Rozdiel medzi detičkami 2,5 roka. Vychádzajú spolu?

foodoorka
17. feb 2014

Ahojte baby, chcem sa spýtať tie čo mate rozdiel medzi detičkami 2,5 roka, išli by ste do toho zas či nie?Vedia spolu pekne vyjsť?Môj synček bude mať 2 a pol ked bude mať bračeka, preto sa pýtam ako ste to zvládali, či v pohode? 😉

luciaobrocnikova
17. feb 2014

moj syncek mal dva rocky ked sa mu narodila sestricka, a veeelmi sa lubia 🙂 dava na nu pozor, pomaha jej....

sammy
17. feb 2014

Pre deti je to super rozdiel, pre rodicov uz horsie 😀 Ja mam takto rozdiel medzi prvou a druhou a potom aj medzi druhou a tretou je 2r a 9mes. - vedia sa spolu zabavit, porozpravat, ale sa aj vela hasteria, no pred cudzimi drzia spolu a myslim, ze sa maju velmi radi. A pre rodicov zle, lebo to starsie dieta je este relativne male, aby samo obsluzilo svoje potreby, no zaroven prichadza do obdobia vzdoru a ma problem samo so sebou a do toho este babatko. Ale nemenila by som 🙂

bosoriak
17. feb 2014

Medzi mojimi je rozdiel 2 a 7 mesiacov a je to perfektne. Prvy rok a pol bol velmi narocny, ale odvtedy akoby utalo - hraju sa spolu, bavia sa, ucia sa jedna od druhej... Zname, co maju len jedno, musia stale vymyslat nejaky program a aktivity. Nase sa cez vikend po ranajkach vychytia do izby a nevieme o nich niekedy aj hodinu. 🙂 Vysledky tvorivej cinnosti nie vzdy potesia, ale ja si viac cenim, ze spolupracuju, nez neposkvrnene steny 😀

Ale ono je to o povahe deti, takze sa nespoliehaj na to, ze niekomu deti vychadzaju dobre, tvoje sa mozu napr. cele detstvo hadat a rozumiet si zacnu v dospelosti. Len priklad na pochopenie.
Drzim palce.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bajana
17. feb 2014

na nasom sidlisku bolo snad 90% deti, ktori mali surodencov s 2-3 rocnym odstupom...vztahy v detstve boli rozne....obcas hadky, obcas bitky, obcas krytie si chrbtov pred rodicmi 😀
netreba to tak riesit, ziarleniu sa asi nevyhnes v ziadnom veku, starsie dieta treba na mladsie pripravit a vsetko bude v pohode...pojde aj o to, ako sa ty zachovas, ked sa maly narodi...
a inak budu to chalani a partaci, cim budu starsi, tym to bude podla mna lepsie 😉

hajajanka
17. feb 2014

Ja mam prveho chlapca a druhe dievca a neustale sa tlcu (starsi obtlka mladsiu), neustale hadky, krik. Casto z toho byvam velmi unavena a keby som sa mala rozhodnut, tak bud mam deti s rocnym rozdielom alebo pockam na neskor. Urcite to je ine, ked je prve dievca ako naopak. Vidim to na dcere. Ta sa o ine babatka stara, zaujima, hra sa s nimi, velmi ju tesi spolocnost malych deti. Syn taketo sklony nema a preto je u nas situacia velakrat tazka.
Prvy rok bol u nas celkom v pohode, lebo mladsia este nebola ziadna konkurencia. Ale ked sa naucila chodit a nabrala troska rozumu, tak nastal problem. Lebo jeho izba bola zrazu ich izba, jeho hracky musel pozicat jej a pod. Minule som citala clanok, aka pohoda je mat dve deti a takto stravit matersku. U niekoho mozno, ale u mna nie. U nas je to narocne a dufame, ze sa to zlepsi (hlavne vztah starsieho k mladsej, lebo mala svojho brata neskutocne miluje).

katuska169
17. feb 2014

medzi mojimi je rozdiel 2roky a tri dni a v pohode sa to da zvladnut a maju sa velmi radi 😉

happygirl
17. feb 2014

Je to ideálny rozdiel 😉 my máme podobne - 2 roky a 2 mesiace a už sú z nich parťáčky, čo sa krásne vyhrajú spolu 😎 zo začiatku to bolo horšie, lebo samozrejme 2 ročné decko je ešte takmer tiež také väčšie "bábo" 😎 a treba naňho dávať pozor; je to ešte také malé tvrdohlavé svojské 😎 okrem toho my sme sa práve v tom období odúčali od plienok a keď v náručí bábo a do toho malá "tiky" na cikanie, človek nevie, čo prv a čo radšej.. ale dá sa to zvládnuť, len treba mať na veci nadhľad a nič nebrať príliš dramaticky 😀 určite by som do takého vekového rozdielu šla zas...

lucka011
17. feb 2014

Zaciatky su krute, aj ja mam 2,5 r. rozdiel. Vyhoda je, ze starsia neziarlila, vtedy su este male, brala to tak nejak prirodzenene, vzdy sa z nej vytesovala. Ale nevyhoda, ked ta potrebuju naraz. Dat ju na zachod a ja akurat krmim mensiu. Vecer mensiu kupem a nevedela pochopit ze teraz sa neviem jej venovat.. Ale mala ma uz vyse troch mesiacov a je to cim dalej tym perfektnejsie. Na zachod bud pocka, alebo sme to vymysleli za pomoci stolceka, vecer vie, ze kym malu kupem a krmim ona ma pozerat potichu rozpravky alebo sa hrat. A mala je z nej taka hotova, ked ju uvidi ma usmev od ucha k uchu.. Ono sa to samo casom vykrystalizuje, len neprist minimalne tie prve tri mesiace o nervy. 🙂 😝

pattyli
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
11. okt 2014

ja mam deti s 20mesacnym rozdielom, takze v takomto rozdiele ti neporadim, ale ja si myslim, ze sa to neda takto zovseobecnit.. kazde dieta je ine a tak sa neda povedat, ci je to dobry rozdiel a ci nie..

ja som velmi stastna, ze mam deti s takym malym rozdielom, su super team, nahanaju sa spolu, lubia sa.. tretie by som chcela trocha pockat /chcem konecne jedno leto prezit bez dojcenia, ci tehotnosti/ a tak budem mat potom rozdiel troska vacsi, ak sa nam podari..

ale tak troska si myslim, ze ide aj o pristup rodicov, hoci to nie je jedine co ovplyvni ich spravanie k sebe..

mam susedu, ktora ma medzi detmi dva roky a nieco a starsia mladsieho moc rada nema.. ale ak pozorujem spravanie rodicov, tak ju vzdy tak trocha odstrkovali od brata - aby mu neublizila a teraz sa k nemu moc nema..

silvapokorna
31. okt 2014

Ahoj. Naše dievčatá sú od seba necelých 2,5 roka. Teraz majú 6 a 3,5 a vyhrajú sa spolu super. Rivalita je, ale mierna, taká výchovná, čo proste nikoho len tak neobíde. Niekedy to zvládneme hneď a v pohode, niekedy je aj hádka a musím zasiahnúť výraznejšie. Ale inak je to rozdiel tak akurát. Ja som spokojná. 🙂

brumka
31. okt 2014

mi mame 3r 3m rozdiela super chceli sme o par m mensi ale no priroda dala takto 🙂 mame setricky 🙂

kukukaka83
4. nov 2014

Ano , ale pre istotu si kup dve velke palice na odchyt psou. Urcite sa ti casom zidu. Kup si casom aj ochranne oblecenie. V starych policajnych skladoch urcite nieco najdes v dobrej cene.

beruska141
4. nov 2014

my mame presne 2,5 roka rozdiel a je to tak akurat, aj my uz pomoze s malym, aj ho zabavi a ked trochu vyrastie, budu urcite ako dvojcata 🙂

michaela1711
11. jan 2015

Ahojte baby ako riešite keď chodíte s nimi von keď ich ešte nemôžete nechať samých doma. Ja som zvedavá lebo my bývame v činžiaku a po schodoch naj prv zniesť jedno potom druhé aj vám niekto pri tom pomáha alebo to volako zvládnete samé. Lebo neviem ako to mám riešiť ja.

maslenka47
11. jan 2015

@michaela1711 2.5rocne dieta uz predsa zide po schodoch aj samo. Nebudes ho predsa nosit este aj do skoly.

ataz
11. jan 2015

@michaela1711 ahoj, úplne v pohode 🙂 my sme mali rozdiel taký, ako budete mať vy. Bábätko bude v kočiariku, takže najprv znesieš kočík a potom staršie bábo, alebo opačne. Predpokladám, že 2,5r dieťatko už vie samo zísť po schodách. Nikto mi nepomáhal ( jedne ak som na trafila na susedov 😀 ) Úplný des bol jedine vtedy, ak sme išli z nákupu..naložení...a nešiel výťah 😒 tak som všetko ťahala na 5.posch. postupne- najprv o posch. vyššie syna a potom kočík s malým aj s nákupom. Ešte že sa to stalo len 4x ( pokial sme mali mladšieho v kočíku) Netreba sa ničoho báť, všetko je o zvyku...Tak ako sme sa báli, či zvládneme prvé bábo, tak máme obavy zo všetkého nového 😉

8danus8
14. jan 2015

Ahoj baby, ja mam dvoch chlapcov. Rozdiel 3 roky. Zo zaciatku sa spolu hrat nechceli, stale boli iba zvady. Ale teraz ma starsi 6 rokov a uz je to omnoho lepsie. Obcas hyva veselo ale nedaju jeden na druheho dopustit. Osobne si myslim ze tie tri roky rozdiel je tak akurat. 😎

danaholanova
4. sep 2015

Ja mam o 3 roky starsiu sestru uz mame svoje deti, ale nerozumeli sme si ako deti, sestra na mna ziarlila.Doteraz spolu nevychazame, nemame spolocnu rec ani zaluby proste ako severny a juzny pol a uz to neriesim. Je to vela aj od povahy ako sa narodite, je jedno aky je tam vekovy rozdiel. Ja mam 8 rocneho a 3 rocnu z domova a vychadzaju spolu super. Syn je taky starostlivy a chapavy. Mam znamu ta ma osem deti a surodenci spolu vychadzaju tak super, starsi sa staraju o mladsich, obdivujem to. 🙂

cmulinko
4. sep 2015

ja mam 8,6,4 rocne a teraz male 4 mesacne babatko.poviem to velmi strucne,ze absolutne som neriesila ci si budu vychadzat alebo nie...to sa dopredu urcit vekovym rozdielom deti neda lebo vekovy rozdiel nema absolutne ziadny vpliv na surodenecku lasku....ono skor ci neskor bud pride a zostane az za hrob alebo sa zmenia priority a zivotne cesty sa rozijdu a spolu s nim aj sudrznost a laska.

tilly24
4. sep 2015

u na sje rozdiel necele dva roky, teda 2 roky bez jedneho mesiaca, a ano prvy rok bol tazky, dcerka ziarlila na maleho, a tei zo bolo o tom ze kazde dieta spalo v iny cas, kym jedno spalo druhe bolo hode, a zas eopacne, no to bol fakt len ten prvy rok, a teraz nevedia byt bez seba, pkne sa hraju, a aj pobiju ako deti 🙂, delia sa skoro o bsetko, maju pekny surodenecky vztah

majulino
4. sep 2015

medzi mojimi je rozdiel ľ roky a č mesiace a su uplne super, krasne sa hraju jeden druheho ochranuju velmi sa lubia a davaju si to najavo. malokedy sa hasteria skor jeto iba kvoli tomu co sa bude pozerat ci pocuvat a kto sa bude hrat s tatikom

siska53
4. sep 2015

My mame 2r.a3tyzdne. Hrat sa zacali tak viac az teraz,ked maju takmer 3,5 a 5,5r.,ale casto sa este nevedia dohodnut. No to pripisujem rozdielnemu pohlaviu. Inak sa lubia,aj myslia jeden na druheho.
Vztah medzi surodencami nesuvisi s vekom. Ja mam o 4,5r.mladsiu segru,muz ma o 11r.starsiu a mame obaja so sestrami super vztah,svokra ma o 3,5r.mladsiu a nevychadzaju,inde zas pri takom rozdiele vychadzaju super.
Nas maly na malu neziarlil,ani jednej kamosky maly a dalsia sa zas stazovala,ze mala na sestricku ziarli.. Ja si zas myslim,ze nas by horsie prijal surodenca,kebyze ho ma teraz..

adela232
4. sep 2015

Čím menší rozdiel tým lepšie ale od roka a pol do dva a pol je to fajn. Ked budu starsi budu si rozumiet, ale zavisi to tiez od povahy deti... ja mam sestry dve a sme po dvoch rokoch a rozumeli sme si aj ako deti aj teraz tak preto som aj ja chcela hned druhe babo lebo viem ake je to super mat surodencov v rovnakom veku 🙂