Je mi ľúto staršieho synčeka

24. sep 2024

Ahojte zeny, presli ste si tymto niektora?
Mame 4 rocneho synceka a narodilo sa nam dalsie dietatko, teraz samozrejme venujem vela casu babatku, dojcenie, prebalovanie atd, ale snazim sa venovat ako sa da aj starsiemu, ale uz to proste nie je tolko, co bol zvyknuty.
Dokonca mi vravi, ze ocka ma radsej ako mna a take. Velmi som smutna z toho, co mam robit, aby som mu co najviac ulahcila tuto situaciu, nove babatko v rodine, jeho pocity a tak?
Poradte mi prosim tie co ste mali takyto vekovy rozdiel medzi detickami.
Dakujem.

januska12323
24. sep 2024

Mladšie nechaj ockovi a ty choď niekam so starším sama, aby videl, že si ho nevymenila len bábätko teraz potrebuje väčšiu starostlivosť. Nech ti s malým pomáha a vychváľ ho aký je šikovný ako bude brata učiť chodiť, byciklovať, neviem čo.

egonsk
24. sep 2024

castokrat sa stava, ze jedno dieta inklinuje viac k jednemu rodicovi a druhe k druhemu. Nemusis byt bohynou pre obe deti, lasku od teba vsak citit maju.

biba_18
24. sep 2024

ja ti poviem z pohľadu dieťaťa ktoré je staršie o 4 roky - môjho brata som zobrala ako tak na milosť až keď som bola staršia, možno som mala 8, aj to len preto že skoro zomrel. ale aj tak mi bol stále ako guľa na nohe 🙂 mastila som ho ako žito a on na mne zúfalo visel ... čo robí aj doteraz, obracia sa na mňa a ja za neho riešim veci, ale už ho neberiem ako guľu na nohe, je proste brat ...

kris_tin257
24. sep 2024

Starší mal 3,5 roka keď sa narodila mladšia. Prvý rok bol ok mala ešte nechodila a mala 2-3 spánky čiže staršiemu som sa venovala dosť, ako začala chodiť mám menej času na staršieho ale s mužom si "delíme deti" raz som s mladšou on starším inokedy naopak tak to syn až tak moc necíti 😊 a keďže uňho sú stále obdobie iba maminka alebo iba tatinko toto my neriešime práve sa teším keď je iba tatinko lebo ja mám v to obdobie voľnejšie 😀

nikushka8
24. sep 2024

My mame rozdiel 2 roky,ale starsia bola na svoj vek velmi rozumná. veľmi pomohlo,ze bol muz so mnou na materskej. Starsia tak necitila,ze na nu nemam tolko casu,ale aj tak som sa sama neznasala za to ustavične, za chvíľku, pockaj lebo toto,lebo tamto. Vecer som ju vzdy uspavala ja, muz zatiaľ uspaval mladsiu.plus sme si robili program len same dve, kedy sa citila dolezita. No napr tyzden bola na mna urazena,ze som bola v porodnici 4 dni a ju nechala doma. Zato sestru milovala od 1.dna, ved ziva babika 😁 s chlapcami je to,ale asi ine, kamosky si pozazivali vselico

siska53
24. sep 2024

Su obdobia, kedy deti uprednostia druheho rodica. Kazodpadne je fajn nechat mladiee tatovi a ty sa venuj len starsiemu. To iste, ked mladsie spi. Ja mam 2 rocny rozdiel a takto som to robila. Ale aj tak starsi vzhliadal k tatovi, ale to je normalne.

any_soj
25. sep 2024

@biba_18 nebud k sebe tak sebakriticka, azda si nebola az tak zla sestra.