Príchod nového surodenca

tina_tar
9. nov 2021

Ahojte. Ako znášali vaše detičky príchod nového surodenca, resp. skôr odlúčenie od vás keď ste boli v pôrodnici? Mám takmer 2 ročného syna. Pred tým ako som šla do pôrodnice bol na mňa veľmi naviazaný, veľa ma obijmal, bozkával, no proste bol taký "mamkin".
V pôrodnici som bola 8 dní, za ten čas bol pár dní u babky a pár dní doma s manželom. Stále mu vysvetľovali kam som šla a že ho ľúbim, že sa skoro vrátim, volali sme aspoň cez videohovor keďže návštevy už boli zakázané.
Momentálne som doma už 11 dní, bábätko prijal malý dobre, stále ju hladká a má z nej radosť, no vo vzťahu ku mne je ako vymenený. Keď mu chcem dať pusu odstrkuje ma, absolútne ma nepočúva, príde za mnou len keď mi manžel niečo zakáže, no proste je ako vymenený a mne to je strašne ľúto 🥺
Mali ste to niekto podobne? Vlastne ani neviem čo chcem počuť, či nejakú radu, alebo vedieť že v Tom niesom sama a že to prejde 🥺

ivangeline
9. nov 2021

Vztah sa zmeni. Urcite zlepsi ale rovnaky nebude. 🙂

tina_tar
autor
9. nov 2021

@ivangeline ako to myslíš? Že už nikdy nebude z jeho strany rovnako intenzívny? 🥺

nikpa
9. nov 2021

@tina_tar u nás to bolo podobné a trvalo to niekoľko týždňov ale dalo sa to všetko do starých koľají. Je maličký, musí to všetko spracovať. On možno ani nie je preto taký, že si bola preč ale že prišiel nový člen a ty mu zrazu venuješ toľko pozornosti. Časom sa zlepší, chápem, že ťa to trápi ale jeho malá hlavička potrebuje čas a aby si zvykol na súrodenca.

martyzpp
9. nov 2021

@tina_tar ja mam rozdiel 2r a 3mes, babo ma 2 mesiace a prave si tym prechadzame. Na babo je tiez dobry ale nas akoby tresta, ze sme si domov doniesli votrelca 🙄. Obcas je hrozne protivny (klasicke obdbiue vzdoru so snahou o pozornost). Musim mat vela trpezlivosti ale tiez mam len jedne nervy(uz dost nacnute😬).

ivangeline
9. nov 2021

@tina_tar V dlhsich intervaloch. :D Ani ty nebudes mat na neho tolko casu. Je to cele na dlhsie prisposobovanie sa a zvyknutie si...ze vasa rodina sa rozrastla. Skvely je pozitivny vztah k babu. K tebe si zas najde cestu,nema velmi na vyber. :D

tosomja
9. nov 2021

@tina_tar mala som to presne tak isto. Vôbec ma syn nechcel, až mi to srdce trhalo. Nechcel ku mne ísť, ani som ho nemohla prebaliť, nakŕmiť, uspať, nič. Ale potom išiel muž do práce a zase si na mňa navykol. A to bol bezo mňa len tri dni. Piatok , sobota, nedeľa a ráno v pondelok som už bola doma. S sestričku zbožňuje. Je medzi nimi rozdiel rok a dva mesiace.

nevenka
9. nov 2021

@tosomja ako sa podobaju 🥰