Prostredný súrodenec

lucia2207
29. máj 2013

Ahojte, mám troch synov. Po narodení tretieho syna sa môj druhý syn veľmi zmenil ☹ Už keď som bola tehotná tak to veľmi neakceptoval ale po pôrode som si myslela,že áno.No len som si myslela, ☹ uzavrel sa do seba, nič ho neteší, má dosť veľké zmeny nálad, je negativistický ,nech sa ako koľvek snažím zmena nenastáva.Keď mu kážem upratať detskú izbu , povie uprac si ju sama ,lebo ty si chcela tretie dieťa a ja som hračky nerozhádzal. Vlastne aj k svojmu najmladšiemu bratovi sa správa tak,že mu robí zle ,prieči sa s ním. Mám pocit ako keby si myslel ,že už ho nemám rada lebo sa mi narodil tretí syn, neviem ako si k nemu opäť nájsť cestu. 😖 máte s niečím podobným skúsenosti??Ak áno ako ste to vyriešili??? ak ste boli aj u psychologa, čo vám radil???? poteší ma každá rada

daturka1
29. máj 2013

@lucia2207 Pripomenula si mi situaciu,o par dni bude tomu 12 rokov.Prisla som vtedy z porodnice s mladsim synom,lahla som si s nim do spalne a zacala ho kojit a popritom same tutuli mutuli.Starsi syn,vtedy 8 rocny ostal stat pri dverach a so smutnym hlasom mi povedal:Ty ma uz nemas rada,mas rada Adama((((.....Ale prosim ta,mam vas rada oboch,pod sem.....a odvtedy starsi syn asistoval pri kojeni,lezal pri nas,jemne suchal usko ked Adam zadriemal....este ze manzel neprisiel s za nami ze ho nelubime.....asi si si to neuvedomila,ale viac si upriamovala pozornost na toho najmladsieho hoc ta potreboval aj ten stredny....tiez som stredne dieta a ver,ze to nie je ziadna vyhra...kazdy preferuje najstarsie dieta ako prvorodene alebo najmladsieho maznacika......cestu si najdes takze zacnes tam,kde ste skoncili skor ako si ostala tehotna....

katecameron
29. máj 2013

aj moj sa zmenil a robí najmladsimu prieky hadky bitky

alexis617
21. mar 2014

@lucia2207 môj tiež berie malému hračky , jeduje ho možno aj žiarlí riešim to tak že pred ním sa snažím nemojkať malého a naj dem si čas ked som len s ním poviem mu že ho mám rada a postískam si ho mám medzi nimi len 3,5 roka rozdiel podla mňa je to už o niečo lepšie ako predtým hlavne nesmieš uprednostňovať potreby menšieho

dankariska
21. mar 2014

Mozno len potrebuje naplnit svoju citovu nadrz a to sposobom, ktory je mu najblizsi. mozno potrebuje aby ste s nim travili nejaky cas, mozno venovali hodinu vasho rodicovskeho casu iba jemu. Porozpravat sa. Mozno si spravte vylet niekam von. Kazde dieta potrebuje aby sa rodic venoval nejaky cas iba jemu, aby mu dal pocit, ze je prenho dolezity. Rovnako je potrebny cas kedy by ste mozno raz do tyzdna travili cas ako rodina vsetci spolu. Mozno len 2 hodinky.

lucia2207
autor
22. mar 2014

@alexis617 ahoj, no nakoniec bol problém úplne niekde inde nie u nás doma 😀 Vyriešilo sa to zmenou školy a veľmi dobrou psychologičkou 🙂
@dankariska