Syn sa po narodení súrodenca budí a vrieska

elizabeta56
4. okt 2022

Ahojte, potrebovala by som radu, keďže už som fyzicky aj psychicky totálne vyčerpaná. Narodil sa nám druhý syn. Kým som bola v nemocnici, so starším synom spával muž. Musel ho nosiť na rukách, lebo som tam nebola a nechcel spať. Predtým spával so mnou na posteli a bez problémov zaspal a prespal celú noc. Odkedy sme prišli z pôrodnice, noci sú pre nás horor. Starší spí stále s nami v posteli a bábo je v postieľke, ale aj tak sa starší často budí a strašne vrieska. Niekedy to trvá aj 2 hodiny. Tak isto vyzerá aj zaspávanie, vreskot. Pýta si fitloptu,na ktorej sa chce hojdať a keď už takmer spí a dáme ho do postele,. Znova spustí krik. Takto sa to opakuje aj v noci. Skúšali sme vysvetľovať, utišovať, aj som už naňho zvýšila hlas, ale nič nepomáha. Mal to niekto podobne? Ako ste to riešili?

hilda08
4. okt 2022

@elizabeta56 kolko ma starší?

elizabeta56
autor
4. okt 2022

@hilda08 2 roky a 3 mesiace.

beata_k
4. okt 2022

Aj moj sa budil. Sice nie tak dramaticky, len ze je "smadny". Preslo to same. Prespi celu noc.

dada0902
4. okt 2022

A kolko to trvá nemôže mať nočný des? Nás sa tiež keď mal okolo 2r zobudil v danú hodinu alebo približnú a hukal aj 30min co sa nedal ukludnit potom za 1-2 mesiace to prešlo

hilda08
4. okt 2022

@elizabeta56 presne, aj moj mal v tom veku taketo stavy, bez súrodenca, ten prišiel neskôr, budiť sa začal zas ale uz len na vodu alebo postiskat

elizabeta56
autor
4. okt 2022

@dada0902 tiež som nad tým rozmýšľala, ale on to robí aj keď zaspáva, tak neviem, či to pripisovať desu. Cez deň je úplne v pohode, ani nemám pocit, že by žiarlil. Bábo pekne pohladká, chápe aj to, že musí počkať, ak mladší práve papá a pod.

denissi
4. okt 2022

@elizabeta56 aj mne to robila staršia dcéra ked sa narodila mladšia, nie teda až tak dramaticky, ale zobudila sa viackrát za noc a plakala, chodila za nami do izby , chcela s nami spať v posteli...bolo to dosť náročné ale zvládli sme 🙂 držím palce 😉

elizabeta56
autor
4. okt 2022

Ďakujem za názory, dúfam, že to prejde, lebo mňa to psychicky už deptá. Chcem synovi pomôcť, ale netuším ako, ani prečo tak strašne kričí. Aj sa ho pýtam, čo potrebuje, ale ešte moc nerozpráva, tak netuším ☹

coco1
4. okt 2022

@elizabeta56 ano ja som to mala rovnako. Rozdiel 2r aj 9 mesiacov. Riesila som to tak, ze som s malym odisla do obyvacky, dcerka ostala s tatinom v spalni ( jednoducho spracovavala noveho clena rodiny) odznelo to samo za mozno nejake 3 mesiace.
Prajem vela sil, starsi to nema spracovane, on si zvykne 🙂

dada0902
4. okt 2022

@elizabeta56 nepozerá nejakú rozprávku? Joj no držím palce nech ho to prejde a pevne nervy ono je to na prt takéto obdobia

elizabeta56
autor
4. okt 2022

@coco1 verím, že to prejde. Manžel pracuje samé nočné zmeny, takže to podobne riešiť bohužiaľ nemôžeme, ale skúsim teda nejako vydržať s víziou lepšieho obdobia.

coco1
4. okt 2022

@elizabeta56 urcite 🙂 v klude si k nemu sadnut, pohladit, pomojkat, viem ze aj Ty ako mamina mas z toho riadny stres, tiez som mala aj som bola nestastna lebo dcerka ho rok odmietala. Teraz ho miluje 😍 my dospeli vieme co sa chysta vieme ze pribudne babatko, to dieta to tiez sice vie ale nevie podla mna co to vsetko obnasa a ma z toho stresy kt. V noci vyjdu von.. aspon ja si tak myslim 🙂

elizabeta56
autor
16. okt 2022

Kúpila som biely šum, aby sa malý tak nebudil, keď malinkého kŕmim alebo prebaľujem. Večer už zaspí bez kriku, masírujem mu nožky a hlavu, keď si vypýta, ale v noci stále krik. Niektoré noci sú lepšie a už občas aj sám zaspí, keď sa prebudí, ale dnes to bolo zase zle. Vždy, keď sa zobudí pýta mlieko, aj keď už v noci mlieko nepil, a keď odmietnem dať (lebo niekedy pýta aj každú hodinu, dve), tak krik. Vidí, že bábu dávam mlieko a pýta aj on. Snažím sa mu vysvetliť, že som unavená, keď sa budia takto raz jeden, rak druhý a za noc spím tak nanajvýš hodinu, dve. Malinký cez noc zle spí, do polnoci je stále hore a potom, keď konečne zaspí, spustí ten starší. Potom som veľmi mrzutá a aj dosť protivná na staršieho, lebo sa chcem konečne vyspať a nemôžem. Určite mu to nepomáha, ale v tej chvíli to inak nedávam.

elizabeta56
autor
7. nov 2022

Ahojte, konecne sa v noci aj vyspim 🙂 starsi zaspi pekne, sem tam sa zobudi, obcas zakrici, ale uz je to dobre. Tesim sa jak dieta na Vianoce. Malinky uz tiez lepsie spi, tak snad to bude uz len lepsie a lepsie

arcanne2
7. nov 2022

@elizabeta56 môj tiež veeelmi plakaval, kým si zvykol. Prešlo to same. Držím palce

zuzuliennka1
7. nov 2022

@elizabeta56 takze to bola ocividne kombinacia nocne desy a novorodenec, to musel byt riadny zahul 💪🏼💪🏼 tak drziiim palce, nech je to uz len dobre 💛