Ahojte. Máme 2 ročnu slečnu. A na ceste ďalšieho drobca. Ide o to že naše okolie buď má 1 alebo žiadne deti. Aj naše bolo neplánované. Cítim sa kus divne,jasné..tešíme sa..len sa bojím že sa budú na nás inak pozerať...aj ja som z 2 súrodencov a priateľ z 3..ale teraz je to akosi inak moderné je mať 1 a neviem ako sa zachová naše okolie..
Gratulujem. Dietatko je dar. A nie kazdy ho dostane a uz vobec 2 x.
Budu isto dobri partaci s vasou starsou. Vsetko je o uhle pohladu, ja zas v okoli mam vsetko ludi co maju 2 az 6 deticiek, poznam len jednych s jedinacikom. Takze nie ste nijako divni. Teste sa.
A ze je "moderne mat 1" je prepac, strasna hlupost, to som este takto nikdy nepocula 🙂
Tak chod na potrat, ked ti tak zalezi co na to okolie 🙈
V mojom okolí majú 2-4 deti. Práve že ja sledujem, že ľudia majú opäť viac detí a viacpočetné rodiny nie sú ojedinelé. Neviem ako sa to berie, ale ja považujem za viacpočetné rodiny s 3 a viac deťmi.
Neviem kde zijes, v mojom okolí ma kopec ludi dokonca tri. Bratislava. Neviem ci si to len ja vsimam ale tych trojdetnych rodin je okolo mna tolko ze sa mi zda ze prave toto je "moderne".
Tebe treba psychologa a myslim to uprimne
Nie je moderné a ani nikdy nebolo moderné mať vyslovene iba jedno dieťa. Neviem, v akej komunite žijete. Ak idete mať druhé dieťa a ty máš traumu, čo si pomyslia iní, tak je asi načase začať byť konečne dospelá a neriešiť, čo iní. Alebo sa pred tehotenstvom dostatočne chrániť, ak je podľa teba moderné nemať viac detí.
Akoze v com je problem? Ked by boli okolo mna sami bezdetni,alebo naopak mnohopocetne rodiny tak budem mat presne tolko deti kolko chcem (v ramci plodnosti),nie tolko kolko je "moderne".
Čože?! To už aj 2 deti má byť problém, že je to príliš veľa? Vôbec to nerieš, dve deti je úplne najčastejší počet, čo ľudia zvyknú mať. (V našej kultúre, samozrejme.)
Väčšina mojich kamarátok má 2-3 deti. Mám dokonca jednu čo má 4
@zmrzlinka2021 Tento tvoj názor tu nevidím prvýkrát a príde mi veľmi divný. Nechápem, prečo o tom vôbec píšeš. Autorka s tým problém nemá. Nemôžeš vedieť, že jej priateľ sa k ničomu nemá a že keby sa mal, ona by sa celá naradostená vydávala, lebo to je podľa teba sen každej ženy. Tak konkrétne môj napríklad nie. Nie som vydatá a rozhodne nie preto, že by sa môj muž k tomu nemal. Nie každá sa túži vydať. Akceptuj to, prosím.
Ked som si precitala nadpis,myslela som,ze cakas 5.dieta a nie ze 2. Vsak 2 deti su uplny standard,co riesis?
Neboj, aj ostatni budu mat postupne prve, druhe dieta. Mozno aj tretie. Podla mna neni moda mat jedno. V okoli mam same rodiny s 2-3 detmi. Skor je to tak, ze pokial ste mladsi tak to druhe mozno este nestihli dorobit 😉
je moderné mať jedno dieťa😂to je čo za blbosť, asi každého vec koľko má detí a teda by som mala u prdele čo si o tom kto myslí...
@h2 Pokial je s tym OK rodit deti priatelovi / priatelom, tak je to v poriadku. Zial, drviva vacsina zien nema inu moznost. Je OK, ze zijes svoju volbu, ale je extremne minimum takych zien (bavime sa o funkcnom vztahu, vela zien totiz ak nechce sa vydat tak ma na to aj opravnene dovody)
Je moderné mať jedno dieťa. Ako to, že ľudia si zariaďujú domy a byty podľa toho, čo je moderné ešte OK, ale už aj počet detí sa týmto riadi? 😀 Už len čakám na to, kedy bude moderné určite pohlavie 😀
Ja mam len jedno a práveže každý do mňa husti ze 2 musia byť 😅
@misinka0611 nie ide byť moderné, že samo dieťa si vyberie aké je pohlavie🙈
@zmrzlinka2021 Ja mám tiež svoje dôvody a svoj vzťah považujem za funkčný viac než dosť. A nikdy som to nebrala tak, že rodím dieťa priateľovi, ani na svojho muža tento výraz nepoužívam, priateľov mám veľa, on je len jeden jediný. Dieťa rodím v prvom rade sebe, ja som jeho matka.
Ja mám deti 3+ a okolie počet mojich detí nerieši. Každý sa stará o tie svoje a nepchá nos druhým tam kde nemá .
@h2 Ved ja ti ani neberiem tvoj pohlad, vyhovuje ti fungovat s priatelom, nechces si kompliovat zivot, je to uplne OK. Ja nehovorim, ze tvoje oodmietanie znamena, ze vas vztah je nefunkcny. Proste mas opravnene dovody, nechces a proste nikto nema pravo ta nutit do takeho zavazku.
Je moderné mať jedno dieťa? No neviem, ja sa väčšinou stretávam s rodinami ktoré majú 2 alebo aj viac detí. Mať dve deti je taký standard tak neviem čo riešiš 🙂 a aj keby ste ich mali 5, okolie ťa nemusí zaujímať, je to len a len váš život a keď je o deti postarané, tak to nie je absolútne žiaden problem.
@h2 ja sa napríklad s
@zmrzlinka2021 stotožňujem. Je veľmi málo žien ktoré chcú byť s priateľom a tento status zachovať aj po narodení detí , ty si jedna z nich . Ale takýchto žien je naozaj málo . Ostatné sú v podstate do toho vmanévrované veď však načo a je to papier, a však potom sa zoberieme a potom až keď , zas potom až keď a nikdy sa to tak nestane. nakoniec žena kapituluje a sama seba presvedčí že je to len papier a teda načo .
@subartic Ale pokiaľ o tej žene toto neviem, či je to jej prípad, alebo nie, tak sa mi zdá nevhodné písať jej, že skôr než to, čo rieši a s čím má problém, kvôli ktorému sem napísala, by mala riešiť to, že je "len" priateľka. Dokonca sa mi to nezdá byť vhodné jej to písať, ani keby som vedela, že sa vydať chce. Lebo toto tu ona teraz nerieši, diskusia je o inom.
“Moderne” zacina byt mat 0 deti alebo potom 3+.
A riadit sa tym, ze kolko mat deti je moderne je uchylne. Radsej nech sa priatel cini a zoberie si ta, deti sa lahko robia
@hederamonstera Ďalšia. 🤦🏻♀️
Autorka nerieši, že nie je vydatá.
Boze ty to riesis ako keby si mala 25 deti…. 🤦🏻♀️ strasne nevidany ukaz, mas 2 deti, naozaj
Prepac, ale čo riešiš okolie?
Skor rieš to, že druhé dieta na ceste a stále máš len priatela - vlastne to je hanba priatela, že sa nemá k ničomu.
PS: v mojom okolí bezne ludia maju 2-3 deti