Ahojte keď sa nám narodí druhé babo staršia bude mat skoro 2 roky .. doteraz spáva somnou v posteli a zaspava pri kojení … v noci sa budí na kojenie aj 5x stále … momentlane má 1r a 3m … a tu je teraz otázka ako rieist príchod bábätka a spanie .. bojím sa že sa navzájom budú budiť no vidím že na samostatne spanie v izbe ešte nie je pripravená .. kazdooadne pomaly chcem zrušiť kojenie v noci a kojiť len na spánok ak to ešte vyžaduje .. ako ste to urobili vy?
@kvetinkaaknitevk co tak staršie dieťa nechať spať s ockom, bábo s tebou
Prvé dva mesiace oddelene. Bábätko so mnou a starší s otcom v izbe. Potom už spolu
Unas starsi spaval na posteli so mnou cez den ,v noci nadranom siel ku nam do postele zas. V noci sa budil 2-3 krat na mlieko. Nemala som tu silu to riesit cez tehotenstvo a ako prislo babo tak sa vsetko zmenolo same akosi, spiv postielkeaj v noci aj cez den, dokonca zaspi sam akmu dsmmlieko av noci uz netreba mlieko, etaci pohladit.
Medzi mojimi chlapcami je rozdiel 1r10m. Starší spával v noci ešte v detskej postieľke v spálni aj keď mal už veľkú posteľ prirazenú k manželskej posteli. Keď sa narodil druhý synček a snažila som sa uspať staršieho ako bol zvyknutý, ale mala som na rukách aj bábätko. No to ste mali tie vreskoty počuť😵😵😵 jeden aj druhý. Tak sme išli všetci traja na manželskú a ja som bola v strede a zaspali obidvaja. Snažila som sa staršieho naučiť na tú posteľ ešte pred pôrodom, ale odmietal to. Spával tam iba cez deň. Na manželskej takto spíme už pol roka a vyhovuje nám to. Niekedy staršieho ukecám na jeho posteľ a ak nie, prekladám ho tam keď zaspí. Aj tak v noci alebo nadránom väčšinou prilezie ku mne. Nevyháňam ho, aby mu nebolo ľúto a necítil sa byť odstrčený. Na mladšieho ani nežiarli, rád ho rozosmieva a v pohode spolu vychádzajú. Muž spáva sám v druhej izbe, robí 12h denné a nočné, takže si veľakrát musím poradiť sama a to nielen pri uspavaní. Zo začiatku bol plač a vreskot, ale zvykli sme si. Ja som si hlavne hovorila, že nemám 4 ruky, nemôžem všetko bezchybne zvládať, ale robím čo sa dá a čo stíham.
mám medzi synmi rozdiel 2,5 roka. staršiemu sme pred druhým pôrodom urobili samotnú izbičku s posteľou, budil sa v tom čase cca 7-8krát. lenže keď sa prebral, zas dlho trvalo, kým zaspal. tak sme ostali pri modeli, že spal u nás v posteli a spánok mal lepší, veľakrát keď sa preberal, som ho hladkaním "uspala", takže niekedy bol hore ozaj len 2-3krát (ale nekojila som, on bol dosť nepokojné dieťatko). vedľa manželskej postele spalo bábätko vo svojej postieľke. nebudili sa navzájom. paradoxne, mladší ako novorodeniatko prespal s jedným kŕmením a prebaľovaním celú noc. čiže neboli behačky okolo bábätka, ale okolo staršieho 😀 manžel toto obdobie bez problémov prespal, absolútne netušil, aké nočné párty sme mali, keďže bol nezobuditeľný. hlavne teda - čo sa týka spánku, išlo to akosi samo za pochodu. nikdy dopredu nevieš, aké bude to bábätko a ak cítiš, že ešte nemá spať staršie samo, tak to nehroť.
Medzi dvojročným a 1r 3m dieťaťom je obrovský rozdiel. My sme syna presťahovali do izby, keď mal dva roky. Kým sa vám narodí druhé, staršie dieťa bude už oveľa samostatnejšie, ako je teraz.