Malý vekový rozdiel medzi deťmi

14. dec 2022

Dobry vecer
Mam 9 mesacnu dcerku a zistila som ze som tehotna. Bojim sa ako zvladnem starat sa o nich ked bude novorofeniatko mala bude mat len rok a pol. Na jednej strane je dobré že budem mať naraz deti vychovam ich a mám pokoj ale neviem ako to zvládnem. Muž rozbieha podnikanie nebude mať veľa času sa nám venovať a rodinu nemame takú ktorá by bola ochotná pomôcť. Mali ste v takom malom vekovom rozdiely bábätká? Ako ste to zvladli

bielavila
14. dec 2022

Tisice zien tak maju deti a vychovali ich, ale ked si myslis, ze ich vychovas a budes mat “ pokoj” tak ti tlieskam, lebo venovat sa treba ako batolatu tak pubertakovi a staviat sa tak k vychove ze budem mst pokoj ked su po sebe je dost divne

ivangeline
14. dec 2022

Dalo sa. Tazko ale zvladne saa. Co by nie. Mam rozdiel 13m,17m a coskoro 18m.

gabriellka
14. dec 2022

@bielavila zrejme to autorka myslela tak že jedno bude mať 5 a druhé 6,5. S takými je už pohoda. Ideš na výlet nemusíš riešiť kde nakojis a plánovať program medzi spankami. Ja sa tiež tak bežne vyjadrujem že s mojimi je už pohoda. Povedia že sú hladní smädní, čo ich boli.jasne že zo začiatku to je náročné a každým obdobím prichadzuju iné starosti

minarova22
14. dec 2022

Ahoj. Zvládneš všetko, zo začiatku to bude ťažšie - ale nájdeš v tom systém...Dcerku zapájaj po narodení babatka do činnosti s nim,už teraz ju pripravuj na príchod ďalšieho člena-aby nežiarlila 🙂 Ak chceš kojiť, tak si daj pozor, aby vás mala nevyrusovala a ty si kojenie neskracovala kvôli nej, bude vyžadovať pozornosť. Maj knižku pri sebe, koj a popritom so staršou pozerajte knižku-moja skúsenosť. Inak nezabúdaj pri tom-praca pocka-prvorada si ty a deti 💚

domak2
14. dec 2022

Mam rozdiel 9 rokov práve preto, že by ma asi odviezli keby som mala taký malý 😅 Ale keď už to tak je, tak sa prestan stresovat a sustred sa na pozitiva. Ber to deň po dni, nebuď na seba prisna a všetko bude v pohode. Aspoň si budú bližší vekom a lepšie sa ti budu vymýšľať aktivity.

galganka
14. dec 2022

Máme presne taký rozdiel. Prvý rok bol miestami zaujímavý, ale nájdeš riešenie na všetko. A po roku sú z nich parťáci na hru, robenie zla rodičom, aj bitky. 💪

deti95060810
14. dec 2022

tiež máme rozdiel 18 m, ale ešte aj ďalšie deti k tomu.... zvládneš, lebo budeš musieť

kamagma
14. dec 2022

Mam rozdiel 4roky a prave si myslim,ze ,cim mensi rozdiel tym lepsie. Viem si teraz predstavi pri 1.5rocnej mat novorodenca ,ako ked sme ho mali pri 4rocnej. Bolo to narocne ale uz sa to zacina lepsit.

anjelicek26
14. dec 2022

Kazdy rozdiel ma svoje +/- ber to ako to je a tes sa na miminko.. aspon surodenecka ziarlivost bude mensia, lebo to starsie velmi rychlo zabudne, ze bola doba, kedy tam surodenec nebol a malo mamu len samo pre seba...

danieladugard
14. dec 2022

Uplne v pohode… dvojkocik.. nosic a jeden kocik.. das vsetko. Bude to super. Partaci budu uzasni ani sa nenazdas ako. Dala som dvojicky pri 2,5 rocnej dcere. Das vsetko🍀 nesustred sa len na novorodenca, jemu to bude “jedno”,venuj sa vela starsiemu, tomu to az tak jedno nebude. Delte si s partnerom deti, ked bude doma z roboty, aby si vas obe uzili po jednom.

dadka128
14. dec 2022

Tak máš na výber, ale verím že sa rozhodneš dať šancu dieťatku ktore nosiš pod srdcom .. zvládneš to, medzi mojimi deťmi je sice väčší rozdiel .. ale zvladla som to , zvládam vždy to budem zvládať aj ked som vela krat padla zlyhala deti sú tie ktoré nás zdvíhajú zo zeme a posúvajú vpred, a tam kráčajú s nami pokým nam neodletia z hniezda ☺️

Takže taká aká si mama prvému dieťatku, budeš aj druhému dieťatku... Ak tvoj muž ma ťažkú prácu, postačí, ak ti bude podporou a oporou, a ver tomu ze všetko budeš zvládať ale o tom je komunikacia.. napr ja som také šťastie nemala, pre mňa ex je iba darca spermii tak ako sme sa spoločne tešili tak aj prestal javiť zaujem a nejaví ju doteraz takže verím ze si jedna z nás silných žien a ze to zvládneš ☺️☺️☺️

miadi
14. dec 2022

Podla mna male deti = male problemy 😉u nas je rozdiel 4.5r a je to super ale Ja by som to tak citila nech by bol rozdiel akykolvek . Ale zas mat dvoch krpcov naraz v obdobu vzdoru musi byt na prasky. Ked uz si teho Tak si nevyberies zbytocne sa nestresuj a tes sa 😊

kaktusik007
14. dec 2022

@bielavila nie je to divne, mam deti do roka a praveze vzdy bolo super ze volnocasove aktivity nemusia byt roznorode, dali sa vzhladom k veku robit spolocne.

akurat teda teraz su to pubertaci a papulovanie dvojmo je celkom masaker.. ale ja aj to dam 🤣

basska_b
14. dec 2022

@dadka128 Joj, kamoska takto necakane otehotnela a ked jej vlastna mama povedala ako prvu reakciu "vies, su aj ine moznosti...", tak to velmi tazko niesla...

Autorka, zvladnes to, prvy rok je zahul, to mensie ziarli, obdobie vzdoru do toho... ale potom to uz celkom ide. Kamosky s tymto rozdielom si vzali muza na matersku, ale niekedy to robi viac skodu, ocakavaju od neho totiz veci, ktore on nesplni a takisto dieta je dost upistane a narocne... odrastu trochu a budes mat partakov na zivot a na smrr. Ja mam teda rozdiel presne 2 roky a to sa celkom dalo. Teraz idem mat rozdiel 3 roky od tej atrednej a tusim sa budem nudit 😃 tak sa uz pekne spolu pohraju...

dadka128
15. dec 2022

@basska_b ja viem co som napísala, áno má aj iné možnosti, a to ako sa cíti.. ak by nebola pripravená nechcela by ho tak sa môže rozhodnúť. Preto som napisala ze verim ze zi dieťatko nechá.

autor
15. dec 2022

Ďakujem vám za podporu🙂 máte nejaké rady tipy čo robiť a čo nerobiť pri bábätku? Lebo napríklad pri prvom som ju naučila uspavat na rukách a na prsníku a bez cumlika takže aj v noci si vyžaduje prsník. Takéto podobne "chyby" by som nechcela opakovať. Druhé bábo dúfam že naučím uspavat v kočíku a keďže mám mlieko nechcem dávať peniaze za Nutrilon rozmýšľala som že by som si odsavala mlieko a kŕmila fľašou. Ale to by som asi stále musela mať pripravené a hlavne vonku .. ešte neviem ako to urobím tak preto sa pýtam či náhodou mi viete v tomto poradiť ako ste si uľahčili takéto veci🙂 dakujem za každú odpoveď

autor
15. dec 2022

@bielavila no netreba všetko brať doslova jasné že po dvoch rokoch ich nepustim že choďte starajte sa o seba treba trochu čítať s porozumením a domyslieť si čo tým človek myslí. Vychovam naraz a mám pokoj pre mňa znamenalo intenzívne sa starať o oboje deti takým spôsobom že uspavat kŕmiť a všetko čo robí mama na materskej. Potomnked sú staršie je to samozrejme ľahšie lebo sú už samostatnejšie a vedia sami papkat vedia povedať čo chcú čo im je a podobne. 😉

autor
15. dec 2022

@dadka128 samozrejme, u mňa interupcia nie je cesta a budem sa snažiť čo najviac aby som to zvládla🙂

kvietok89
15. dec 2022

Mne velmi pomohlo nosenie, prve tri mesiace po porode som mala babo na sebe. Ked zaspalo islo do postielky. A nie, nenavyklo si na to, lebo ho zacali zaujimat surodenci a dianie okolo nich. Kojila som prve 10 mesiacov, druhe 12 a tretie 9. Medzi 1-2 mam rozdiel 14 mesiacov a medzi 2 a 3 rozdiel 20 mesiacov. Tretia dcera sa narodila ked mala prva 3 roky a tyzden. Bol to zaberak ale chodili sme na ihrisko kazdy den, jedna bola v satke, druha v kociku a trojrocna isla na odrazadle. domacnost utrpela najviac… este sme aj zacali stavat dom ked mala najmladsia pol roka, tak muz s nimi moc nebol. Velka vyhoda je ze sa vyhraju spolu, vymyslaju si vlastne hry a su to partacky. Jasne ze sa aj hadaju, a strkaju a ide to na nervy :D teraz je to este pohoda, maju 7,6 a 4 roky,horsia bude puberta.

autor
15. dec 2022

@kvietok89 ako ste v takom skorom veku odnaucili od kojenia? Lebo mne príde že to bude veľmi ťažké u nás 😂 mala si veľa vyžaduje prsník

kvietok89
16. dec 2022

ponukla som flasku a ked zistila ze to ide lahsie tak presla na umele.