Nevhodné správanie 12-ročného brata k 8-ročnej sestre

13. júl 2023

Dobrý deň. Mám otázku ohľadom detí. Je podľa vás normálne, že 12 ročný chlapec podotýkam dosť vyspelý sa stále liepa po svojej mladšej 8r.sestre , hladká ju a pusinkuje, šepká niečo do ucha ? Keď vidí že sa už pozerám tak sa trochu stiahne takže si nemyslím , že nevie čo robii. Mne to príde veľmi nevhodné a dokonca až neprijateľné. Podľa mňa je to už vek kedy toto správanie nieje prípustné ale ich rodičia to očividne ignorujú a pri konfrontácii je to vraj ok lebo sa majú radi. Vidím že dievčatku je to veľa krát aj nepríjemné. Ďakujem

zuzubb007
13. júl 2023

Vsak vysvetli chlapcovi nech sa nelepi po dcere, ze je velky na to na co cakas, ze sa dorabas, ze to nevidis, nepochopim ja by som zvysila hlas

babulkomale
13. júl 2023

@zuzubb007 citaj pozorne, nie su to jej deti.

martinkatinka
13. júl 2023

Ty zrejme nie si matka toho chlapca, vsak?

mici88
13. júl 2023

@zuzubb007 podľa textu som pochopila, že tá čo to sem pridala nie je matka tých detí.
A samozrejme je to dosť nevhodné a až zvláštne by som povedala.

martinkatinka
13. júl 2023

Ved sa porozpravaj s jeho matkou.

autor
13. júl 2023

@zuzubb007 ja bohužiaľ nie som jeho mama , ja som ho dokonca niekoľkokrát upozornila, sú to priatelove deti. Zakaždým sa za to hádame lebo priateľ mi povie že ja mám stále niejaky problém z jeho deťmi. Vida to aj iný čo ich poznajú ale nikto sa ku to neodváži povedať. A nech sa mu to snažím povedať akokoľvek po dobrom či po zlom stále som ja ťa zlá. Alebo mi povie že on to nevidel tak nevie alebo nevidí nič zle na Tom že sa majú radi. Jeho ex má rovnaky názor . Neviem už ako inak docieliť aby to riešili .

autor
13. júl 2023

@martinkatinka nie sú to priateľove deti

martinkatinka
13. júl 2023

Nemas to ako riesit. Uz si ich upozornila.

kristinapetronela
13. júl 2023

Ja si myslím že nič zle nerobí .,12 ročný je ešte stále dieťa

autor
13. júl 2023

@kristinapetronela má skoro 13 ale to je nepodstatné je už takmer v puberte má skoro 170 cm a zarastá. Myslim že to už je dosť na to aby stále oblapaval svoju 8 ročnú sestru , bozkával po tvári a krku a podobne . Stále hladkal a chytal po nohách rukách a tvári. My keď sme mali 13 už sme vedeli čo je niejaka intimita a zrovna k súrodencom a v Tom veku bol najväčší odpor hlavne straší k mladším .

stanulienkat
13. júl 2023

@kristinapetronela v osadach 12 rocni sulozia....

autor
13. júl 2023

@stanulienkat ak ste tým narážala na to že som z osady alebo priateľ a jeho deti tak mýlite. To vy ste napísala že je to normálne správanie ale zároveň, že v 12 deti v osade súložia.

luliu
13. júl 2023

Nestaraj sa do toho, nie sú to tvoje deti, majú svojich rodičov, ty si cudzí človek. 12 rocny je stále dieťa, nech vyzerá ako vyzerá

martinkatinka
13. júl 2023

Citaj este raz 😉
Mozu byt na to 2 pohlady. Pre niekoho je takato naklonnost normalna, pre niekoho uz nie.
Tvoj opis je subjektivny. Ak chces, ries to dalej za cenu hadok. Inak neurobis zrejme nic.

macekovam
13. júl 2023

@luliu nestaraj sa do toho?? tak kazdy nie je taky lahostajny ako si ty a rodicia tych deti

autor
13. júl 2023

@luliu to ja viem že nie sú , ale trávili sme spolu hodne času predtym nakoľko boli skoro viac u nás ako u ex a s priateľom sme spolu 7 rokov, takže ich nepoznám zrovna mesiac . keď boli mladsie tak sa to dalo pochopiť ale už mi to príde nevhodné. Ja len nechcem aby sa nedajbože niečo nevhodné stalo.

mamamasama
13. júl 2023

Mam brata. Vekovy rozdiel rovnaky. Nepamatam si, aby sme sa v detstve co i len raz objali. Zato si pamatam, ze sme sa bili hlava nehlava. Na druhej strane. Svagrina ma 3 synov. 13,7 a 2 rocneho. 13 rocny bozkava oboch svojich bratov a vobec mi to nepride divne. 🤷🏼‍♀️

dagmarovita
13. júl 2023

Uz sa stalo ze taky maly brat, mladsí dokonca obtazoval mladsiu sestru, isiel do polepsovne. Zas ina vec, ze mladsiu sesternicu vyzval bratranec nech sa vyzlecie do hola ta je chora cely zivot z toho.

luliu
13. júl 2023

@macekovam spamätaj sa, aká ľahostajnosť, to je jej pohľad, možno je to úplne inak a deti sa majú proste radi. Niekto je viac kontaktný, iný menej

mikadooo
13. júl 2023

Áno, tiež mi to príde neadekvátne správanie. "Majú sa radi" vyznie veľmi zvláštne, ak to tomu dievčatku vadí. Nerozumiem potom celkom dôvodu "majú sa radi". Každopádne upozornila si ich, snažila by som sa budovať dôveru s tým dievčatkom asi, aby sa ti mohla zdôveriť a cítila sa vypočutá, lebo evidentne rodičia ju moc nepočúvajú, keď jej to vadí a podľa ich názoru je všetko ok.

stanulienkat
13. júl 2023

Nie, nie preboha. Reagovala som na zlahcovanie
@kristinapetronela ze su to deti. Az take deti to nie su. Na margo toho som to pisala. Ani mi nenapalo, ze to takto zoberies.😁 Ani som nepisala, ze je to normalne.

autor
13. júl 2023

@luliu viem že sa to ťažko posudzuje keď to človek nevidí ale nevšimla som si to len ja a nie som jediná ktorej to vadí a príde zblastne.Len to priateľovi nikto nepovie do očí povedia to mne s malou dušou že čo na to poviem ja. Ja netvrdím že sa nemôžu mať radi poznal súrodencov ktorý sú na seba naviazaný. Ale v tomto prípade je to skôr ako keby ste videli mladého chlapca s frajerkou ( obrazne povedané ) jej to velkrat vadí že to robí. Odťahuje sa . Ale je to malé dievčatko a nechcem aby si myslela a vyrástla stým že je to v poriadku aby ju niekto osahaval a bozkával a podobne keď jej je to nepríjemné . Mne na tých deťoch záleží aj keď priateľ si myslí že mám ani problém ale tiež chcem zostať snim a mať snímok dobrý vzťah ale toto mi veľmi prekáža. Chlapec má problémy už 6 rokov aj v škole že da nevie správať , robí zle bije druhých. Z jednej strany k sestre je takýto ale veľakrát som bola svedkom že jej naschvál veľmi ublížil . Zhodil ju z bicykla na cestu , skoro zaškrtil šnúrkou, udrel s plnej sily a pod. Ja viem aj ja som sa so sestrou bílá ako malé deti to nevravím že nie. Chlapec veľmi klame aj do očí keď vie že ho dospelý videl ale pred rodičom s úsmevom na tvári základné aj v prítomnosti toho čo ho videli aj keď mu to povedia. A tie klamstvá sú na každodennom poriadku. Áno viem aj my sme ako deti klamali aj poznám veľa detí ale keď už každé dieta vie že nezataji lebo ho dospelý videl tak sa aspoň ako tak prizná. Ale tu už mám dokonca pocit že priateľ to všetko vie ale nechce to vidieť alebo priznať aby to nevyzeralo zle .

autor
13. júl 2023

@stanulienkat ja len pre istotu aby nedošlo k nedorozumeniu 🙂

macekovam
13. júl 2023

@luliu aj surodenecka ,,viac kontaktnost,, moze jednemu zo surodencov vadit.. ved to vidis... hadam vies posudit....ked sa niekto odtiahne tak mu to asi vadi.. a preco ma sestra trpiet ratovu ,,viac kontaktnost,,,

macekovam
13. júl 2023

no tu by som bola pozornejsia... ak jej najskor ublizuje .. tak potom ju mozno natlakom nuti ,,hrat jeho hru,,.. lebo inak.... a ona trpi... tak sa s nou porozpravaj.. ved nemusis priamo... mozete si kreslit a nech nakreli vasu rodinu napriklad...

autor
13. júl 2023

@mikadooo mne to aj povedala že jej to vadí.ale priateľ sa jej to opýtal a nechcela mu odpovedať a aj keď povedala že áno tak ho raz upozornil a koniec. Je aj očividne že veľmi lipne na synovi a nik nemôže nič zle povedať a keď aj niekto niečo povie tak sa urazí alebo sa tvári že to nepočul.neviem si dať rady už. Nechcem aby sme sa my rozišli kvôli tomuto ale speje to tam a ja sa zase nedokážem prizerať tomu ako sa správa a nič ssa stým nerobí. Všetci naši kamaráti sa má vždy opýtali či ideme sami keď sme ich niekde zavolali lebo ak z jeho synom tak ony nepôjdu takže si nemyslím že je to len môj pohľad na vec

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pastinka
13. júl 2023

Pred par dnami tu bola tema...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zneuzivanie-alibizmus-a-trauma/
Mne to tiez nepride v poriadku, chlapec je zjavne problemovy, mozno zle znasa rozchod rodicov, alebo je za tym este nieco ine, tazko povedat. Smutne je, ze rodicia to nechcu vidiet, neviem ako sa da v takejto situacii reagovat ako "tretia osoba". Aby z toho nebola nakoniec trauma na cely zivot.

autor
13. júl 2023

@stanulienkat Ospravedlňujem sa , teraz som si všimla že som prehliadla meno, myslela som že to píše tá istá pani kristinapetronela ;) za to má to zarazilo

oli18
13. júl 2023

Vy vsetky, co pritakavate zakladatelke, mate rovnako velke deti? Ja mam presne take vnucata, chlapec, dievca, nedavno odtial odisli. Co by sme my s rodicmi za to dali, aby sa nasi mali takto radi. Nasi spolu vobec nevychadzaju. Vnucka je kontaktna, objimala a bozkavala by starsieho brata a on to neznasa. Ked ho chce vytocit, tak ho ide pusinkovat. Aj pri blahozelani uhyba. A ano, su to este deti v kazdom ohlade. O sexe este nic nevedia, ani ich taketo veci nezaujimaju. Pozname ich zaujmy a toto medzi ne nepatri. Na nic intimne sa ani nepytaju. Vnuk ma kamosa, na oko telesne vyspelejsieho, ako on. Ale mentalne su na tom rovnako. Takze nedramatizujte.