Rozdiel medzi deťmi 2,5 až 3 roky verzus 4,5 až 5 rokov

30. sep 2023

Viem, že je to veľmi individuálne, ale aké mate skúsenosti maminky s uvedenými vekovými rozdielmi? Pripadne ak mate oboje viete porovnať?
Rozhodujeme sa s manželom, či skúsime surodenca teraz a teda by bol menši rozdiel a potiahla by som retazovu materskú alebo sa vrátim do práce a skúsime neskôr.

nikpa
30. sep 2023

Plány sú pekná vec, otázka ako to vystrelí 🙂
Môžem sa vyjadriť k rozdielu 3 roky. Starší syn bol ešte malý na to aby pochopil, aký votrelec to zrazu prišiel k nám, že mu nemôže ubližovať, že sa ma deliť o hračky, o rodičov, o pozornosť... Viem že tieto veci sú ťažké pre všetky deti ale 3 ročné proste ešte niektoré veci nedokážu pochopiť. Takže za mňa väčší rozdiel, aspoň 5+

zuzka0605
30. sep 2023

ja mam 2, 5r a povazujem to za ideal. neboli ziadne problemy

pukanec123
30. sep 2023

Ono to závisí od vela faktorov, od povahy dieťaťa, výchovy atd, že ako spolu budú vychádzať, či už s 3 ročným alebo viac rozdielom.
Ja ti poviem tak, sestra mala 3 ročný rozdiel, prvé dva roky pre ňu boli na palicu, ale z dlhodobého hľadiska to je super, pretože keď už deti odrastli tak sú neni od seba ďaleko ale vedia sa aj pohrať spolu. My sme s mužom zasa mali medzi deťmi 6 ročný rozdiel, prvé dva roky to bolo super, pretože staršie dieťa sa aj zapájalo, aj sa venovalo. Lenže zasa teraz led sú starší, tak sú veľmi ďaleko od seba, pretože jeden má 9, druhý 3 a to sú úplne iné svety. My to voláme že mame dvoch jedináčikov. Teraz spätne by som išla do menšieho rozdielu určite. Ale hovorím, závisí to..

yoxinka
30. sep 2023

Mám rozdiel 4,5 roka - chlapec/baba a 3 roky baba/baba. Odpovedať neviem, lebo tam do výsledku vstupuje tak obrovské množstvo faktorov, že oba rozdiely môžu byť super aj katastrofa. Nemáš šancu nijako to vedieť, čo bude. Keď chcete dieťa, majte, keď nechcete, nemajte, neriešte vekový rozdiel.

rebrambora
30. sep 2023

Skusenosti su ti na nic, pretoze nemas sancu vediet ake povahy budu deti.

pininka1
30. sep 2023

My sme boli partia mamičiek kde všetky mali druhé deti do 2 rokov od prvého len ja po 4 rokoch a nikdy by som nemenila. Syn už adaptovany v škôlke, samostatný aj co sa spania týkalo. Ostatne sa dennodenne sťažovali ako je to ťažké, jedno reve, druhé uspávanky, jedno zobudí druhé a pod. Ja by som nechcela mať tak jedno po druhom.

janickacrazy
30. sep 2023

Za mňa väčší rozdiel je lepší pre rodičov, menší pre deti, tak si vyber. Ja mám 5 rokov, za mňa fajn, starší chodil do škôlky, mala som čas na bábätko. Dokázal sa prehrať, zabaviť chvíľu malého, pohojdat v kočíku, tešil sa z bábätka, všetko so mnou prežíval.