Prosím vás tie čo máte skúsenosti . S deťmi máme otvorený vzťah, o všetkom sa rozprávame , všetko mi povedia a tak niekedy sú zlatíčka k sebe pomôžu si navzájom staršia 13 a mladšia 10 ročná a však nastanú chvíle kedy sú jedna k druhej hnusné. Stále ich vtedy upozorním že majú sa k sebe správať ako naj kamarátky . Že práve oni dve majú držať po kope či teraz či za 5/10/20 rokov proste majú si byť oporov , pomáhať di a nie sa hádať kvôli maličkostiam . Kúpila som im aj komixovu knihu sestry, bolo chvíľu ok no teraz zas 🙈 kedy to prestane ? Ja viem jedna v puberte druhá do nej ide ale to správanie aké majú k sebe ma mrzí a hnevá musím robiť vtedy sudcu a byť vtedy ja tá zlá
Podľa mňa nikdy. Teda takto, ja mám 27rokov a moja sestra 16 a doteraz sa vieme pohádať 😄 a uraziť sa na seba. Ale o to viac sme k sebe bližšie ako kedykoľvek predtým. A teraz sú ešte vo fáze puberty, takže súperia, vyvíjajú sa prirodzene. Nedala by som ju za nič.
moc to riesiš. su to surodenci, nie kamaratky. my sme so segrou ine neboli. večne v sebe. večný boj. hrali sme sa spolu a za chvilu sme boli v sebe. mas normalne deti, dievcata.
Ale to je uuuplne v poriadku! My sme sa so sestrou aj hadali, aj bili, napriek tomu sme vzdy boli aj super kamky a v puberte ci ranej mladosti sme chodili na disky, mali spolocne kamosky/kamosov, travili a stravili sme spolu vela krasnych chvil.❤️❤️
Moje maju 13 a 18 a niekedy su k sebe uplne hnusne, nadavaju si a inokedy zas ako najvacsie kamosky. Ja so sestrou sme neboli ine a este k tomu sme totalne odlisne povahy, ja som sa flakala po diskotekach ona sedela doma pri telke a knihach a teraz mame uplne v pohode vztah, ideme spolu na obed, na nakupy...
Autorka, mam sestru a cele detstvo sme sa hadali, bili a superili 🙂 fakt stale.
Prestalo to v dospelosti 😅 teraz mame super vztah
Nie oni nemusia byť najlepšie kamošky len preto, že sú sestry. Každá má vlastnú povahu a vlastných kamarátov. Ani nemusíš robiť sudcu, oni si vykomunikuju názory aj bez teba. Rieš len keď pôjde "o život".
Ja by som praveze zmenila retoriku. “Nemusite byt najlepsie kamaratky, ale ste raz sestry a mate sa k sebe spravat pekne a s respektom!” A toto len opakovat rokmi. Nenutit ich byt naj kamkami, to nech si najdu v kolektive kto im bude viac vyhovovat.
Ja mám brata takže to sesterské puto nemám no chcem / chcela som až sa k sebe chovajú k úctou no ako píšete vyvíjajú sa to beriem . A áno každá má svoju osobnosť vedia si sami seba zastať v hoc akej situácii no asi som chcela priveľa . Mňa dorazilo včera mladšej čo povedala staršej že je tučne prasa . Nie nemám ju tučnu má 50 kg / 153cm vyšportovaná postavu len mladšia je tintiko chudé tak to berie ináč jasné že staršia sa rozplakala tak som musela mať zas debatu s jednou aj druhou. Niekedy blbnu , niekedy smejú no niekedy su takéto horšie chvíľky no . Ale nechám na vaše rady a nech sa vyvíjajú aj tak vekom dostanú iný rozum a budú iné no
Cca od mojej 18-tky sme so sestrou jedna duša. Prehlbuje sa to kazdym rokom.
Podľa mňa nie je vhodne ich nútiť do toho "byť najlepšie kamarátky". Pride mi to tak, ako keby ty sama si chcela mať sestru, ale nemáš a tak to zrkadluješ do ich vzťahu. Určite sa dievčatá musia správať k sebe slušne, ale aj rešpektovať , že sú to deti a prípadne hádky sú bežné. Bohužiaľ, aký vzťah budú mať v budúcnosti závisí predovšetkým od nich dvoch. Ja mám sestru, úprimne, v detstve sme sa aj tlkli , hádzali po sebe veci, hádali, ale aj hovorili tajomstvá a bláznili, jašili. No a od dospelosti sa hádame omnoho menej, resp. nehadame vôbec, pomáhame si a nedáme na seba dopustiť.
Nechaj ich, nerob im policajta. Su vo veku ked zacnu medzi nimi najvacsie trenice. Potom sa to ustali.
Medzi mnou a sestrou je presne 3 roky rozdiel. Ako deti sme boli partacky ale ked prislo obdobie rannej puberty, tak sme si pomaly inak ako krava nepovedali... Ale utriaslo sa to zhruba v case ked mladsia sestra koncila ZS. Znova sme si rozumeli, radi spolu travili cas. Teraz mame pomaly pred 40, vlastne deti a mame pekny vztah. Je to obdobie, tvar sa, ze to nevidis/nepocujes a nenic si nervy.
"Mňa dorazilo včera mladšej čo povedala staršej že je tučne prasa"
Veru horsie veci sme si so sestrou pohovorili a pourazali sa 🤣 vecne v sebe, zalovanie, urazanie, hadky, joj aj bitky uplne bezne 🙂 a potom zas partacky, smiech a vylety... Taky normalny sestersky taliansky vztah. A to bol medzi nami len rok. Ved v puberte je to normalne. Okrem toho pre 13 rocnu je aktualne 10 rocna sestra male decko, predsa len tam je 3 roky rozdiel. Aj pre 17 rocnu to bude 14 rocne dieta zas, proste tri roky v puberte u dievcata je poznatelny rozdiel... Potom po strednej sa to uz stiera. Ked sme kazda isli na VS (a prestali zdielat jednu izbu a domacnost) odvtedy mame vyborne vztahy. Doteraz.
My so sestrou sme sa tiež večne hádali, je medzi nami 2 ročný rozdiel, nikdy sme neboli a ani nie sme najlepšie kamošky. Aj keď ja som to chcela, no sme úplne iné povahy. Žije v zahraničí, príde domov každé dva roky na jeden mesiac, prvý týždeň sa znášame a ďaľšie týždne sa vadíme. Zmena nastala, keď som mala 50, vtedy tu bola tiež a prvýkrát sme sa nepohadali ani raz, dokonca som plakala na letisku, keď odchádzala. Tento rok bola tiež doma, nepohadali sme sa ani tento rok. Som skonštatovala, že už sme asi zostarli 😀
Autorka, tucne prasa, krava, debilka, dlha zirafa, ceckaňa, plochaňa a ooovela horsie urazky, ktore tu ani nechcem pisat 🙂
Uplne normalne, netrap sa tym, zmeni sa to rokmi.
Treba ich jemne usmernovat, ze toto si nehovorte atd, ale nenutit ich do nicoho.
bitky aj skrtenie, nadavky a na druhy den najlepsie kamošky. vek doma teens
neries, musia si s tym prejsť same....
Už som sa vážne zľakla že moje sú neviem čo . Ale ako teda píšete potrebujú na to čas však jasné sú v puberte ja to chápem len človeka mrzí ako sa sem tam k sebe chovajú . Takže zatiaľ ich budem ako tak v tomto smere krotiť a upozorňovať . A ďakujem všetkým . Teda mali ste všetke srandovné detstvo so sestrami 😄 máte krásne spomienky aspoň 🤣
My sme si urovnali vzťah v mojej 30tke😀
Nikdy to neprestane sú to samostatné osobnosti, ktoré sa vyvíjajú a rastu. Práveže je veľmi dobre, keď sa vedia aj pohadat a aj udobrit, lebo to je znak toho, ze sa obidve vyvíjajú správne a ze majú rovnocenný vzťah. A ci budu mat v budúcnosti dobrý vzťah to neovplyvnis. Každá z nich bude mať svojich kamarátov a iný okruh ľudí a nakoniec aj iného partnera a to veľmi ovplyvní ludi.