Dve deti s 2-ročným rozdielom

24. jún 2023

Ahojte, na jesen cakame babatko, dcera bude mat vtedy 2 roky. Chcela by som vas poprosit o rady/tipy/triky pre vekovy rodziel 2 roky medzi detmi😁...z vasej skusenosti je lepsie ked sa starsie dieta da do detskej izby spat - zvazujeme, ze manzel by spaval s dcerou tam a ja s babom v spalni ale potom si zas hovorime, ze to podme skusit vsetci 4 v spalni 😁 Zatial planujeme dokupit postielku pre babo, nosic pre babo mam (aby som sa mohla "venovat" aj starsej), klasicky kocik mam, zvazujem aj kupu surodeneckeho kocika ale to pockame ako sa bude chciet starsej chodit/nechodit na prechadzky 😁 je nieco co vam ulahcilo zivot/bezne fungovanie s dvomi detmi? Starsiu nie je potrebne uspavat vecer (iba vynimocne, inak vie zaspat aj sama), kamosky radili odplienkovat starsiu kym sa narodi babo (pomaly skusame ale zatial na nu netlacim),...vopred vam dakujem za vase rady a skusenosti 🙂

poohie
24. jún 2023

odporucam skejtik za kocik 😉

katus226
24. jún 2023

@poohie presne, perfektna vec 👍

mamickalisticka
24. jún 2023

@poohie my sme staršieho učili na izbu, ale aj tak prišiel vždy k nám do postele (my sme ale mali dvojičky mladšie) odplienkovala som ho, keď mali dvojičky mesiac, takže v pohode toto.. my sme dvojičkám kupili hojdačku na uspávanie a to bola veľká vyhoda, inak asi nič.. všetko bolo fajn, chalani si na seba zvykli rýchlo..

ivangeline
24. jún 2023

Odplienkovat a aj vlastna izba by bodli. Surodenecky kociar za mna uz nie...jedine..ze ste vasnivi turisti,prechadzkari alebo mate mega pohodlne dieta. ;D Skor ten skejtik ale na mnohych kociarikoch sa da stupnut aj na nrjaku tu rurku a postat kusok.. Uz som videla aj mamky,kedy dali doeta sadnut dole pod kociar...kedze sa ponahlali alebo dieta nechcelo pre nieco chodit. Prve mesiace mozno sa vyuzije aj nosic/kociar a deti v nich vramci presunu. U mna az 6m to takto bolo.

amelia89
24. jún 2023

asi kazdy to ma inak… my sme syna dali do vedlajsej izby a esteze tak pretoze oni sa obaja budia na kazde suchnutie paplonu nieto na hystericky rev takze 😅 skate za kocikom je super ale moj syn vydrzi na nom presne 0.47 sekundy. Odplienkovanie sa nam ani nahodou nepodarilo,az v 2.5 roku starsieho takze plienky sme kupovali vo velkom. Ten nosic pomohol dost.

rebrambora
24. jún 2023

Kazde jedno sme po 4. mesiaci presunuli do vlastnej izby. Od prveho dna spali len v postielke.
Ja si neviem predstavit spat oddelene od muza, ale kazdy to ma inak. Tak ale kazdy ma životný styl a navyky ine, cize koniec koncov je to len na vas.

autor
24. jún 2023

@rebrambora ani my si to nevieme predstavit, ze by sme ako manzelia nespali spolu v spalni ale zas je nam luto dat starsiu samu do izby. Nevieme sa rozhodnut.

autor
24. jún 2023

@poohie mala si skejtik? Nebol problem ked si sla na/z chodnika? Je to stabilne? Odporucas nejaku konkretnu znacku, prosim?

monillia
24. jún 2023

@autor v každom prípade keď sa rozhodnete dať staršie dieťa do vlastnej izby urobte to skôr ako príde bábätko, až sa necíti odstrcene

poohie
24. jún 2023

na a z chodnika bolo treba ist pomalsie, pokial tam nebol spraveny taky ten "bezbarierovy" vstup, smerom hore som podlozila a nadvihla skejtik nohou. urcite je to namahavejsie ako viezt jedno dieta v kociku, napr. sa mi nedalo kocikovat (hlavne pri zatacani) jednou rukou a v druhej drzat napr. dazdnik. ale je to naozaj na nezaplatenie, vyuzili sme velmi pri vsetkych detoch. moze byt aj, ze tam dieta nebude chciet byt, nasi boli radi.
mali sme lascal, bol kompatibilny s vacsinou kocikov, dalo sa to aj pozriet na stranke. uspesne odvozil 4 deti 🙂

a k tomu spaniu, ked malicka zaspava sama, zbytocne by som to "nekazila", my sme vzdy presunuli taketo cca dvojrocne dieta do detskej o par mesiacov skor ako sa babatko narodilo - presne ako pise maminka vyssie, aby si to s tym nespojilo. ale aby bolo hrde, ze uz je velke a ma velku postel 🙂 ale samozrejme si to musi zvazit kazda rodina, ako to chce mat a ake ma podmienky.

autor
24. jún 2023

@poohie dakujem velmi pekne za radu 🙂

alexandra383
24. jún 2023

My tak mame teraz uz takmer 5mesacne druhe dieta. A naj co v nasej situacii je, ze je aj manzel na materskej so starsou. Mame teda aj normal kocik a druhy sportak, kedze chodime aj na dlhee spolocne prechadzky. Mame aj skejtik so sedatkom, tiez suepr vec. A co sa tyka spanku, tak manzel spi so starsou a ja s babatkom v spalni.

autor
24. jún 2023

@alexandra383 dakujem za info. U nas je to cele otvorene s manzelovou materskou, tak vsetko zvazujeme.

ena25
16. aug 2023

Tiež ma zaujímajú tipy práve som zistila že som tehotná a kedže je to presne dva roky od prvého (datum porodu v rovnaký deň😂 ) tak cca presne dva roky bude rozdiel ale toež ma zaujíma čo sa zišlo alebo čo bolo zbytočné kupovať 😊