Druhorodené dieťa a život so starším dieťatkom

akopprincezna
11. mar 2022

Ahojte, mamicky, som čerstvá dvojnásobná mama. Synček ma týždeň, dcerka ho prijala s nadšením, krasne sa o neho stará a všetko, ale uz sa cíti byť uvaznena. Chcela by ísť na výlet a pohrat sa do kutika. Co mam robiť? Kedy vlastne už môžem s malinkym začať chodiť medzi ludi, aby sa staršie dietatko necítilo odstrcene, ale to mladšie bolo v bezpečí?

ikissedagirl
11. mar 2022

@akopprincezna nauci sa robit kompromisy a prisposobovat sa. vyborna skusenost do zivota 🙂
s malym by som ja do 6tyzdnov nesla do kutika. a v tychto casoch by som najradsej nesla vobec :D

fiafia
11. mar 2022

@akopprincezna koľko má staršie dieťa? Ja by som prvý mesiac nešla a teda nešla celkovo. Ja som s dcérkou bola pár x a vždy tam niečo chytila 🤦 niekde na ihrisko v rámci prechádzky napr alebo potom nech s ňou ide niekto s rodiny

liz_lemon
11. mar 2022

@akopprincezna ved babo nechaj muzovi a zober ju niekam, alebo nech ide s muzom, teraz je velmi dolezite sa jej vela venovat, aby nezacala ziarlit, babo ta az tak nepotrebuje ako ona

stanulienkat
11. mar 2022

Ved moze ist s otcom kamkolvek. Vychystaj ich a ty sa mozes venovat len babatku . Na ihrisko s mozes ist aj ty s babatkom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
11. mar 2022

@akopprincezna no minimalne 6 tyzdnov by som nesla do kolektivu a do kutika ani so starsim dietatom. Dovlecie Ti sople a budes mat s babom o zabavu postarane.