Mám štvormesačného synčeka a som znovu tehotná

saskaheiny
26. jún 2014

Čaute baby. Viete mi povedať vaše skúsenosti S takým malým vekovým rozdielom? Prvého syna som porodila 11.3 A druhé bábo mám rodiť 7.3 , len o rok neskôr. Prosím O vaše skúsenosti, znalosti A rady. Ďakujem

mirkava
26. jún 2014

@saskaheiny jajaaaaj skúsenosť nemám, len chcem napísať že držím palce 🙂

janickacrazy
26. jún 2014

@saskaheiny Kamoska takto tiez otehotnela, no najprv bola v soku, dokonca aj o potrate uvazovala, no potom sa s tym nejako vyrovnala a zacala sa tesit na babo. Prvy rok bol tazky, lebo mala chcela chodit vonku a druhe babo rado spalo doma v postielke, takze kym sa ako tak zladili tak to par mesiacov trvalo. Neskor uz mala vyhodu, ze sa spolu pohrali, aj ked aj place a hadky boli. Teraz uz su vacsi, takze je to v pohode. Neboj sa zvladnes to. Drz sa. 🙂

dobromila
26. jún 2014

@saskaheiny Gratulujem k tehotenstvu 😉 Náš najmenší vekový rozdiel medzi deťmi je síce "až" 19 mesiacov, ale bolo a je to drsné zo začiatku. Tehotenstvo a malinké dieťa, ktoré treba dvíhať a nosiť a po pôrode ten prvý rok - je to veľký zaberák, hlavne ak sú zdravotné komplikácie, či nespavé deti. Ale čím sú deti staršie, tým je všetko jednoduchšie a lepšie a začnú prevažovať výhody malého vekového rozdielu.
Je dobré, ak má kto pomôcť. Netreba sa hrať na superženu, ktorá sama zvláda všetko. Treba zapájať od začiatku ocka, babky, tetky, susedky, kto príde pod ruku 😀

adka31
26. jún 2014

Ahoj, ja mam sice deti s velkym vekovym rozdielom, takze radit ti nemozem, ale ja so sestrou sme presne do roka. Mama vzdy hovorila, ze to bolo tazke, jedna este nechodila a uz bola na svete druha a podmienky boli vtedy ovela tazsie ako teraz, ved len kolko plienok musela vyvarat, ale vzdy povie, ze nelutuje ze nas mala tak rychlo po sebe, lebo sme sa stale spolu hrali, mladsia pochytila vela od starsej a ked isla do skoly uz vedela citat a pisat. A z mojho pohladu- je super mat vekovo rovnakeho surodenca, mali sme jedna druhu a aj mame 😀 a o 10 rokov k nam pribudla este jedna krasna sestricka 😀

oravese
1. júl 2014

Ahoj je to super ked nieje velky vekovy rozdiel aspon nezazijes ziarlivost a odmietanie drzim ti palce 🙂

gabriela5
11. júl 2014

Ja si tiež myslím,že je to super,spočiatku to bude možno náročné,zvyknúť si,zabehnúť niejaký systém,ale stačí,keď druhé začne už aspoň sedieť a starší ho začne brať ako kamoša na hranie.Ja si pamatám moje deti,je síce medzi nimi 2,5roč.rozdiel,ale mala bola ešte v zlamičké a keď syn o niečom rozprával a poskakoval bola by z nej vyskočila,tak ho žrala.Teraz mám 2ročnú,ktorá sa narodila po 15 rokoch a tej je veru smutno a stále je zavesená na mne.A ešte môžete ich dať naraz do školy. 🙂

livietta
29. júl 2014

ahoj a aja mam deti hnes po roku

ivia25
29. júl 2014

@saskaheiny aj kamoška má takto deti.A biju sa .Ja mám 6 ročný rozdiel a tiež sa vadia ,biju. 😉 ale ľubia sa.Zvládneš to ,blahoželám .Kamoška si kupila surodeneský kočik -veľmi dobrá vec 🙂

lucus83
7. aug 2014

@saskaheiny Ahoj ja mám deti s s rozdielom necelých 15 mesiacov. Ešte si živo pamätám ako sa cítiš. Zmiešané pocity- čakáš dieťa- obrovské šťastie, ale predstavovala si si to trochu inak. Výčitky svedomia voči staršiemu, že mu nebudeš môcť dopriať to všetko, čo si si predstavovala.
Moje deti dnes majú 6 a 7 rokov- mám dvoch chlapcov a dnes to hodnotím, že nič lepšie sa mi nemohlo prihodiť..
Vôbec to nebolo ľahké, nič Ti nebudem idealizovať. Boli dni keď by som najradšej od zúfalstva škrabala steny. Ale zvládla som to a zvládli to aj iné a zvládneš to aj ty. Budeš prekvapená koľko toho stihneš. Výhodou bolo, že starší nežiarlil- takto malé detičky to nezvyknú. Keď potom počuješ ako v škôlke starší predstavuje mladšieho hrdo- "toto je môj brat". Slzy šťastia sa Ti tlačia do očí. A ako sa spolu už vedia 3 a 4 roční vyhrať. Teraz síce prichádzajú do veku, že si strašne začínajú liezť na nervy. Ale ak sú bez seba tak si chýbajú.
Pár rád, čo sa mi osvedčili. Snaž sa vytvoriť, staršiemu režim ešte kým porodíš. Budeš sa mať o čo oprieť. Nauč staršieho aby išiel včas večer do postele. Ak Ti bude starší zaspávať o 10 večer, tak to budeš mať oveľa oveľa ťažšie. Mladšieho som po byte nosila v šatke- mohla som sa tak venovať staršiemu. Mala som buggypod- úžasná vec, hlavne ak bývaš v paneláku a musíš sa vmestiť do výťahu. https://www.google.sk/search?q=buggypod&rlz=1C1...
Deti nepotrebujú veľa- potrebujú len veľa lásky. Netráp sa spokojné budú aj obe deti. Starší si nebude pamätať, že bol sám- nebude porovnávať ako dobre bolo bez mladšieho. A ako im závidia hlavne jedináčkovia.
Máš potom nárok aj na druhú materskú- ale treba o ňu požiadať- Nebudeš mať síce materskú plus rodičovský, ale len aby si nezabudla.

haslerka1975
17. aug 2014

Fuuha..drzim palce.)

puffu
17. aug 2014

@saskaheiny medzi mnou a sestrou je necelych 11mesiacov rozdiel, aspon co od mami viem tak jej oco so vsetkym pomahal najma v noci, jeden prebaloval jedno, mama kojila a opacne, vraj najhorsie bolo prekonat tych prvych par tyzdnov kedy sa budoval rezim, kedze zo zaciatku sme mali kazdy ine, potom vraj to uz bolo super, spolu sme sa hrali...dokonca spolu koncili strednu, spolu maturovali, spolu prezivali stuzkove...malo to urcite vela vyhod aj pre nas...takze vela stastia a urcite zvladnes...🙂 clovek dokaze omnoho viac ako si mysli..

sue
17. aug 2014

Šťastná žena !!! My sa pokúšame už štyri roky a postieľka je stále prázdna - synček bude mať už 7 rokov v januári 😔 radšej rozdiel 13 mesiacov ako len jedno dieťatko 😔

mijo53
17. aug 2014

neboj sa, mala som kolegu, ktorý mal sestru narodenú v januári a on sa narodil v decembri toho istého roku. Naprv sme mysleli, že je z dvojčiat, až neskôr sa ukázalo, že jeden rok - január a december

barb06
17. aug 2014

ja mam rozdiel medzi detmi bez 11 dni 2 roky a tiez to nebolo a stale nie je bohvieco; tiez mam pocit, ze som sa starsiemu nevenovala, kedze som bola tehotna a bolomi zo zaciatku zle a potom uz som bola obmedzena bruchom ... a ked sa narodila dcera, tak uz boli dvaja a neda sa im venovat stale, takze mam pocit (ale to je snad len pocit) ze ich zanedbavam oboch; takze z mojho pohladu to mozno budes mat jednoduchsie s mensim rozdielom, resp. ked su malinky, tak to vychadza rovnako, ci maju rozdiel rok alebo 2 a ked budu starsi, tak to bude lepsie s co najmensim rozdielom 🙂 drzim palce 🙂

lauricka
17. aug 2014

@oravese deti vzdy spolu superia a ziarlia na seba, aj dvojcata

lauricka
17. aug 2014

pozri, budete sa musiet zladit, kamos tiez ma podobne dcery a zije 😉 . Zavediete si system a pojde to. Mame dvojcata, nikto sa nas nepytal, ci si trufame. Deti coskoro po sebe aj dvojcata maju kazde svoje specifika. Kazde je v niecom tazke. Ale zvladli to mnohi, zvladnete aj Vy. Urcite. A zamestnaj tolko pomocnikov, varovnikov, kolko sa da. Ak mate starych rodicov, co su ochotni, tak to bude omnoho lepsie.

carnoka
30. sep 2014

Ahoj,ja som prvú dcérku rodila 28.2.2007,mladšiu 19.3.2008,takže rozdiel je rok a 19 dní,začiatky boli trocha ťažšie,ale všetko to prešlo,staršiu som sa snažila vždy do všetkého zapájať,dokonca aj pri kúpaní malú olievala vodou,so žiarlením sme vôbec nemali problémy,nebojte sa všetko bude ok,len trocha trpezlivosti,kým sa nejako zosúladíte...potom to už pôjde,držím palce...

emboska
14. jan 2019

@saskaheiny Ahoj, ja mam 14 mes rozdiel, dvaja chlapci. Zaciatky treba vyladit ale aj moja aj skusenosti z okolia su take, ze aj malinke deti ked vedia, ze sa nieco deje ( ze na mamu je toho vela a pod) vedia sami povolit, teda ze sa spolocne fungovanie zcasti ladi aj samo od seba🙂 Uz Ti niekto pisal, ze surodenecky kocik. Nedam dopustit. Ja mam Bugaboo Donkey z druhej ruky a je skvely. Aj manzel velakrat chvalil🙂 Inak sa budes musiet rozhodnut ohladom kojenia. Moja laktacna poradkyna mi hovorila, ze su zeny co v pohode zvladnu kojit oboch surodencov, ze sa to da vyriesit aj v porodnici (pustia Ti na kojenie starsieho), ja som to tak ale necitila a v 3. mesiaci tehotenstva som kojenie ukoncila. Maly mal vtedy 8 mesiacov, mnozstvo mlieka sa mi stale zmensovalo (od zaciatku som mala len tak tak) takze takto som to citila. Drzim palce, hoavne bud v klude, nie tak davno mali zeny jedno po druhom a prace okolo domu tiez. Ano, mozno pri dvoch nebudes mat vzdy tip top domacnost a cas pre seba, ale aj o tom je mat deticky🙂 Za tie ustupky na nejaky cas to stoji🙂🍀🍀🍀

saskaheiny
autor
14. jan 2019

@emboska ahoj ☺️ Tato stránka bola založená v roku 2014 😁
Maly bude mat už 5 rokov, ten menší 4 a pribudol další ktorý bude mat rok a 4 mesiace. Všetko je v pohode. Vystriedala som 5-6 surodenecky kocikov, kým som skončila pri jednej českej značke. Všetko ide ako ma 🤷🏼‍♀️ Len choroby škôlkarské nás stále trápia