Bratia nemajú radi svoju sestru

mala_0_8
19. feb 2015

Ahojte mám 3 deti jednu najstaršiu dievčinu ktorá má 14 syna predškoláka a jedného o 2 roky mladšieho teda 3 ročného syna. Problém je v tom že synovia staršiu sestru nemaju radi a nerešpektujú a to najmä náš predškoláčik. Nemé u neho ani trošku rešpektu neustále na nu kričí a dcéra je dosť citlivá a ustúpi. Mladší syn má s bratom dobré vzťahy tak preto staršieho brata poslúcha a robí to isté len v menšej miere. Máte podobný prípad? Prosím poradte ako si má dcéra u nich získať rešpekt. 😖 🙂 ☹

blahowoman
19. feb 2015

Preco dcera?! Preco ste vy syna neusmernovali ako sa ma k sestre spravat? Ja mam 10r dceru a 3r syna. Ako nahle jej robi zle,alebo ju nechce pocuvnut zasiahneme . Syn asi citi,ze sestra sa ho ako keby boji ( asi som to zle vyjadrila) a tym on citi,ze ma nadvladu nad nou. Myslim,ze by ste to mala vy ako matka napravit a urobit nejake kroky vo vychove aby syn zmenil chovanie k starsej sestre.

janinah
19. feb 2015

Môj syn má sestry staršie o 10 a 12 rokov,vzťahy výborné. Tvoja dcéra je v citlivom období a musí cítiť,že je rodičom blízka tak isto ako chlapci,nesmú rodičia robiť rozdiely preto,lebo ona je už "veľká",myslím v zmysle,že chalanom všetko,jej len málo,chalani môžu všetko a ona musí byť ako dospelá.V žiadnom prípade nesmie robiť veci,ktorými by akoby zastupovala mamu ,má pomáhať,ale nie zastupovať.Mohlo by pomôcť,ak chlapec za tebou príde s niečim poradiť,tak ho pošli za sestrou,že sestra to vie lepšie a nech ju poprosí o pomoc,u nás napr. je to učenie angličtiny.Tiež spolu kreslia,maľujú,rozložia si papiere po podlahe a tvoria.S 3roč. by tiež ona mohla chodiť vonku sa hrať.A vtedy malému nakázať,že dcéra je ako mamka,ak je s ním sama a musí ju poslúchať,ak neposlúcha,tak švihom domov a nasleduje trest za neposlušnosť.Večer mu povedz,že mamka nemá čas čítať rozprávkunech poprosí sestru-musia si oni dvaja budovať vzťah.Ak majú deti konflikt,tak rodičia musia byť spravodliví a vysvetliť kto z detí je v práve a prečo,určitenenadržiavať chalanom,lebo sú mladší.Dcéra musí nabrať sebavedomie čo sa týka postavenia vo vašej rodine,správať s aasertívne,a v tom jej musíš ty pomôcť.A ak malý na ňu kričí,tak na to je rodič,aby malého dal "do laty".

sissy27
19. feb 2015

@mala_0_8 chlapci si očividne nedovoľujú len k staršej sestre, ale nepriamo aj k vám, rodičom... ona je takisto dieťa, prečo by si mala ona získavať ich rešpekt? to je predsa úloha vás rodičov viesť deti rovnocenne... aký je trest pre chlapcov, ak kričia na staršiu sestru? a hlavne kde k tomu malé dieťa prišlo, že si dovolí kričať na staršiu osobu - či už je to sestra, rodič, babka alebo suseda? chlapcov držať trošku skrátka a dcére prejaviť viac podpory aj pred bratmi...

malabiba
20. feb 2015

ako píše sissy dcérku treba podporiť, nedávať jej na starosť zodpovednosť za mladších súrodencov a ak budú spolu, dať im jasné pravidlá, čo malí môžu a čo nie a okamžite to riešiť....myslím, že dcérku majú bratia radi, len sa naučili nepekne sa ku nej správať, prepáč za výraz - pretože vy rodičia ste im to umožnili...máme tiež viac detí v rôznom veku a mnohokrát sa pohádajú, no ak to prekročí medze hneď zakročíme - poriadok musí byť

20mm
31. jan 2023

@mala_0_8
@mala_0_8 ma 14... neviem preco by sa nevedela slovne ubranit...nie nadavkami, ale slusne im povedat, ze sa jej to nepaci alebo si to s nimi nejak vybavit...alebo im to skus lepsie vysvetlit ty...

neznamaznama
31. jan 2023

@20mm ja len, že je to diskusia z roku 2015, tam už asi riešia úplne iné problémy. 🤪

20mm
31. jan 2023

@neznamaznama 😂som si nevsimla ale dakujem za info😂😂😂