Súrodenci sa "neznášajú"

28. jún 2024

6r a 2.5r
Prisaham, ze mi z nich vybuchne hlava. Starsej sa neviem co porobilo...ale vsetko co kupim je "jej", aj ked jasne vysvetlim, ze je to spolocne (a ide aj o blbost ako vodove farby, ktore ma vo svojej izbe a nie jedny, ona chce mat dalsie).

Za vsetko vrieska a fnuka, ze on po nej opakuje (ona dostala lizatko v skolke a on strasne chcel, isli sme zo skolky a kupila som aj jemu), alebo len blbost ze tancuje na rovnaku pesnicku ako ona. Snazim sa, vysvetlujem, nezabera... jedna cesta zo skolky peso domov a ona sa dokaze 3x rozplakat

Mladsi zas chce vsetko co ona, snazim sa tomu predchadzat, starsia ma vlastnu izbu kde ma zakaz... ale natahuju sa aj za blbosti

Uz toho mam dost, dostavam z toho cirkusu az migreny obcas a mam problem zostat kludna. Cim lepsie ja k nim, tym horsie oni ku mne.

amelie2017
28. jún 2024

😂😂😂 mam doma 6 rocnu a 3 rocneho a akoby som o sebe citala 😂 len to prezit, ako vsetky ostatne etapy. Sem tam dat za pravdu jednemu, sem tam druhemu, ale urcite nedovolovat vsetko len jednemu dietatu. Starsia sa musi naucit podelit a mladsi, ze nemoze vsetko brat. A ano, teoria funguje perfektne, v praxi je to na lexaurin.

januska12323
28. jún 2024

A ktorý súrodenci sa ako decká "znášajú"? Treba venovať čas každému samostatne a aj veci rozdeliť. Načo by boli vodové farby 2 ročnému? Sú staršieho a hotovo, keď mladší narastie bude mať vlastné. Staršia dostala lízatko a ty hneď kúpiš mladšiemu? Prečo? Nech si zvyká, že sa všetko netočí okolo neho. Staršia pôjde do školy tak kúpiš aktovku aj mladšiemu? No asi nie.

autor
28. jún 2024

@januska12323 Hm????? Starsia 2 rocna uz aj strihala noznickami, neviem preco by mladsi nemohol tiez malovat vodovkami? Starsia ma dalsie troje vo svojej izbe a tam ma aj svoje veci na tvorenie takze vodovky napr.jej nie su. Aj prirovnanie s taskou, pomerne odveci. Starsia ide do skoly od septembra, ma tasku a predstav si, ze som ju mladsiemu nekupila 😃😃 mame detske batohy ktore nosila uz aj ona po vonku ked chcela alebo ked sme sa hrali, ale lizatko? Ked maju sladkost, dovolim obom, ked nie, nema ani jeden (s vynimkou sladkosti, ktore dostane starsia ako dar a ma ich v izbe, to ani nevieme kedy zje a moze byt rada, ze jej ich takto dame, lebo pochybujem ze by to tak urobila vacsina rodicov).

Navyse tie podvody co na nas robi...des. Napriklad mladsi dostal tik tak /mala aj ona odlozeny/, jemu vyjedla polovicu s prislubom, ze sa sama podeli a ked mala doniest svoje, skryla sa vonku a spasala to sama. Ja uz neviem ako nastavit hranice jasne ale ferovo. Snazim sa predchadzat konfliktom, ona ma izbu na poschodi a mladsi tam nechodi.... ale stale nejaky problem

tmonika
28. jún 2024

My sme boli na deň detí v parku a bola tam jedna maminka , stáli predomnou, chlapec mal asi 11 r, mladší tak 4-5, ale jeden do druhého zapárali, jeden chcel to, druhy zase ine, jeden isiel do druheho druhý do prvého. V tom som si pomyslela, že to takto funguje a bodka, vobec nie, ze by neboli dobre vychované deti. Moja sestra ma tiez dve deti hasili sa cely cas kým staršia nedovŕšila 18 a trochu začala chápať veciam, potom prešla na dirigovanie lebo ho už strážila, predtým lietala jedna facka cez hlavu on reval , potom sa nonstop hasili, včera prišla domov po pár dňoch a išla rovno za bratom s tým, že je najlepší brat lebo mimo domu bola strážit 4 r. dieťa… ono to príde, podľamňa, ale nie tak skoro... moja to teraz začala robiť s bratrancom, hasia sa ako súrodenci, niekedy sa vedia zahrať inokedy nie.

doriiis
28. jún 2024

@januska12323 ....moje deti vychádzali vždy.A máš strašne divné názory.Preco by si 2 ročný nemohol maľovať vodovkami? A prečo by mu nemohla kúpiť lízatko?
Moji vychádzali vždy ale môj starší je taký salamista.Maloco teda nič ho nevytoci

ivangeline
28. jún 2024

Odporúčam knihu Súrodenci bez rivality. Nie je dlhá. ;) Ja automaticky vrieskam na všetkých rovnako, že obaja pochybili, takže potom neznášajú mňa ale medzi sebou sú za dobre za pár minút. ;D

kiki68
29. jún 2024

To je ako so psami, nic im nekupuj, nedavaj, ziadne odmeny. Pekne sa vytrestaju a mas pokoj