Dve a viac deti

24. máj 2022

Zienky tie co mate 2 a viac deti...ako to zvladate doma? Nemyslim financie. Mame doma neposedneho "divocha" a chceli by sme druheho, ma rok aj 4 mesiace. Ako uspavate mladsieho ked je starsi hlucny? Od kedy davate deti do spolocnej izby? Od kedy spi vase starsie dietatko vo svojej izbe same, popripade ako zistit ci je starsi pripraveny uz na "velkacsku" postel? Budite sa v noci k dvom detom? Ako celkovo fungujete s rezimom dvoch a viac deti? Stihate sa starat o domacnost? Do kedy sa vam v noci budili starsie deti na mlieko v noci? Podelte sa o nejake skusenosti/rady o cokolvek...

anjelicek26
24. máj 2022

Kazdy mame doma ine dieta, takze myslim, ze nejaka skusenost ti moc nepomoze, narodi sa babo a budes riesit potom...aj keby otehotnies rychlo, starsie bude mat skoro 2,5 roka a vyrazne sa zmeni... my sme mali dcerku pohodacku, sice spavala otrasne, ale inak bola zlada, nikdy nemala burlive fazy ci hyperaktivitu, proste s nou sa dalo vzdy dobre, posluchala prakticky na slovo...druhy syn podobne, ja som ho prvy rok nepocula ani raz plakat, ani od hladu nie, on si len mrnkal, od porodnice 1-2x hore a 8 mesacny spal celu noc... ja som s neho skoro odpadla vtedy, ze take dieta aj existuje...dobry je dodnes... vsetko bolo fajn, kym sa narodil treti a ukazal nam, ze sa to da aj uplne inak 😂 No ale k otazkam, do spolocnej izby sli chlapci ked mali 3+6, dievcata maju stale samostatne izby a aj chlapci zas budu mat (ked to budu chciet, zatial nechcu)... domacnost normalne, ved toho nerpribudne nejako extra viac, ale bonus, ze sa deti casom aspon chvilu spolu pohraju...

deti95060810
24. máj 2022

my máme 3 deti v rozmedzí 4 rokov...a samozrejme aj staršie... spali sme v jednej posteli 4 a najml. v postieľke... a to sme ešte staval aj dom - svojpomocne... človek znesie toho veľa...

moze
24. máj 2022

Zaciatok je tazsi na zvyknutie si, ale po par mesiacoch je to super, lebo starsi zabavi mladsieho. Jasne, ze sa aj navzajom budia, handrkuju, ale podla mna je to po kratkom case s 2 detmi jednoduchsie ako s jednym.

ruza123
24. máj 2022

No ono ja si neviem predstavit mat deti s mensim rozdielom ako 3 roky - aj to je este maly rozdiel..takze ak mas uz teraz obavy ako to das,pockaj este..ved to mas este mimino doma..mna teda v takom veku ani nenapadla myslienka na druhe..

amelia89
24. máj 2022

Ja mam skoro dvojrocneho a cerstve babatko.
Ked som otehotnela,postupne sme pripravovali izbu,kupili velkacsku postel a naucili syna spavat sameho v posteli vo svojej izbe, na mlieko sa nebudi- ked som prestala kojit ked som otehotnela uz som mu ziadne UM neponukala zbytocne v noci- cize toto sa snazit vyriesit pocas tehotenstva.

co sa tyka budenia v noci- starsi sa obcas zobudi kvoli vode alebo tak,ide k nemu vzdy muz. Ja sa budom k mini clovekovi lebo vsak kojit viem len ja 😂

a uspavanie- tak babo zatial zaspi aj pri hluku, vela pospi v nosici, atd.

ale teda mne dost vela pomaha moj muz,aj s detmi aj vseobecne,teda nie pomaha ale proste realne sme jeden tím,nie ze zatvori dvere a mam ta na haku. prakticky nemame ziadny volny cas - ziadne idem na pivo,idem tam - volny cas je venovany rodine a dokacnosti (vsetko sa casom zmeni ale mat 2 deti pod 2 roky je zahul a navyse sme na to sami ziadne babky a tetky a sesternice😂)

elis248
24. máj 2022

Mám doma 2r5m a 7m chlapcov. Začiatky boli hlučné, ale zmierila som sa s tým. Muž chodil na denné, nočné, tak som si musela poradiť sama. Keď som kúpala prvého, druhý plakal, keď som kúpala druhého, prvý plakal. Mala som aj výčitky, že raz sa venujem jednému, inokedy zase druhému, ale zmierila som sa s tým, že jednoducho nemám 4 ruky všetko stíhať tak aby ani jeden neplakal. Snažím sa ako sa len dá, ale niekedy sa to bez plaču jedného alebo druhého nezaobíde. A spávame všetci 3 v spálni, ja s mladším na manželskej posteli a starší na veľkej posteli, ktorá je prirazená ku manželskej posteli, ale aj tak prelieza na manželskú posteľ. Nevyháňam ho. A muž spáva v druhej izbe. Uspávam narovnako obidvoch. Menšieho kojím a pritom staršiemu spievam alebo rozprávam. Staršieho som do ničoho nenútila a nič podstatné som nemenila napr. čo sa týkalo večerného zaspávania. Nechcela som, aby sa cítil odstrčený a žiarlil tak menšieho. Teraz sú fajn parťáci, rehocú sa na seba a starší sa nevie dočkať kedy sa bude hrať s mladším(keď bude štvornožkovať, chodiť).

jana_eyre_2
24. máj 2022

Na cele fungovanie s viacerými detmi si človek zvykne keď ich má, nájde si vlastný systém a potom to všetko ide.. zladujes za pochodu, cudzie skúsenosti nepomôžu..