Chcem sa opýtať rodičov, ktorí majú 2 a viac detí či vnímajú rozličný postoj detí k povinnostiam (staršie dieťa pristupuje inak ako mladšie). Ak áno, ako sa to prejavuje? Napríklad jedno sa správa zodpovednejšie a ďalšie sa stavia skôr tak voľnejšie a neberie to príliš vážne.
moje dievčatá sú väčšie beťárky, neporiadnice ako syn...
problém je aj s učením...dievčatá musím nútiť učiť sa, robiť úlohy.... syn skončil vysokú s červeným diplomom. dievčatá sa len smejú, škola je ako nutné zlo, svet gombička...úplne všetko naopak....ani o poriadok sa moc nestarajú...vysávač, metla, handra - to je nepriateľ....🙄😉
@ab1234 Najstarší je total flegmatik, ale vytrvalosťou sme ho naučili poriadku, učenie sa mu nikdy veľmi nechcelo, vždy všetko na poslednú chvíľu, ale nakoniec to dá, stredný je ukecaný, od malinka sa rád učí, ako malý rád aj upratoval, teraz už sa mu tak nechce, ale musí. Najmladší upratuje hádam od roka, je hrozný puntičkár, aj ked sme na návšteve, musí si všetko upratať, inak ani domov ho nedostanem, každú mini-špinku musí dať do koša, hračky upratuje bez vyzvania každý den poctivo, po kalužiach neskáče, lebo by sa zašpinil.
u nas nezalezi ci zodpovednejsi alebo nie 🙂 jednoducho vie, ze ak neumyje riad alebo v sobotu nebude upratane caka ich trest a ver mi domace povinnosti si radsej splnia aj ked pridavam coraz viac aj chalani aj dcera ako neist vonku...
@lola568 Ked Ti zacne sef pridavat povinnosti a plat necha rovnaky, tiez budes makat bez reptania, len aby si ten plat dostala?
Podľa.mna to závisí od povahy dieťaťa,nie od toho kedy sa narodil. Poznám aj prvorodených čo kašľu na všetko a mladší súrodenci sú tí zodpovední. Môj starší je extrémne zodpovedný, a to už mi hovoria učiteľky od škôlky. Ale čo sa týka poriadku,tak zas to ho až tak neberie. No mladší je nezastaviteľný živel, no stôl, posteľ, veci v skrini má vždy uložené. A čo bude z najmladšej ešte uvidíme.