Súrodenecká rivalita

mirkakab
18. aug 2013

Mamičky ako riešite súrodenecké spory? mám dve dcéry (7r a 4r). dosť často sa hádajú, a skoro vždy to dopadne, že jedna príde žalovať na druhú, už neviem ako to riešiť, či ich mám nechať nech si konflikt vyriešia samé, alebo mám zasiahnuť. ešte musím povedať,že sa nebijú, útočia na seba slovne, prípadne si berú hračky. Ďakujem za každú radu ....

anatalia77
18. aug 2013

@mirkakab ešte sú malé a berú si hračky.Počkaj o 10 rokov,keď si budú "kradnúť" kozmetiku a oblečenie.A samozrejme urobia aj nejaký ten nájazd na tvoju garderóbu 😀 Žalovať už na seba nebudú,aspoň to bude v pohode 😉
Asi som nepomohla 😀

anatalia77
18. aug 2013

@mirkakab už si si predstavila,ako to bude doma v čase ich puberty?? 😀 zlaté miminkovské časy,keď si ich vyhrešila,a oni sa zahanbia 🙂 a aspon chvílu sa hrajú spolu /do prvého konfliktu/ o pár rokov sa váš byt premení na bojové pole,a ty sama budeš stavať barikády 😀
Mám 2 dcéry v puberte,a dnes už len nostalgicky spomínam aké boli chutné keď boli malé.Vtedy som samozrejme riešila to,že sa večne hašteria. 🙂

cairka
18. aug 2013

@anatalia77 , vieš potešiť 😀
@mirkakab , u nás je to to isté v blede modrom 😝 tiež som zvedavá, či niekto má nejaký "liek"

mirkakab
autor
18. aug 2013

@anatalia77 na pubertu nechcem pomyslieť. len to večné mamííííí, ona to a ona to, už mi tiež vadí. dúfam že to bude rýchle za nami ..

hujska
18. aug 2013

@cairka 🙂 u nás je to v tmavo modrom.hihi. 😀 Mám dve baby.(9 a 6)Skoro stále je to že,pomooooc. 😖 Niekedy riešim,niekedy nie.Občas je to len hrešenie,občas zákaz obľúbenej činnosti,alebo príkaz neobľúbenej.Jedna známa má dcéry už po puberte.Tá mi vravela,že už keď to bolo na nevydržanie a nadávky už moc gradovali , vyšla za nimi na poschodie,otvorila dvere na detskej, pleskla cez hubu jednej, 😲 vzápätí druhej a bez slova odišla.A bolo ticho.🙂 😉
Čo nás to len čaká?! 😨

anatalia77
19. aug 2013

@cairka
@hujska tak jediný liek ktorý som brala pri mojej staršej bol Lexarín,aj to až keď s ňou trieskala puberta a mala hormonálne výbuchy ako sopka Vezu.
Keď bola menšia tak sa to ešte dalo,ale ja som sa časom "vybila"a nástup puberty mala taký rýchly,že som nestíhala 😀
Hotový Duracelko 😀

kristina.mihalovicov
5. nov 2013

u nás je to podobne, jeden má 8 a druhý 1,5roka a už to začína, neviete poradiť nejaké tipy?

geenna
5. nov 2013

@mirkakab akurat som niekde citala clanok ze pokial sa nebiju a nenadavaju si tak do toho nezasahovat nech si to vyriesia sami a povedat im nech nechodia zalovat a neriesit. zasiahnut az ked to trva strasne dlho a ked sa zacnu bit alebo si slovne nadavat. /tot teoria/ v praxi to u nas pomaly zacina tak uvidim seba ako budem reagovat. 😀

svano
5. nov 2013

Moji chlapci sa mlátili ako psi a aj si nadávali. Neriešila som kto bol viac a kto menej na vine, pravdu by som sa nedozvedela. Takže keď bol trest,tak pre oboch. Tak sa začali mlátiť potichu. Tak som utekala do izby, keď sa z nej ozývalo fučanie. Ale to bol raj na zemi oproti tomu,čo bolo v puberte. Dovtedy som netušila, koľkými spôsobmi sa dajú týrať rodičia. A moji anjelíkovia teda boli riadne vynaliezaví. Ale prežili sme. Starší už je učlovečený a mladší má 17 tak už by mohol tiež. Zatiaľ čakáme. Máme ešte dcéru a kámoška mi povedala, že baby majú pubertu horšiu ☹ 😝

damainka
10. feb 2014

Ja mám doma niečo podobné. Akurát,že syn má 9 a dcéra 5rokov.Bijú sa,nadávajú si a stále žalujú jeden na druhého.Je to hrozné a zároveň smutné. Istý čas,syn hovoril svojej sestre,že ju nenávidí a nech sa vráti do nemocnice.Neviem ako na nich. Doma je len krik a ja strácam zdravý rozum. :(

monika1766
17. feb 2014

Hľadala som nejaké rady ako "bojovať" proti deckám. Medzi mojimi je 8 ročný rozdiel. Ale niekedy je to u nás "psychiatria".Bitky, hádky, nadávky pomaličky každodenné menu. Najprv som ich riešila, ale teraz som rezignovala a nechávam ich nech si to riešia medzi sebou. Dievka v puberte a keď jej dohováram, aby neriešila tak aspoň mu laláka keď niečo hovorí a už sú v sebe. Malý potom piští, vrieska a toto dookola. Keď jej dohováram či ju to baví takto sa škriepiť s 5 ročným deckom tak mám výčitky jasné Tomáš je miláčik maznáčik a podobne. Dnes sa bili za počítač. Ale doslovne najprv som počula len prestaň, vypadni, zmizni a potom už len ty krava, plesk, ťap. Vydržala som 15 min. Keďže bývame v bytovke tak som ich išla odtrhnúť od seba. Jeden na jednu posteľ druhý na druhú a vravím im neopovážte ísť k sebe. Nestačila som zavrieť dvere na detskej a už boli v sebe. Jedného času sme to riešili tak, že jeden do jednej izby druhý do druhej a mali zákaz byť pri sebe. Niekedy som z nich fakt zúfalá. A najhoršie je keď začnú ráno o siedmej a nemajú konca do večera.

samanta82
4. sep 2014

Syn má 12. a dcéra bude mat 10.No je to hotová katastrofa.Den čo den bitky,nadávky len vlasy lietajú.Chvala bohu,začala škola tak dúfam že skrotnú 😠 .