Ahojte baby, mam doma 2,5 rocneho synceka a 17 dnove dievcatko. Od chvile ked sme sa vratili z porodnice bol s nami doma manzel, takze sme to celkom fajn zvladali - dvaja dospeli na dve deti 🙂 Od narodenia syn spava s nami v posteli, odkedy mame dietatko, ja s malou spim v inej izbe, aby sa maly nebudil. Ked sa rano zobudi, je pri nom muz, alebo ja. Od pondelka ale ide muz do prace, rano odchadza o 7.00, chodi domov az okolo 18 - 19.00. Mam obavu ako to cele budeme zvladat ked budem sama na 2 deticky, ved uz teraz nam trva neskutocne dlho kym sa dame do poriadku (zuby, ranajky, prezlecenie 🙂 a vytrepeme sa von. Maminy co mate takyto vekovy rozdiel medzi detmi, ako to zvladate ? 🙂
@emily_666
@katren no baby, ale môj maly už ani nespava, takze ani len cez obed chvíľka pokoja 🙂 Ked sme boli sami dvaja, ráno sme sa najedli a vypadli z domu, o 13.00 obed a okolo 16.00 sme zase niekde išli - teraz sa doma nudi, motka sa mi tu, iba telka, tablet, pripadne otravuje mna 🙂 A malinkej sa zjavne páči na rukách, vydrží hore aj dve hodky a chce sa nosiť 🙂
Fíha, pekná rodinka. Určite to všetko zvládnete. Skúste si to užívať. Krajšie obdobie v živote ženy ako máte teraz nepoznám. Chápem Vás však. Ja som to mala podobne. Pri prvom dieťati som ani pomaly nespala, aby sa mi v noci neudusil, doslova som nestíhala najesť sa sama. A keď som mala 3 deti už bolo všetko porobené, ani zrnko prachu, ani zelina v záhrade a na detičky som mala času dosť, sme sa naučili "vytešovať sa" a venovať sa všetkým. Je to vec postoja. Uveríte, tak bude dobre. Zo srdca to prajem. 🙂
No ja mam tiez taky rozdiel medzi detmi a zo zaciatku to bolo teda dost vesele.... Bola som rada, ked sme sa dostali vonku aspon 1x za den. Aj ked maly sa doma nudil, lebo som nemala na neho tolko casu ako predtym a este k tomu vsetkemu zacal na malicku ziarlit. Ale ked mala mala 4 mesiace,isiel syn do skolky - nastastie, to mu celkom prospelo, ked bol medzi detmi. Teraz ma mala 9 mesiacov a je to uz super. Neboj sa, len vydrzat tie zaciatky a potom to bude dobre. 🙂
@sonkab ja som rodila v juni, chlapec mal 2 a pol roka, po 2 tyždnoch muzovi skoncila dovolenka a do večera som bola sama na 2 deti.nebudem sa stazovat, som rada ze to mam za sebou, chvilu trvalo pokial sme si nasli rezim, zvládla som aj doječensky strajk, aj surodenecku ziarlivost, od septembra do skôlky, z toho 3 tyždne z mesiaca doma chory, takze celé dni zavrety doma, zima bola s 2 detmi nekonečna a priznám sa ze som rada ze to mám uz za sebou. teraz dcéra začína uz pomaly sediet, v lete začne chodit, a budem mat času ešte menej, ale nemenila by som. takze ti zostáva len vydrzat, alebo obrátit sa na babky, dedka, aby prisli pomôct
No, taký vekový rozdiel medzi deťmi máme aj my. Manžel si ani nemohol vziať dovolenku, išla som hneď na to sama. Vážne sa nesnaž mať všetko na 100%, lebo najskôr to budeš zvládať, ale potom budeš z toho šalieť. Ty pekne spávaj s malou a manžel s malým, ak ńedokáže spať ešte sám, tak, ked manžel odíde do práce, Ty choď k malému, dvere nechaj pootvárané na tú chvíľku budeš malú počuť, keby niečo. Ja už ich mám teraz väčších, malá začala chodiť do škôlky a malý ju neskutočne čaká, kým príde domov, lebo sa sám doma so mnou budí. Malá išla do škôlky, až keď on mal 1 rok a 2 mesiace, takže ja som si to s nimi dostatočne užila. Ale musím priznať, že keď je doma zo školky, tak mi je už s nimi oboma lepšie, dokonca ešte lepšie, ako keď som s malým len sama 🙂
Ahoj.Neboj sa sice my budeme mať rozdiel 3 roky a 3 mesiace ale snaad to zvládneme budeme musieet akosi🙂🙂
@sonkab ahoj, aj my mame podobny rozdiel medzi detmi... prvy tyzden som mala doma manzela, potom jednu sestru a potom druhu tak som si uzivala male babatko a "rozmaznavala" 😵 takze ked sme nakoniec ostali sami tak to bolo tazke a dalsi polrok som si teda riadne ponadavala 😀 ... preto si myslim ze cim skor ostanes s detmi sama tym lepsie, skor si vytvorite rezim a deti sa skor naucia ze o mamku sa musia podelit 😵 so spanim sme to aj my podelili, ja som spavala s mladsou a manzel so starsim aby mu nebolo smutno ... denny rezim si postupne vytvorite tak ako vam 3 bude najlepsie vyhovovat, ale chystanie a obliekanie nam este teraz trva minimalne hodinu 😀 😀 😀 hlavne ked jeden alebo obaja zacnu strajkovat alebo pri obuvani zistim ze mladsia je pokakana a mozme sa zas vyzliekat 😀 😀 😀 rodina a znamy si uz pomaly zvykaju ze stale meskame 😅
@sonkab ahoj, neboj, naucis sa 🙂 . Je to cisto o improvizacii a uceni sa za pochodu. My mame rozdiel rok a pol. MM chodil normalne od prveho dna do prace. A veru bolo to vesele. Vypratanie rano z domu nam trvalo velmi dlho 🙂. Cca dve hodiny od zobudenia, bez varenia 🙂 a to sme sa do roka styrikrat stahovali ( MM prestahoval najdolezitejsie veci, ked sme boli v porodnici, cize po porode som vybalovala, druhykrat mesiac po porode, tretikrat dva mesiace po porode a stvrtykrat a konecne posledny v cca v siedmom mesiaci, vtedy MM viac ako 2mesiace dorabal byvamie sam, cize sme ho nevideli vobec, ani cez vikendy, len sme mu nosili s detmi jest) doteraz neviem pochopit ako som to zvladala, lebo som bola bez auta a sama s dvomi mini detmi som autobusmi obehala este aj urady kvoli SFRB .
Ja som sa snazila, aby sme okolo desiatej vypadli z domu, vtedy mi mladsia spinkala v kociku a starsia si vonku pobehala. Poobede sme uz von moc nestihali. Ked bola mladsia malinka, tak sa v pohode dalo, potom vo stvrtom mesiaci presla na dva spanky a spavali mi na striedacku, takze sme sa nedostali mnohokrat ani von ( v kociku mi spat uz nechcela). Cele sa to upravilo az v osmom mesiaci, kedy mladsia zacal spavat jedenkrat a spavali naraz. Inak, ani mne starsia nechcela a ani nechce spavat cez obed, ale ja som nedokazala fungovat cely den, preto som ju naucila na oddychovanie v postielke. A je to aj fajn priprava do skolky 🙂. Spat nemusi, ale lezat v postielke ano. A mne to veeeela pomohlo, mala som dve hodiny "volno", kedy som oddychovala aj ja. Neupratovala som, nerobila som nic, len sa si vylozila nohy i ked bol neporiadok. Obcas som i zaspala, ale pomohlo mi to viac ako upratany byt - ved to mi neutecie. Upratovala a varila som potom s detmi. A deti sa museli naucit, ze aj o domacnost sa treba postarat a maminka nepribehne za nimi hned ako zapiskaju 🙂
my sme skoro rovnaky vekovy pripad. starsi chodi od oktobra do skolky (teraz je vsak uz 3-ti tyzden doma, lebo mal chripku a vysiel na pozitivny vyter z nosa na nejaky bacil, tak sa musime preliecit). no je to zo zaciatku ozaj zaberak, kym ich oboch dam do poriadku. kazdy si vyzaduje pozornost. ale da sa to zvladnut. niekedy sice s vypatim zvysku sil a nervov. domacnost ide trosku bokom a dohanam, ked je doma muz. no co by sme chceli, ked mame len 2 ruky a este aj nocny spanok prerusovany na papanie 😉
@sonkab no aj my mame taky rozdiel, 2,5 rocne dievcatko a dva a pol mesacny syncek....zvlada sa to uzasne....velmi si to cele uzivam a tomusim povedat ze pred porodom som mala nocne mory ze jaka psychiatria to bude...a nie je ziadna....proste si najdes /uz si si iste nasla/ system a.....a pojde to lavou zadnou...u nas je to takto: mala spi sama v izbe, maly u nas vedla postele v postielke..budi sa raz nadranom, potom este spi do 6-7-8, kedy ako.....no, mala sa budi priblizne rovnako....maleho odnesiem na gauc....dam ho na brusko, nech pocvici a porozculuje sa🙂 potom na chrbatik pod hrazdu, medzitym malej pripravim ranajky.....kym ona papa, jeho nakrmim....potom si ja pripravim 'ranajky', vypijem ich🙂, navarim obed, eventuelne veceru...urobim si make-up, vlasy, obleciem sa....medzitym je maly pod hrazdou a hra sa alebo zadrieme a mala sa hra s legom, alebo pozera na pc alebo v telefone fotky alebo sa hra inak...potom ju obleciem, umyjem jej zuby, pripravim mlieko na vonku do termosky,vodu a ovocie pre malu, a ideme von...okolo pol10-10..o 12 sa vratime, malej zohrejemmobed a napapa sa...popripade jej pomaham....ide spat, maly sa naje, ide spat....tu mam take 3-4 hodiny volno, pozeram tv, citam, cokolvek..niekedy umyjem podlahu, asi tak kazdy treti den,inak nic..je to moj cas....zobudia sa okolo 4-5 - olovrant....hranie sa samostatne........von uz nejdeme, ale sa ide kazdy druhy den okupat...kupem ich naraz..teda malej napustim vodu do sprchoveho boxu a kym sa ona kupe, okupem maleho v jeho vanicke....jeho dokoncim a potom dokoncim aj ju, vecera a ide sa spat...o osmej su obaja v postielkach a my ideme k telke..hura......
nooo, každopádne s dvomi deťmi je to veselé 😀 nechci mať všetko na 100% a budeš spokojná aj ty, aj detičky.