli každý inde
A to ake deti idete adoptovať?
@evkakozickova Tiež to tak vnímam. Ked chcem mať priestor sa im aj riadne venovať, tak nechcem do toho ísť. Bola by som len nervozna, zničená mama,co by sa mohlo odraziť na správaní k nim 😔
@palculienka21 ak nemáš žiadne deti, tak to bude určite nápor, naraz tri. Iné je, ak prichádzajú deti postupne ako v klasickej rodine, tam sa dajú zvládnuť aj 3 deti s takýmto rozdielom. Prichádzajú po jednom, rodičia si postupne zvykajú, vytvárajú režim. Ale zase, existujú aj maminy trojičiek 😁... Na druhej strane, suseda robí profesionálnu mamu, tiež jej dali naraz 3 deti v podobnom veku, má po 45tke, svoje deti už dávno z domu, mala obavy ako to zvládne. Sama však povedala, že tieto deti boli iné, asi tým, že vyrastali v domove, nevyžadovali toľko pozornosti a času, vedeli sa cez deň zabaviť aj samé, žiadne večerné uspávanie, nevyberali v jedení, zvyknuté, že život sa s nimi "nebabral". Ak podstupujete prípravu na adopciu, určite tam máte aj sedenia s psychológom, poraďte sa. Je to na tebe, nenechaj sa ovplyvniť manželom, ak ti on nebude dostatočne pomáhať.
@pribinak V našom prípade, manzel by chodil do práce a ja by som bola na nich sama.
@lenja123 Vždy som chcela mať 2 deti. Tretie maximálne po čase, keď by sme mali 2 trochu vyrastene. Nie naraz v krátkom čase... Ja už teraz vidím, že mi malo pomáha. Pri malom skoro nič nespravím.
Sú teraz deti niekde spolu alebo oddelene? Podľa toho by som postupovala ja. Ak su spolu tak by som ich vzala naraz a ak sú už teraz porozdelovane kade tade, brala by som si ich postupne. To najstaršie bude aj tak väčšinu dňa v škôlke a keď bude doma, bude doma aj manžel. Pokiaľ teda nepracuje na smeny.
@palculienka21 možno by bolo fajn aby šiel aj on na materskú, aby si vytvoril vzťah s tými deťmi
@palculienka21 ja mám 30 mesačne dvojčatá a 9 mesačne bábo. A sú súrodenci. Mám ich zatiaľ v pestúnskej. Všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce.
@vilma7 sú oddelene v 2 profi rodinach a ani o sebe nevedia.
@palculienka21 tak by som na to išla postupne ale s tým, že raz by som ich mala u seba všetky. 🥰🥰🥰
@adalmba tak to obdivujem
@palculienka21 tiež sme šli z 0 na 3
@vilma7 manžel na smeny nepracuje, ale skôr ako o pol šiestej doma nie je.
@adalmba a predpokladáte, že pôjdete potom do práce?
Bud vsetkych alebo ziadneho.nevedela by som s tym zit ze som ich odtrhla od seba.ale to su len teorie,prax je asi uplne ina
Jasne ze je ineho nazoru, ked on s nimi nebude cele dni doma