Ahojte. Mam doma 2 ročného syna, ktorý bude mať teraz v júli 3 roky. V júni sa nám má narodiť bábätko. Starší by mal ísť v septembri do škôlky ale akosi bojujem, že či ho dat alebo nie aby sa necítil odrstrceny, že som ho dala do škôlky a ja budem s bábätkom doma.
@donca18 pekny plan ho dat do skolky,len ci ti ho vezmu...u nas napr.neberu deti do skolky matkam,ktore su na MD s mladsim. Kedze miest je malo a deti vela. A tiez dalsia vec by som zvazila ci ho tam.vobec davat vzhlafom na castu chorobnost,aby ti to nenosil domov k babatku. Moja bola nonstop chora celu skolku,2t doma na atb,tyzden skolka a znova...
Alebo sa bude doma nudiť. Veď v tej MS nemusí byt od ráno do večera. Ty keď si doma, tak mizes chodiť o 15.00 hod pre neho. Nemusíš byt posledná o 17.00 hod ako pracujúce maminy
@donca18 a čo tak ho na to postupne pripraviť aby sa tam tešil ( najskôr si prezisti či ti ho vezmú)... My sme tak syna navnadili, že sa nevedel dočkať septembra, teraz mu je tiež smutno za kamošmi. Nikde ale nie je napísané že ho tam musia dať. Ja som ho dala keď mal 4 a dcéra 1 ( chcel ísť už keď mal 3) Bolo to super,dcéra zacala chodiť mam naňho menej času a on si vybije energiu v škôlke 😆
@donca18 myslim, ze do septembra zisti, ze s novorodencom nie je ziadna zabava a do skolky ss bude tesit. Dala by som ho a chodila po neho na obed. Len ak by velmi ziarlil na mladsieho, v skolke plakal, tak by som ho nechala doms
@donca18 mne sa ma narodiť bábätko koncom februára a v apríli bude mat maly 3 roky, čiže takmer rovnaká situácia. Ja ho do škôlky nedám zatiaľ, jednak v tom nevidim zmysle, keďže budem naďalej na MD s bábätkom, jednak choroby, ktoré by nosil domov a jednak si myslím, že by som sama sebe skomplikovala situáciu- manžel chodí skoro ráno do prace a ja by som musela každé ráno či chcem, či nie, bez ohľadu na režim bábätka zobudiť obidvoch a odviezť ho do škôlky. Navyše, som si ista, že pri mne napreduje oveľa viac ako by v škôlke. Určite to ale vyriešim nejakými aktivitami a krúžkami, lebo zase kolektív potrebuje aj nejaké iné rozptýlenie, ale u mna zatiaľ škôlka nie..
Náš bude mať v apríli 3 a druhe sa narodí v júni a do škôlky ho nevzali keďže majú veľa 5rocnych a ich musia zobrať čiže 3rocnych ani neberú čiže nemame na výber a budeme pekne všetci doma🙂 a keď sa situácia o rok zmení a ak ho vezmú pôjde.
Mali sme tu istú situáciu v lete v auguste, ešte k tomu sme sa presťahovali tyzden pred pôrodom do nového. Čiže vela zmien, mala som rovnake obavy. Poradím takto, urcite to skuste, uvidíte ako to bude synček znasat, náš si super zvykol, samozrejme prvé dva tyzdne boli nejake slzicky, ale to by boli aj keby ste babatko nemali. A za druhé vyriešili sme to tak, že syn chodi na pol dňa, z toho dôvodu, že som chcela aby si zvykal aj na život so súrodencom. Teraz ako otvoria skolky ideme skusit na cely den, ak to nepojde nevadi, on mi aj tak od 18.mes nespí cez deň.
Odstrceny sa bude cítiť tak či tak. Už teraz ho pripravujte aj na bábo a aj na škôlku. Veľa o Tom rozprávajte, možno nejaká kniha, bábika..
Ahoj skus porozmýšľať nad tým aký je tvoj syn. Naša škôlku zbožňuje, teší sa tam, mnoho jej dáva. Chodila od septembra do októbra na pol dna, a potom keď si vytvorila vzťahy tak ostala normálne bez problémov spinkať.
Uvidíš júl a august ako to bude fungovať u vás...same sa to vyrieši možno aj.
Dala by som aspon na doobedia a keby nahodou nezvladal vzdy ho viete nechat doma.
Ja mam 5 rocnu,ktora chodi do skolky.Potom 2 rocnu,3 bude mat v maji a davam ju teraz do skolky.V pondelok mala nastupit.Uvidime, kedy sa to podari vzhladom na pandemicku situaciu.A v aprili cakame 3.Takze na jednej strane nech si uz zvykne kym sa male narodi,ale tiez to nebudeme silit.Ked bude problem,necham si ju doma.Len u nas je to lepsie v tom,ze ona sa uz pyta do skolky,pretoze tam chodi starsia sestra.
A suhlasim pripravit na skolku aj babo.Napr.knihyBudem mat maleho surodenca,Rok v skolke,Terka ide do skolky...
Kamarátka dala 3 a štvrť ročného syna od septembra, mali rovnakú situáciu, v apríli sa narodil brat, v júni mal potom 3 roky veľký brat. Človek by si povedal, že za tie 3 mesiace si zvykne. Ale bábo najprv veľa spí a nič v podstate nechce... keď išiel v septembri do škôlky, museli mu klamať, že mama ide do práce a teraz je to tak, že keď je v škôlke, tak doma je kľud a keď príde, tak chce 100% pozornosti a vynúti si ju tak, že robí zle. Ale kamoška je vďačná za ten kľud. Samozrejme, býval aj chorý a tak bol v škôlke asi tak polovicu jesene, inak bol aj tak doma. Ja z toho dôvodu nedávam do škôlky ani 3.5 ročnú od tohto septembra. Doma mam druhu, ktorá bude mať v septembri 1.5už
Nam se v dezembei minuly rok narodil druhy syn a prvni sel od septembra do skolky. Nic lepsiho sem pro nej udelat nemohla. Syna to tam bavi, chodi tam rad. Urcite si nebude myslet ze je odstrceny.