Ahojte
Musím sa vám tu posťažovať. Potrebujem radu :(
Ide o to,že mám staršieho brata ,ktorý mi neustále ubližuje. Za každú hlúposť hneď útočí ,kričí a bije ma. Ja som sa sťažovala už aj rodičom,ale nejak to neriešia ,že iba súrodenecké hádky... Ja sa bojím už len sa ho niečo spýtať ,aby nezačal vrieskať. Stále si nájde dôvod na hádku a ja to už nezvládam.Neznášam ho.
Mali ste to niekedy so súrodencami podobné?
Ja som mala brata o 3 roky mladšieho, ale vyslovene sme sa išli pozabíjať..on ma mlatil a kopal, rodicia nevideli, tak mi neverili, alebo nas poslali kazdeho zvlast..najhorsie to bolo ked sme mali medzi 11 a 16 rokmi, cestou do skoly do mna hafzal gastany, sisky, no otras...
Snazila som sa nevsimat si ho, my sme našťastie mali kazdy svoju izbu, tak som sa zacala zamykať, do skoly som isla skor ako on, alebo inou cestou....
@elmma Plačeš na nesprávnom hrobe - tu ženy veria, že: "Najlepšie, čo môže dať rodič dieťaťu je súrodenec!"
@elmma ja si myslim, ze je to prejav "lasky", ze ta vnima, vie ze si, vsima si ta, bohužiaľ tymto spôsobom....ja som za to brata nenavidela, ale ked mal otec uraz a volali mame, ze ma prísť, fakt sme v objati spolu plakali cely vecer, neskutočna súdržnosť bola zrazu medzi nami...
A mam synov 21 a 16 maju teraz, ale tiez mali toto svoje "mlatiace" obdobie a vyslovene si robili zle...podla mna je to normálne...dnes si uz vychádzajú normálne, aj ja s bratom tiez, nedáme na seba dopustiť, pomahame si..
Radu ti dat neviem, ja som sa s bratom "skamarátila" tak, ze sme si nasli spoločnú záľubu a vtedy zabudol na teror..
Jasne, ze rodicia mozu istym sposobom korigovat spravanie v rodine, urcite by som sa opytala ako by mu este pomohli, ale aj ty sa musis vymedzit, rype do teba lebo moze a dosiahne co chce, nastve ta, vykolaji, ublizi, dopln si, co...nasi chodia obaja na kurz sebaobrany a to potom doma vyzera🤣 uz sa nebiju lebo im to zaberalo vela casu, drzat surodenca v sachu na zemi ta tiez nebavi celu vecnost🙈
@elmma si uz mlada zena, on je mlady chalan v puberte, toto si jednoducho nemoze dovolit. Musis si sama sadnut s rodicmi, ked budete mat vsetci cas, a v klude Anglicana im vysvetlit, co sa deje a ako to vnimas, spomeñ domace nasilie. Povedz im, ze nechces, aby to dopadlo tak, ze budes nutena ist na policiu, preto nech si ako milujuci a starostlivi rodicia urobia poriadok so zmrdom
17 ročný chalan toto robí? To už naozaj nie je normálne.Čo bude tĺcť aj vlastnú priateľku? A ešte sa na tom rodičia doma smejú, že ich dcéru bije vlastný brat a má z neho strach 🤦.
@littlebubble nesmejú sa... Neveria mi skôr. Je im to jedno
Zažila som to isté. Ak to rodičia tolerujú, je to preto, že vyrastáš v patriarchálnej rodine, kde slovo muža a celkovo mužské pohlavie (=syn) znamená viac. Presne takto učia rodičia chlapcov nulovému rešpektu k ženám (zároveň sexizmu a mizogynii) a tiež že muži sú niečo viac a že je ok, ak žene muž ubližuje a tá má byť ticho, resp. má mu to trpieť. Vychovávaju z teba ženu s nízkym sebavedomím a skvelú korisť pre nejakého tyrana. Na tomto fóre nájdeš akurát blue pill od rodičov podobných tvojim, ktorí ich správanie budú ospravedlňovať. Je tu iste aj kopa žien, čo vychovávajú mamičkárov. Takisto ako šikana nikdy nie je prejavom lásky (ako tu niektoré trepú), ale prejavom pocitu superiority nad tebou. Ak chceš ísť hlbšie, priprav sa na poriadne trpké pravdy. Chceš ich vedieť alebo radšej nie? Odporúčam internát, učiť sa AJ (pripadne iné jazyky), lebo v AJ je o tomto viac kníh a vzdelávacieho materiálu. Vedomosti sú moc, takisto ako aj pochopenie istých vecí, čo sa ti diali. Ja by som si napr. priala keby som sa o informáciách, o ktorých sa bavia ženy na r/FemaleDatingStrategy, dozvedela oooovela skôr. Týka sa to skôr partnerských vzťahov, istej zaužívanej a nespochybňovanej dynamiky. Na ich subreddite nájdeš v hľadáčiku iste niečo aj o takýchto chybných výchovných vzorcoch. Odporúčam aj podcasty, ktoré nájdeš na Spotify alebo cez Apple podcasts. Drž sa. https://open.spotify.com/show/1yEtiYEtlLyutV8w3...
U nás sa to volá opačne mladšia sestra.... Ako matka to neviem ovplyvniť, lebo vždy sa to stane keď to nevidím.