Mám brata mladšieho o 14 rokov a veľmi sa bojím že keď budem mat ja 30 a on 16 tak sa už nebudeme stretávať rozumieť si a ani nič podobne . Keď budem staršia a budú na to prostriedky ako peniaze čas a tak ďalej chcem ho bravat na výlety , dovolenky a podobne aktivity ale teda bojím sa že neskôr to už nebude take dobre
@tamaee zlatko,iba na tebe záleží aký budete mať vzťah neskôr. Teraz je to rozkošná bábika a keď budeš mať ty 16-17 rokov,tak ti polezie na nervy,lebo ťa bude otravovať (čo teda bude!) Ostaň trpezlivá a tolerantná a môžete mať úžasný vzťah aj v dospelosti😀
@tamaee ja to mam presne ako popisujes, mala som 16, ked sa mi narodil najmladsi brat. Teraz mam 30 a on 14 a som prenho “velka segra”. Netvrdim, ze mame uplne najblizsi vztah, ale ako pubertiak je drzy snad ku kazdemu okrem mna 😀 kazdy vikend sa ma vypytuje ci pridem (byvam v inom meste) a snazim sa ho zapajat ako sa len da a bravat na vylety. Vzdy sa doslova trha aby mi s niecim pomohol a som za to velmi rada. Takze treba sa len venovat a travit spolu cas. A neboj, aj mne liezol na nervy, ked som bola nastrocna a rodicia mi ho zavesili na krk 😅
Je len na tebe,aky vztah budete mat. Ked budete obaja dospely,budete sa stretavat. Apropo kolki rovesnici surodenci su na noze a nestretavaju sa. Ja mam o 10 rokov mladsiu sestru a ked som ja uz zarabala,dopriala som jej a kupila,co chcela. Bravala ju na vylety,dovolenky. Dodnes sa stretavame a aj ked v jej puberte sme si toho nemali co povedat. Dnes su z nas partacky a vekovy rozdiel nevnimame. Prilis sa zaoberas vsetkym. Zivot plynie prirodzene. A aj vas vztah sa bude prirodzene vyvijat.
Ja mám brata mladšieho o 13 rokov. V mojom veku 20 - 30 som ho často brávala na dovolenky k moru, na výlety, na nákupy oblečenia. Bol to môj malý braček a v podstate som veľmi rada často odbremenila mamu (finančne aj časovo). Mali sme skvelý vzťah aj keď ja som bola dospelá a on decko resp. puberťák (v pubertálnom veku keď sa náhodou opil, volal mne, nech ho prídem odviezť domov, lebo bolo lepšie zavolať sestre ako mame 😀 ). Dnes mám 42, môj partner 47, brat má 29, jeho priateľka 25 a sme skvelí kamaráti, často sa stretávame u rodičov. Vekový rozdiel vôbec necítiť.
@tamaee mne sa to stalo .. ked som bola istu dobu v zahranici, potom som sa vydala, narodili sa mi deti a nejako sme sa vzdialili co ma mrzi .. ale pomalicky sa do dava do poriadku. treba robit spolu vela aktivit a komunikovat medzi sebou. medzi nami je este jeden surodenec a oni dvaja su si blizsi, ja som bola pocas puberty medzi nedoveryhodnymi dospelakmi
@tamaee sestra je starsia o 19 rokov, jeden brat o 18, druhy brat o 14 rokov 😊 vzajomne vztahy mame velmi vrucne. Samozrejme, dlhsie mi trvalo sa presadit, bola som najmladsia, vsetci mali snahu ma chranit, vychovavat, riesit. Cca od mojej 17tky sa to zmenilo (asi ako ma puberta opustala). Ja a brat byvame 2 ulice od seba, sestra sa stahuje blizko tiez, druhy brat 3km od nas. Stretavame sa vzdy, nielen sviatky, oslavy, casto grilujeme, kavujeme "bezdovodne" 😁 riesime spolocne problemy, prerabky, deti, zivot ako taky. Kazdy sme "cez nieco", takze preto tie vzajomne konzultacie. Mozno to pride niekomu "divne", ale my sa jednoducho vzajomne potrebujeme "vnimat". Mama nam casto opakovala, ze ked sa raz s tatom pominu, ostaneme si len my...Hovori sa, ze silu surodeneckych vztahov spoznaz az pri dedeni....Bohuzial, uz nas to postihlo 2x... Vztahy sa nepokazili, prave naopak....este viac nas to zomklo... lebo fakt, sme si zostali len my. Teda taki rozsirenejsi o vlastne rodiny 😉😊
Bude tak, ako má byť. Myslím, že teraz sa tým úplne zbytočne trápiš. O pár rokov budeš mať na to možno iný názor. Užívaj si prítomnosť. Ak vášmu vzťahu dáš dobré základy, neskôr sa ti môže len zúročiť ;)
pracuj na tom aby ten vztah stale bol fajn, aby ste zakazdym nasli k sebe nejako cestu 🙂
Treba sa starať aj o vzťah súrodenecký. Keď máte pekný vzťah, nevidím problém do budúcna.