Malý vekový rozdiel medzi deťmi

tatianacurajova
22. aug 2022

Ahojte som tu nová a potrebujem podporiť , pomôcť lebo sa cítim neuveriteľne zúfalo, prekvapene a naozaj netuším ako to zvládnem. Som tehotná teraz som to zistila robila som si test a veru vyšli dve čiarky dosť viditeľné.
Máme doma malého ktorý má teraz 1rok a 5 mesiacov to vychádza, že ked sa narodí bábätko tak bude mať 2r aj mesiac cca neviem. Problém je vtom ze je na mňa veľmi naviazaný a tulkoš, samozrejme je hyperaktivny a mám co robiť uz len s ním neviem a netrúfam si tipnúť ako to zvladnem aj s ďalším takým dieťaťom :( viem ze bábo stále plače (teda tak sme to mali my) a neviem naozaj neviem ako to bude so spaním a podobne...
Ma to niektora z vas podobne ? Da sa to zvládnuť?
Manžel chodi na týždňovky takze som na byte sama..
Je az neuveriteľné ako sa nam to mohlo podarit no stalo sa ja viem, každé dieťa je zazrak a dar a ešte v mojom pripade ked mi lekar povedal že s mojim len jednym vajecnikom mam velmi malu sancu mat deti ...tak je to naozaj úžasné že čakám dieťatko v tomto smere ale naozaj len na pomyslenie ako zvladnem tehotenstvo a výchovu dvoch malých deti naraz ma desi a bojim sa.

renab
22. aug 2022

@tatianacurajova dva roky, za mna idealny rozdiel medzi surodencami. Zvladnes to, neboj.

ivuska027
22. aug 2022

Ja mam rozdiel 2 roky a 4 mes a je to super. Prvý rok je tazky pre mamu bez ohladu na vekovy rozdiel deti, potom to je uz super. Moji maju 13 a 10,5 a su si kamoši. Nesepruju sa od seba doma. Chodia spolu von, hraju sa, od mala mu ten starsi pomahal, partaci su.

ivangeline
22. aug 2022

Mam 2 a pol,3 a pol,11m... a ... :D zvladam to. Je to namaha. Niektore dni su tazsie,ine v pohode,da sa to.

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@renab ďakujem aj ja mam so sestrou rozdiel cez dva roky a máme úžasný vzťah ale sestra bola kludne pokojne dieťa a pomahala mamine .. u nás podľa mňa bude žiarlivosť veľká :( a bojim sa ze nedokážem obidvom naraz dať tolko pozornosti

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@renab ďakujem ved sa bojim toho začiatku a žiarlivosti syna

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@ivuska027 ano presne e toho prvého roku sa najviac bojím maly chce stále lietať po vonku a spanie nieje jeho kamoš tak bábätko sa nebude mat bohvieako pri ňom

camelie12
22. aug 2022

Tiez mame podobny vekovy rozdiel 2 roky 3 mesiace medzi synmi. A prvy rok bol narocny to ano. Ale to by bol aj keby starsi mal 3 roky a isiel akurat do skolky.
Ak deti nemaju vazne ci chronicke zdravotne problemy, tak sa to da zvladnut, aj ked niekedy je to "o drzku". Teraz mate aj hormony hore-dole, tak preto to vidite tak cierne. A je prirodzene, ze sa obavate. Aj ja som sa obavala (ako velakrat vo svojom zivote, niekedy zbytocne).
Drzim vam palce, nech to zvladnete! ❤

alexka89
22. aug 2022

No to budeš mať dosť ...ak máš ešte k tomu muža odcstovanego...bývate v byte nemáš možnosť vyjsť na dvor...bude to odusu...ešte keď píšeš že malý je naviazaný na teba no..v noci stavať k bábätku cez deň skrz starsieho asi veľa nenaspis jedine ak ty budú obe deti spať poobede v jeden cas..nejdem tá strašiť ale s deťmi sama 24hod.zavreta v byte není sranda...no ale nejako vychovať musis...určite to dáš 💪👊

ajka0207
22. aug 2022

@tatianacurajova dva roky nie je malý vekový rozdiel, staršie dieťatko už bude ako tak samostatne. My máme väčšie rozdiely, skoro 2,5 roka. Malý vekový rozdiel je 11 mesiacov :D

sonicka96
22. aug 2022

Moje deti majú medzi sebou vekový rozdiel 1r a 8m .. začiatky boli ťažké keďže sme mali doma ťažké zdravotné problémy (muž) ale poviem ti,ja neľutujem. Chcela som rozdiel 4r ale som rada že sa to zmenilo a boh vedel prečo mi má poslať 2 dieťa skôr ❤️ takže neboj sa menšieho rozdielu,je to super🙂

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@sonicka96 aj ja som tak ratala ze tie 4 roky by boli fajn ako rozdiel ale taketo veci sa nedajú naplánovať , ano vravím si veľa párov sa snaží aj vela rokov a nedari sa ...tak všetko sa deje asi kôli niečomu len sa bojím tej žiarlivosti keďže syn je na mňa velmi naviazaný a snad ma aj prestane mať rád ked uvidí ze som ho "vymenila" lebo predsa len bábätko potrebuje viac toho času na začiatku :( ..

sonicka96
22. aug 2022

@tatianacurajova nie nie neboj 🙂 toto je čisto len strach z lásky k deťom ❤️ všetko závisí od toho ako to tomu už staršiemu vysvetliš . Ono, vždy existuje nejaká mala žiarlivosť vždy. Či medzi malými súrodencami alebo veľkými 🤷🏼‍♀️ to sú proste pocity :D u nás napríklad na tejto fotke bol starší syn za bračekom. Je to tak doteraz, chýbajú si,robia si zle, bijú sa,hádajú sa,zjapu po sebe ale chýbajú si 🙂 keď ich naladiš hneď na vlnu súrodeneckej lásky tak ten straší to bude chápať že braček je maličký a potrebuje maminku 🙂

danieladeley
22. aug 2022

dva roky je maly vekovy rozdiel odkedy???? nestresuj, maly vekovy rozdiel je 10 mesiacov :D

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@sonicka96 nadherneeeeee ♥️♥️♥️♥️ dakujem za podporu, ako ho mám naladiť na taku vlnu ? Lebo napriklad áno teraz rozumie vela veciam ale to že bude v brušku bábätko tak tomu velmi este nerozumie. Teraz sa mu narodil bratranec a ked sme ho boli pozrieť ani som ho nemohla mat na rukach stale chodil za mnou a mrncal az mi to ľúto bolo...nechcem aby bol ma druhej koľaji. No uz to nejako zvladneme musime co už. Kupim si šatku na bábätko a budeme chodit von 🙂

Dakujem veľmi ste mi pomohli. Nemám to komu inemu povedať keďže je to velmi skoro a rodine to oznamim az neskôr.
Ešte taka podotazka ako ste to oznamili manzelovi ze cakate druhé dieťa? A este ak je to absolutne tak nečakane ze prekvapko to bude.

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@danieladeley ďakujem 🙂 ano ja viem ale keďže s bola taka nastavena ze dieta az tak neskor ked bude mat prve cca 4 roky .. tak sa mi to zda skoro 🙂

danieladeley
22. aug 2022

@tatianacurajova tak sa prestav, ja mam rok a pol, teraz su neuveritelni partaci, vsetko je jednoduchsie s detmi s malym rozdielom 🙂

lydiasabolova
22. aug 2022

ja mám 4ročného 2,5ročného 1,5ročného a o 3 týždne rodím 😀 neboj, to dáš 😀 budú parťáci 😉

majka2
22. aug 2022

@tatianacurajova ahoj. Neboj sa všetko zvládneš . Mám doma 15 ročného syna 7 ročnú slečnu 25mesacneho certika a 15 mesačnú princeznú. Nevravím zo začiatku to bolo hrôza manžel v práci a ja veru nemám žiadne babky kde by som deti na chvíľu dala a odychla si. Ale nájdeš si program ako na to. Hlavne sa momentálne ukľudní. Spánok obaja malý spávajú snami v spálni spolu majú poobedny spánok aj večer spolu chodia späť ani oni si na seba zvykli. Neboj sa dáš to. Ak by si mala hoc aké otázky napíš súkromnú správu. Držím palce

hederamonstera
22. aug 2022

@lydiasabolova a ty to ako davas?😂

0silvia0
22. aug 2022

@lydiasabolova fiha zena, aj stihas zit?

ajka0207
22. aug 2022

@lydiasabolova to ste takto chceli? Ak áno, tak máte odvahu veru 🙂

guiseppinka
22. aug 2022

O 8 mesiacov bude syn zase uplne niekde inde... Okrem toho je to parada, lebo na zaciatku babatko aj tak len spi... Rodit budes niekedy v aprili/ maji (ak dobre pocitam), takze to mas paradicku - babo suchnes do kociara a ides na ihrisko... Take male je bezudrzbove, mlieko das kdekolvek (ci uz flasku alebo nakojis), prebalis v kociku. Ja mam rozdiel 2 roky 2 mesiace. Baby su partacky, aj ked obcas vystrajaju, ale nedaju na seba dopustit a ked jedna nieco dostava, tak pyta aj pre tu druhu...

7lenka11
22. aug 2022

2 roky aj čosi je úplne super.. medzi mnou a bratom je 13 mesiacov a mama bola na nás sama, lebo otec bol na vojne.. zvládlo sa všetko..

kaktusik007
22. aug 2022

@tatianacurajova starsie dieta ma rok a 5 mesiacov a nariekas, ze druhe bude skoro?

😂😂😂

moj starsi mal 4 mesiace, ked som mu oznamovala, ze bude velkym braskom 🙂 A rozdiel mojich deti sa rata este na dni, kedze su do jedneho roka 😝

tatianacurajova
autor
22. aug 2022

@kaktusik007 áno viem že pre niekoho sa to nezdá malý vekový rozdiel tie dva roky ale mne celkom áno, stále som si vravela že ďalšie dieťa az tak neskôr a človek mieni pán Boh mení asi tak a tu to platí stonásobne 😂😂 a ako ste zvládli tak malý rozdiel ? To ste mali skoro ako dvojičky 🙂 veľká poklona vam

kaktusik007
22. aug 2022

@tatianacurajova no bolo to perne, ale najma tym ze ked mal mladsi tri mesiace tak som ostala leziak na posteli a bola som chora.... co nasledne nevydrzal chlap.... ALE - chodim, decka su zdrave, a ono je to fajn ;) len nevyhoda bola ze veci po sebe nosili prvy rok, potom uz mali rovnake velkosti a ano, aj hovorievam ze mam dvojicky s rocnym rozdielom 🤣

ariesi
22. aug 2022

@tatianacurajova mam rozdiel rok a 8 mesiacov. Prvé tri mesiace si ani nepamätám, lebo som kvôli menšiu ho kolikam a refluxu ho mala aj v noci vo zvislej polohe, teda len som sedela opreta na gauči. Dala som to, neviem ako. Do tých troch rokov to bolo asi najťažšie, ale ja som po roku už musela do práce, takže oddych žiaden. Dnes už sú obaja školáci, sú to partaci, ktorí sa aj po hádajú, aj pobijú, ale aj vyhrajú. Program bez problémov spoločný, keďže záujmy priblizne rovnaké. Za mňa, super rozdiel. A neboj, druhé môže byť úplne iné, môže veľa spinkať,malo plakať. Dáš to, každým mesiacom bude lepšie.

kaktusik007
22. aug 2022

@ariesi opravim ta - kazdym dnom bude lepsie - lebo budu starsi a starsi ;)
a
@tatianacurajova este jedna vec, ako pise ariesi - prvy syn ako babatko des a hroza, druheho syna kebyze mam sameho - fakt by bola materska dovolenka dovolenkou ;)

takze hlavu hore, to das! ;)

nikasmile
22. aug 2022

@tatianacurajova ako sa spomínalo, niektoré dni sú horšie, niektoré lepšie. Keď sme vedeli, že som tehotná, pripravovali sme syna tak, že počas tehotenstva sa odstavil naučil sa zaslať sám, manžel s ním trávil oveľa viac času a div sa, malý si na neho zvykol a už nebol mamičkár. Ja by som to nemenila. Od pôrodu bol malý vyrovnaný s mladšou sestričkou. Nikdy sme ho vedome "neodsunuli" lebo mladšia sestra...do všetkého som ho zapájala, keď som uspávala a bol dobrý, zobral si tablet a pustil si vedľa nás rozprávku, keď som prebalovala tak pomáhal podávať veci. Kúpala som ich tak že som napustila malú vaničku vo veľkej vani. V malej bola malá a na zvyšnom kúsku starší. Všetko sme robili spoločne a verím, že toto prispelo k tomu aby nebol žiarlivý a prijal ju.

majka963
22. aug 2022

Ahoj, ja mám rozdiel medzi deťmi prvým a druhym synom 1a pól a medzi druhým a tretím 2a 1 mesiac. Všetko sa dá zvládnuť, nemáš sa čoho báť ale prvé mesiace budú narocne kým si na seba zvyknete potom to už bude iba lepšie. Ja som bola na deti zväčša sama, manžel pracoval v zahraničí. Nebolo to jednoduché ale to nemusí byt ani keď bude väčší vekový rozdiel, všetko má svoje pre a proti. Ale neskôr zistíš že to bude skvele. Držím palce