Ahojte, s priateľom žijeme pracujeme v zahraničí, mame 4 ročne dieťa a čakáme bábätko. Chceme sa sťahovať a nevieme sa rozhodnúť ktorý byt, je jeden 2 izbový ten je lacnejší o ca 300 EUR alebo 3 izbový, tam by síce deti mali detskú izbu, ale ta izbička je fakt mala, aj spálňa je mala. Majú vaše deti vlastnú izbu?
Určite áno. A dupľom keď príde bábätko. Dieťa potrebuje svoj priestor kde sa bude hrať, mať keď aj len malinkú izbičku pre seba
majú... do 10 rokov izbu deti využívali málo...
v súčasnosti sú tam zatvorené neustále, najradšej by tam robili všetko...
No hlavne keď chcete mať miestnosť na hranie a nie mať rozťahané hračky po celej obývačke, tak je lepšia samostatná izba.
Urcite svoju izbu. Aj ked malu a poschodovu postel neskor. 300€ je nic.
xy z nas sme vyrastali spolocne so surodencami v izbe .. a zijeme ... mimco bude aj tak u vas v spalni a neskor mozno najdete daco vacsie alebo pojdete hold do obyvacky a detom date izby .. btw len ak ste v anglicku tak pre upresnenie-tu sa obyvacka ako izba nepocita takze 2 izbak e vlastne 3izbak na sk
My sme ako deti bývali v 2 izbovom byte, my sme mali spoločnú izbu a rodičia boli v obývačke,tam spali. Čiže ja by som kľudne vzala j ten dvojizbk a peniažky šetril radšej,veď toto je asi len dočasné riešenie
Jasne,ze deti potrebuju izbu. My sme zili s rodicmi v jednej izbe az do puberty a strasne mi chybalo sukromie.
Nepotrebujú. Je to otázka zvyku. Myslíš , že tie státisíce ľudí, čo žijú v dvojizbáku riešia detské izby?
Ja si myslím, že 4 ročne dieťa nepotrebuje detskú samé.. Náš má 5r a tiež by kľudne spal pri mne.. Ale - bude ti bábätko budiť. Nevyspite sa nikto. Takže určite radšej väčšie ak vám to nespôsobí finančné ťažkosti.
my sme mali trojizbovy byt a kedze to nevyzeralo, ze by sme sa mali niekam stahovat, tak sme ani druhe nechceli, lebo ved co ak by to bol chlapec, neviem ako by spolu fungovali v jednej izbe napr v puberte. ale potom sa podaril predaj a isli sme do rodinneho domu, kde je 4 izby plus obyvacka a kuchyna, tak sme sa rozhodli pre dalsie dieta. tak mame dve baby a kazda ma svoju izbu a vacsinu casu travia tam. v tej poslednej mame spravenu kancelariu, studovnu a kniznicu v jednom. tak ja hlasujem urcite za ten vacsi byt.
@gypsomilka 300€ je nič? Wow
@gypsomilka ona asi myslela najom,nie kupu bytu…aspon myslim a tam uz je rozdiel 300€ dost
Určite potrebujú svoju izbičku, aj malá je lepšia ako žiadna.
@enya00 to mi nenapadlo ze podnajom. To uz by bol rozdiel.
No teraz je 4rocne asi naučené spat s vami, či? Ono po pôrode len tak nezačne spávať vo svojej izbe, bude žiarliť a nebude chcieť byť samé .. budete platiť za izbu naviac len na hranie. Ja by som ešte porozmýšľala napr take dva roky ešte vydržať v 2izb, radšej tie peniaze pošetriť a potom väčší byt.. keď ide len o podnájom (keby kupovať tak radšej väčší)
Inak ak aj budeš mať bábo a staršiu,tak sa to dá podeliť,že aspoň na noc bude staršia spávať pri mužovi a ty s bábätkom a potom ich dáš do jednej izby. My sme mali v dome dlho len dve izby,každé dieťa spalo zvlášť s jedným rodičom (malé deti s malým vekovým rozdielom) a my s mužom sedeli v kuchyni večer a robili si svoje. 300 eur si viem predstaviť aj inak využiť ako ich dať na nájom kde budem mať o jednu mini izby viac.
Ja by som sa rozhodovala podľa plánovanej dĺžky bývania. Do 2 rokov kľudne ten menší, súdim podľa mojej 5ročnej. Odkedy sa narodil mladší, je najradšej priamo s nami. Ak tam chcete bývať dlhšie, väčší.
mam 2 deti, a kazde ma vlastnu izbu, cca 15 m2, ja sama som izbu nikdy nemala, takze viem, preco som ju dopriala obom detom, ale chapem, ze nie kazdy ma na to moznost
Pre mňa je dôležité, aby syn mal vlastnú izbu na hranie, kde je to len jeho, aj keď spí s nami . Proste ma tam svoj priestor, veľmi rád sa v nej hra, málokedy nosí hračky po dome atď .. no ale to je dôležité pre mňa, pre vás nemusí a vy musíte vedieť ako dlho tam budete a kebyže idete do väčšieho či tie peniaze nebudú na úkor niečoho 🙂
My mame 2 deti (ch, d) a majú samostatné izby, keďže sme v dome, izby majú fakt velke-25 m2. Samozrejme, je rozdiel byt a dom. Ale ak, tak by som určite aspoň spoločnú detskú dopriala🤷♀️
@liz_lemon ja som tiez nemala a ked, tak neskor a spolu so sestrou, prechodnu. Prerobenu z byvalej obyvacky.
My mame 4 deti, zatial byvame v byte a maju malu izbicku vsetci traja, babatko je s nami v spalni a v dome budu podeleni - spolu 2 chlapci a 2 dievcata. Alebo ich dame podla veku. Uvidime. Kazdopadne, je dobre, ked maju svoju izbu. Hoci aj spolocnu.
Urcite izbu separe.
Su len tieto dve možnosti? Buď malé alebo malé a drahé? Ak potrebujete šetriť, zvládnete to ešte nejak rok dva v dvojizbovom. Ale dlhodobo si to neviem predstaviť. Čím sú starší, budu potrebovať viac súkromia a miesta aj na učenie.
Naši maju 3,5 a 1 rok a spia sami spolu v izbe. Je to super, všetci sa už vyspíme.
je rozdiel, či potrebujú deti svoju izbu alebo či potrebuje každé dieťa mať svoju izbu. Myslím, že detská izba separe od spálne je dôležitá, ale nemyslím, že nutne každé dieťa potrebuje vlastnú samostatnú izbu.
Podľa mňa potrebujú, ale moji tam iba spia🤣niekedy ani to nie, furt ich mam za zadkom, dcéru aj syna😆
4 ročné by už potrebovalo svoju izbu, hlavne ak budete mať bábätko...aby v noci nerušilo staršie...to je môj názor