Syn sa po narodení dcérky zmenil. Čo je s ním?

kaza
5. jan 2011

Ahojte, prosím Vás o radu. mam 3 ročného chlapca a 1,5 ročnú dcéru. Chlapec sa po narodení dcéry zmenil a trvá to stále. raz za den ho chytí stračný plač teda až zúrivosť - naschál smrká a soplik ma všade, bucha do všetkého naschvál sa pociká a mam čo robiť aby som ho ukludnila. v poslednom čase keď ho chytí takýto záchvat rozprava teda kričí, že všetkých zabije. boli sme u doktorky a chcela ho len popočúvať a spustil srašný rev a povedal jej, že ju zabije. na to povedala, že treba s nim niečo robiť, pretože sa to bude stupňovať a skončíme u psychologa. Na záchod chodí pekne sám ale kolko krat sa mu stane, že sa pociká a povie mi na to, že nestihol. do školky nechodí, pretože ho nezobrali pre nedostatok miesta.

strapco13
5. jan 2011

maly sa nachadza v obdobi vzdoru 3.rocnych..plus asi ulohu hra ziarlivost, mozno sa nudi, potrebuje kolektiv
ale treba to riesit
ta navsteva psychologa nie je az taky zly napad...poradi ako ho trosku, ale nenasilne skrotit
ma nejakych kamaratov? nie je medzi nimi nejaky agresor, od ktoreho by to pochytili?

danielik79
6. jan 2011

@kaza určite je to žiarlivosť ja som to riešila tak že malého mm ked mal čas a bol doma a dal mu ulohu v jeho dielničke a ked bol s nami tak sme sa spolu všetci hrali či to bolo spoločné kreslenie alebo skladanie kolajníc skrátka spolu ja ,malý a malá.Aj u nás na ulici sú neni deti v jeho veku.Ked budeš mať možnosť tak ho daj do škôlky tam sa trochu zmení.Treba trochu ah vydržať tie jeho návali zúrivosti.Ked zúry pošli ho do detskej izby a povedz mu že ked sa ukludní nech príde samozrejme sú to aj obavy že či si niečo nespravý pre istotu nehaj dvere otvorené alebo si ho zober na kolená a pomojkaj si ho. Bytkou by som to určite neriešila.

danielik79
6. jan 2011

čítať vela rozprávok a vypať televízor skátka zakázať .Totiž v niektorých je dosť vela agresivity a nadávok a ani si to neuvedomujeme až ked ich poriadne odsledujeme.Náš mal problémy so simsonovcami a pod..

maroli
6. jan 2011

Mozno to chce este viac lasky a vela objati.Ked zuri poriadne ho stisnut kym sa neupokoji.

kaza
autor
6. jan 2011

ja si myslim, že s rozpravkami a televizorom to nesuvisi. pozera akurat take ako napr. vlacik thomas a ked ma zapnuty tel. som v kuchyni a sledujem co je za rozpravku. Pravda je taka, že nema vela kamaratov, všetci su v školke. možno mu chyba detsky kolektiv. doma spolu tancujeme hrame sa s kockami teda snažim sa mu venovať čo najviac. a skušala som aj terapiu objatim. aj dnes rano začal zuriť, potom sa upokojil a ja nemam lepšie dieta. akoby sa potreboval každy deň vyzuriť a potom je všetko ok.

danielik79
6. jan 2011

@kaza ano ppotrebuje sa vyzúriť ale tá zúrivosť sa dá aj riešiť inak s tým že mu budeš vymýšlať všeliake hry ako napr prekážková dráha z rôznych hračiek a vymýšlať aj hry na logické myslenie ako napr neviem či poznáš my sme dvaja remeselníci prípadne ho zaujať encyklopediami.Viem je to s nima náročné ja som to isté mala doma a ešte hadky a bitky medzi nima ale teraz je to už dobre .Myslím že poviem pravdu že najradšej som bola ked spali a väčšinu práce som riešila v noci.

adkasmolka
26. feb 2013

@kaza potrebuje kolektiv, ako ja hovorim, dieta uz potrebuje animatora 🙂 fakt nemate niekde v okoli skolku, kde by ho vzali aspon na doobedie?

ollaa
17. apr 2013

ja by som urcite zasla za odbornikom, aby ste daco nezanedbali a jeho agresivitu a frustraciu sa treba snazit obratit inam, naaucit ho ako s pocitmu narabat, lebo presne to on nevie.