dobry den potrebujem radu starsy syn my budi skoro stale poobede ale aj vecer mladsieho syna kedze ma 2roky mladsi syn a ten spanok potrebuje byvame v 2 izbovom byte a nemozem ich odelit aby kazdy spal niekde inde uz si s nim neviem dat radi ani ja a ani manzel....minuli rok sme so starsim synom boli aj u psichologicky samozrejme nepomohla nam nic starsy syn stale hneva a roby si co chce vobec neviem co s nim idem robyt uz mi je do placu co si neviem dat s 5rocnim synom radi som s toho na nervi a samozrejme som s toho uz zufala.....lebo by som si rada poobede aj ja kus zdriemla kedze som cez noc moc nenaspala prosim vas poradte mi co mam robit
@tanicka1984215 Preco nedas mladsieho spat do jednej izby a so starsim nie si v druhej? Ci on ho budi aj cez zavrete dvere?
@tanicka1984215 tvoje 5rocne dieta potrebuje nutne spat cez obed?sa mi nechce verit.Ja som mala 18mesiacov rozdiel medyi detmi a kým mladsi spal,my sme sa doma hrali a cakali,kým sa mladsi zobudi
@tanicka1984215 starsi syn ma uz iny rezim ako dvojrocny, nemusia rovnako zaspavat ani vstavat...ak mate dvojizbovy byt - vyhradte jednu izbu na oddych, druhu na hranie - urobte mu kutik v obyvacke...vecer, uspite mensieho a s druhym sa este pohrajte v obyvacke, precitajte rozpravku, pokym sa upokoji, unavi...deti si vyzaduju vela pozornosti, trpezlivosti, par rokov sa jednoducho nevyspis, s tym sa treba zmierit
@tanicka1984215 jej to som nepochopila 5 rocny ti uz spat nebude on si oddychne aj pri telke moja by tiez nezaspala a tiez sme sa nejako zabavali ked mala spala
Ja mam 3,5 rocnu a 1,5 rocnu. 3,5 rocnu donutit spat poobede je zazrak takze ak mladsia spi tak staria sa bud hraje na tablete alebo pozera rozpravky v telke kym mladsia spi vo vedlajsej miestnosti v postielke. Myslim, ze 5 rocne dieta nepotrebuje tak nutne spanok. Ako sa pisalo vyssie tak starsiemu spravit hraci kutik vo vedlajsej miestnosti a mladsie dieta nechat spat v detskej izbe. Vecer je to u nas tak ze mladsia zaspi pocas rozpravky a starsia sa ulozi ked sa vsetko vypne
môj skoro 5 ročný si ešte veľmi rád pospí poobede , aj 2 hodinky kľudne 🙂 a viem isto , že nie je sám ...a prečo by aj nie , že 🙂
@tanicka1984215 Starsi do skolky, a ty na kurz slovenskej gramatiky.....
Poobede staršieho nedavaj spat a venuj sa mu v obyvacke. A večer tym padom asi aj skor zaspi. Inak, starsi nechodi do skolky? Nenudi sa doma? Niektore deti tu skolku vyslovene potrebuju.
5 rocne dieta neprinutis spat, aj by predskolaci spat uz nemavali, lebo maju potom problem v skole s unavou a tam na nich uz nikto brat ohlad nebude. Kazda mama je unavena - ale spat na obed pri tak velkych detoch je luxus, ktory dopriaty byva len vyvolenym 😀 Preco ho nenechas cely den v skolke?? Tiez nechapem, aspon cez tyzden by si mala problem s budenim na obed vyrieseny. Aj by bol utahanejsi a lepsie vecer zaspaval...
No zamestnat ho nejakou aktivitou ktoru ma rad ale pritom nerobi hluk tak na 20min rozpravky aby si si aj ty mohla zdriemnut a potom sa mu venovat - citat, malovat modelovat hrat sa ale pod podmienkou ze vas necha trosku si zdriemnut - teda teba a ze mladsieho nebudw budit - on ked bude vidiet ze ty ho odmenis za to ze necha maleho spat v podobe toho ze sa mu budes venovat tak uvidis ze bude skor naklonnejsi na to aby nebudil maleho.
Mladšieho daj spať a staršiemu čítaj rozprávky, on bude ticho a ty sa naučíš gramatiku
@tanicka1984215 ach ta slovencina nada, starsi spat uz nebude, nie je batola, ani moja 3,5 rocna nespi na obed, len v skolke, tak si zvykaj, za chvilu aj mladsi prestane spavat
taku hrubku vydym prvi raz :D:D:D
fuj tajbl, tak to je toho plne
to sa fakt neda nejak sustredit na gro textu :D to by som si musela oci prelepit paskou na koberce a to by som zase len nic nevidela :D:D:D
@rebeka7501 sto bodov :D:D:D:D
@tanicka1984215 Presne ako baby radili, staršieho syna treba dať do školky a máš problém vyriešený, moj 5ročný tiež už poobede nespí, ked je doma, v školke ešte niekedy zaspí, ako kedy. 5-ročný potrebuje kolektív ako soľ a ty si viac oddýchneš.
dakujem za radu v pondelok ide do skolky
ja ked isla mladsia spat tak som pustila rozpravky alebo potom vazny trest nie bitku,ale zakaz toho co ma rad