Dobry den,
chcem sa opytat. Kedy ste povedali prvemu dietatu ze cakate babatko? cakali ste tri mesiace, 24tt alebo ste povedali dietatu hned?
Dcerka ma 4 roky, neviem kedy je najvhodnejsia doba jej to povedat. Ak by sa nieco stalo, aby nebola sklamana.
Dakujem za relevantne odpovede 🙂
Po potvrdení lekárom. Staršieho prirodzene zaujímalo, prečo idem k lekárovi a keď vedel on, povedali sme aj mladšiemu. Mladší si to ale tak úplne neuvedomoval až pokým neprišiel prírastok z pôrodnice domov.
Starší mal 5, mladší chvíľu po 2.
Pockala by som. U mna vedeli iba bio otec a kamoska. Vsetci ostatni za dozvedeli az po 21 tyzdni a aj moji rodicia. Mala som svoj vek a nechcela som riesit ak by bol nejaky problem s dieťatkom a vysvetlovat. Ale pri malej to budes mat tazke, lebo zase deti maju usi v kazdej izbe 🤣🤣🤣
Sedeli sme s mužom v obývačke čakali na výsledok testu syn (necelé 3 roky) raňajkovať v kuchyni, test vyšiel pozitívny išli sme za ním do kuchyne povedali mu že mám v brušku bábätko a on nám povedal že chce brata 😀 nečakali sme, keby to aj dopadlo zle tak by sme mu to normálne povedali (veku primerane)
nepovedala... a to mal chlapec viac ako 10 r.
až potom keď už mi rástlo brucho si to všimol... veľmi sa tešil že bude mať súrodenca.
My sme hovorili az okolo toho 20tt. A nelutujem. Dcera bola nedockava, denne otazky kedy uz sa babo narodi 😅 Navyse ako trojrocna nevedela pobrat ten casovy udaj takze narocne to bolo.
My sme povedali cca v 14tt, aj to iba preto lebo sme to oznamovali na tatove narodeniny, tak aby to skor nevykecala 😀 Inac by sme jej to povedali skor.
Syn nemal ani rok, ked som otehotnela znovu, nejako som mu to extra nevravela, skôr tak "preventívne" ze nemôže mi skákať na brucho nemôžem ho veľmi dvíhať, lebo v brušku mam bábätko. A že to bude jeho brat, alebo sestra. No neviem ako to vnímal, bol ešte veľmi malý. Teraz si už zrejme ani nepamätá čas, keď bol sam, jednoducho berie sestru ako samozrejmosť, ze tu bola odjakživa.
dakujem velmi pekne za odpovede. my sme mali dcerku a po nej sme si presli zlym obdobim - mala som mimomaternicove tehotenstvo a potom som 3 roky nevedela otehotniet , boli sme aj cez ivf a nic. teraz sme si uz povedali ze kasleme na to, kupili si nove auto, zmenila som pracu, zajednali sme vylety a dovolenku🙈a mesiac na to vsetko pozit test. preto sa tak obavame, som v 6tt, ale dam sa asi aj vypisat z prace, tym padom to budu vediet skor asi aj nase rodiny a nechcem aby sa zas ored nou niekto prekecol. no neviem. ale dakujem za odpovede naozaj 🙂
Povedala som hneď, ako mi vyšiel pozitívny test v 5 tt....a povedala som synčekovi, že bude mať sestričku...čo aj má momentálne...synček mal vtedy 3r. 🙂